Arriba l’òpera electrònica INFANTICIDA amb un equip de luxe. Una adaptació del text de Caterina Albert amb música de Clara Peya Del 22 de gener al 2 de febrer

Òpera electrònica a partir de “La Infanticida” de Víctor Català amb la composició musical de Clara Peya.
 , la Sala Atrium de Barcelona acull l’espectacle INFANTICIDA, l’adaptació de tot un clàssic de la literatura catalana que compta amb un equip de luxe per acostar als nostres dies la veu de Caterina Albert, una autora excepcional, exponent del modernisme literari català. Neus Pàmies i Gerard Marsal interpreten el text i la música en directe a l’ INFANTICIDAdirigida per Marc Angelet on grans noms propis de l’escena teatral catalana com Marc Rosich en signa l’adaptació i dramatúrgia; i on la composició musical és a càrrec de Clara Peya
 INFANTICIDA és un espectacle en forma de monòleg musical on la veu d’una dona ens narra el capítol més dur i cruel de la seva vida. Una situació límit sota unes circumstàncies opressores que han empès la Nela, protagonista d’aquesta història, a cometre un crim terrible: l’assassinat del seu propi fill. Caterina Albert ens mostra la Nela com una dona valenta i apassionada, una dona que s’enfronta a tot allò que l’envolta per l’anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera pròpia de ser, per la necessitat d’enamorar-se i alienar-se de la seva pròpia realitat. Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal. Albert qüestionava així dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat presentant-la com un ser salvatge i apassionat en oposició a l’ésser feble i tendre “per naturalesa” que havia jugat fins ara el rol femení.
La pròpia companyia explica així perquè han decidit portar a escena aquest text: 

‘Alçar la veu de Caterina Albert avui ens sembla més necessari que mai. Avui que ens adonem que els clixés femenins i de feminitat segueixen sent vigents i que la condició femenina comporta encara moltes limitacions. Avui que seguim vivint en una societat repressora i castradora de les llibertats més bàsiques. Alçar la seva veu avui, ens sembla un deure.’ 
  
La música electrònica de Clara Peya permet situar els fets en un moment més immediat, així com il·lustrar el món oníric de la protagonista amb l’ús de repeticions, distorsions i loops construïts en directe, que obren la porta a aproximar-se al seu deliri.
 El monòleg té un contingut rítmic/musical propi, donat per l’escriptura en vers  blanc (decasíl·labs) i això els ha permès d’aprofitar aquesta potencialitat per a musicar-lo sencer, construir un relat musical complet i convertir-lo en una estructura d’una ”òpera clàssica”, on poder jugar amb l’alternança de parts melòdiques amb fragments de recitatiu o prosa musicada. La posada en escena de l’espectacle converteix Sala Atrium en una sala d’interrogatoris i els espectadors en espies que, a través del vidre opac, assisteixen al relat de la protagonista que ens explicarà el succeït amb l’ajuda de flashbacks i salts temporals. 


 L’OBRAINFANTICIDA és un crit d’una dona, la Nela, que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Una dona valenta i apassionada que s’enfronta a tot allò que l’envolta per l’anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera de fer i viure pròpia. Per la necessitat de l’amor, del plaer i d’escapar del context opressor on es troba immersa.
INFANTICIDA és un crit en forma de cançó. És una necessitat de trobar en la música una visió dels fets contemporània, nova, fragmentada; però sobretot d’apropar-se, a partir de la música, al món sensorial, emotiu i oníric d’una dona que acaba de cometre un crim.
El monòleg dóna veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista. La Infanticida no va estrenar- se fins seixanta anys després de la seva escriptura, perquè era un text incòmode, perquè qüestionava uns dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat; Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal. FITXA ARTÍSTICA
Composició musical: Clara Peya
Direcció escènica: Marc Angelet
Adaptació i dramatúrgia: Marc Rosich
Interpretació i producció: Neus Pàmies
Disseny escenografia: Laura Clos “Closca”
Assessoria vestuari : Marta Rafa
Assessoria moviment: Maria Salarich
Interpretació i espai sonor electrònic: Gerard Marsal
Fotografia: Albert Rué 
 NFORMACIÓ PRÀCTICA:Idioma de l’espectacle: català
Horaris: De dimecres a dissabte a les 20.30h i Diumenges a les 19.00h 22 de gener funció prèvia a l’estrena. 
Durada: 70 minuts
Gènere: Òpera electrònica 
Preu: de 9,50€ a 19€ 
Venda d’entrades: Entradium (www.entradium.com); reserves@atrium.cat Telèfon reserves 93 182 46 06 i a la taquilla de Sala Atrium.