El Canòdrom esdevé una incubadora de projectes de cultura digital

DSC04051_1-1024x684
El Canòdrom esdevé una incubadora de projectes de cultura digital

El renovat Canòdrom de la Meridiana, a Sant Andreu, s’ha plantejat com un multiespai per convertir idees creatives d’àmbits com la cultura digital en projectes d’empreses emergents. I, a més, connectar el talent, l’emprenedoria i les fonts de finançament.

L’edifici és la seu permanent d’onze empreses i alhora allotja programes d’incubació. Durant la presentació del Canòdrom Parc de Recerca Creativa, Jaume Asens, tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, ha fet evident la voluntat de convertir el Canòdrom en un centre capdavanter de la innovació i la creativitat a la ciutat. I també de consolidar-lo com “un punt de trobada entre els creadors i els emprenedors”.

Durant tot l’any s’hi duran a terme una llarga llista d’activitats. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i Barcelona Activa treballen conjuntament en programes de formació ocupacional i de suport a la creació d’empreses, i en projectes relacionats amb l’alfabetització digital.

Però el Canòdrom també vol ser un equipament per als veïns del barri. El Districte de Sant Andreu i l’ICUB programaran esdeveniments a l’entorn d’aquest espai, com algunes activitats de les Festes de la Mercè, el festival de jocs DAU o accions per acostar les noves tecnologies i la ciència a la ciutadania.

El Canòdrom s’ha plantejat com un laboratori obert al veïnat amb iniciatives com Barcelona Laboratori (BNCLab), una plataforma de cultura, coneixement, creativitat i innovació. La regidora de Sant Andreu i segona tinenta d’alcaldia, Laia Ortiz, ha explicat quin és el camí que ha de seguir el nou espai. “S’ha d’obrir als veïns i les veïnes del barri”, i ha explicat: “S’hi fomentarà la creació de vincles entre els diferents equipaments del districte com la Nau Ivanow, l’Espai Jove Garcilaso o l‘Escola Llotja.”