La platja de Llevant s’obre als gossos durant la temporada de bany

platjagossos-570x321
La platja de Llevant s’obre als gossos durant la temporada de bany

Es tracta d’una demanda històrica tant de les entitats animalistes com de la ciutadania i finalment serà una realitat. La platja de Llevant, situada davant del centre comercial Diagonal Mar, tindrà una zona per als gossos durant la temporada de bany.

És una prova pilot que s’afegeix al desplegament de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals, després que el febrer del 2015 s’aprovés el Decret d’Alcaldia d’accés a la platja amb gossos. Ara, els animals tindran un espai propi de 1.200 metres quadrats per poder gaudir també de la platja, tot i ser època de bany, és a dir, els caps de setmana d’abril a octubre i el període des de l’1 de juny fins al darrer diumenge de setembre.

Serà un espai delimitat per una tanca i amb serveis com papereres, un abeurador, pictogrames amb consells d’ús. Per poder utilitzar la zona els gossos hauran d’estar censats a l’Ajuntament i portar el microxip.

Més i millors zones d’esbarjo per a gossos

Cada districte tindrà, almenys, un nou espai d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats. Amb aquesta iniciativa es passarà dels actuals 107 equipaments a 118 que ocuparan una extensió de 38.500 metres quadrats de superfície d’ús per a gossos. Aquestes noves zones d’esbarjo s’han dissenyat conjuntament amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) i tindran tota mena de serveis: tanques, senyalització, mobiliari urbà, vegetació, elements de joc per als animals, etc.

L’Ajuntament també ha decidit delimitar les zones d’usos compartits mitjançant una franja horària que determini quan es poden portar els gossos sense lligar. Se senyalitzaran carrers i places i la posada en marxa anirà acompanyada d’una acció informativa per garantir la bona convivència entre les persones i els animals. Els propietaris dels gossos hauran de tenir el carnet de tinença cívica responsable. Tot i això, mentre que l’ordenança no estigui aprovada per Decret d’Alcaldia s’amplia la moratòria que permet portar els gossos sense lligar.

L’Ordenança d’animals es va aprovar el juliol del 2014, i una de les primeres mesures que es va posar en marxa va ser l’accés de gossos al metro