ActividadesActualidadLiteratura

Del 15 al 22 d’octubre Sant Cugat acull el Festival Nacional de Poesia, 7 dies d’activitats culturals al voltant de la poesia que passaran en diversos espais de la ciutat.

Arrenca el Festival Nacional de Poesia Sant Cugat amb una reducció important de la programació per la intervenció econòmica de la ILC 

descarga

 

 

 

 

 

 

Del 15 al 22 d’octubre Sant Cugat acull el Festival Nacional de Poesia, 7 dies d’activitats culturals al voltant de la poesia que passaran en diversos espais de la ciutat.

El Festival, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat, s’ha vist afectat per la intervenció de l’estat espanyol als comptes de la Institució,  i s’ha hagut de reduir programació, passant  de 60 activitats previstes en un inici a 35, i de 26 espais poètics a la ciutat s’han reduït a 16, sense veure’s afectada la qualitat de les propostes.

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, assegura que “des de la perspectiva del Festival Nacional de Poesia, la d’enguany havia de ser una edició marcada per la consolidació i l’estabilitat en termes de programació, espais i propostes artístiques que permetessin obrir una porta cap a la internacionalització. Tanmateix, en les darreres setmanes de setembre, la intervenció de l’estat espanyol en les finances de la Institució de les Lletres Catalanes ha comportat que el FNP 2017 sigui diferent de com l’havíem dissenyat. Ens veiem obligats a reduir dies de programació i a cancel·lar espectacles per tal de poder assumir el compromís amb poetes, actors i músics” .

Homenatge al poeta en l’any Palau i Fabre

Josep Palau i Fabre (1917-2008), poeta, dramaturg, assagista, traductor, crític, i un dels principals experts mundials en Picasso, és un dels més grans escriptors catalans de la segona meitat del segle XX. Poeta d’honor del Festival l’any 2007, enguany Sant Cugat s’afegeix als actes d’homenatge amb l’acte d’inauguració del Festival, el diumenge 15 d’octubre al Teatre-Auditori, que comptarà amb la presència del Conseller de Cultura, Lluís Puig, una xerrada de Sam Abrams a la GaLeRia, un recital de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida, entre d’altres.

Al FNP també hi haurà espai per a altres homenatges, de poetes dels quals celebrem efemèrides enguany, com ara el santcugatenc Lluís Calvo que celebra 30 anys de trajectòria poètica.

Una quarantena d’activitats ompliran Sant Cugat de poesia

Al llarg de la setmana de durada del Festival (i altres propostes englobades a l’ #OffFNP2017), Sant Cugat respirarà poesia: des de les propostes artístiques que es podran veure al Teatre-Auditori (Màrius Torres: “un poeta líric”, el dilluns 16 d’octubre, a les 20.30 h, amb Emma Vilarasau,Ramon Madaula i Jordi Bosch; la Nit de poesia. Correspondències i el Quartet Sound Boulevard Direcció: Sebastià Portell el dijous 19 d’octubre, a les 21 h, amb Rosina Ballester, Eduard Sanahuja, Odile Arqué, Sebastià Perelló, Joan Duran, Rubén Luzón, Míriam Cano i Maria Cabrera. La interpretació musical d’Andrea Motis, Joan Chamorro i Ignasi Terraza, entre altres propostes; fins a la trobada de traductors que se celebra al Museu de Sant Cugat o les diferents activitats que es faran a espais com el Casal Torreblanca, la Casa de Cultura, les biblioteques de la ciutat o el Cafè Auditori, a més de les llibreries i galeries de la ciutat que participen assíduament a cada edició del Festival.

Artistes com Roger Mas, Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida, Andrea Motis, Maria Arnal i Marcel Bagès, Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Mone Teruel, Joan Artigas faran possible la presència de les paraules de poetes com Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés, Àngle Guimerà, Sam Abrams, Marta Pessarrodona, Lluís Calvo, Gabriel Ferrater i Josep Palau i Fabre, entre d’altres,  al FNP2017.

Malgrat les restriccions, el Festival enguany comptarà amb poesia, música, teatre, exposicions, diàlegs, traduccions… Gràcies al compromís dels professionals amb les institucions, amb el públic, amb la poesia, amb el país.

Podeu consultar i descarregar-vos tota la programació del Festival a www.lletrescatalanes.cat , www.tasantcugat.cat ó www.santcugat.cat .