El Cor de Cambra Francesc Valls farà unes vespres polifòniques per primera vegada a la Catedral de Barcelona (29 de novembre)

Foto Cor 2015El Cor de Cambra Francesc Valls farà unes vespres polifòniques per primera vegada a la Catedral de Barcelona

El proper diumenge 29 de novembre a les 20.00 hores, el Cor de Cambra Francesc Valls, farà unes vespres cantades a la Catedral de Barcelona.

Les vespres cantades incorporen uns salms polifònics acompanyats de les antífones gregorianes i dins de la litúrgia de les hores que és acompanyada de les pregàries i lectures corresponents a l’acte religiós. Els salms i les antífones que s’interpretaran al llarg de les vespres responen a l’esperit de la reconstrucció històrica que mou els objectius fundacionals del Cor de Cambra Francesc Valls.

Les vespres, que coincideixen amb el primer diumenge d’advent, seguiran els textos litúrgics preceptius del dia. Per la part polifònica, s’ha comptat amb mestres de la Catedral de Barcelona com Joan Pau Pujol i Francesc Valls i compositors d’ampli reconeixement musical com Cristóbal Morales o Tomás Luís de Victòria.

L’ofici es farà al cor central de la Catedral de Barcelona i cantaran els vuit membres del Cor Francesc Valls, dirigits per Pere Lluís Biosca, director titular.

Altres compromisos

Podem anunciar que el Cor de Cambra Francesc Valls, col·laborarà amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Ars Innova el divendres 18 de desembre a les 18.00 hores a la Sagrada Família en una versió reduïda del Messies de Haëndel, fet que ens congratula per a combinar la seva presència en els oficis litúrgics i en la vessant més artística.

Finalment, seguint la línia de recuperació del patrimoni musical sacre de la Catedral de Barcelona, recordem que el proper 24 de desembre, el Cor de Cambra Francesc Valls, tornarà a interpretar el Cant de la Sibil·la, just abans de la Missa del Gall. En aquesta ocasió l’encàrrec de la revisió del Cant, s’ha fet al compositor i director cor belga Johan Duijck. A més de professor de l’ESMUC, Duijck és director del cor de la Radio Flamenca, del cor de la Acadèmia de Saint Martins in the Fields de Londres i la Gents Madrigaalkoor. També és convidat regular de la Orquesta Sinfónica de Sevilla, la Dartington Festival Orchestra, el cor de Radio Danès entre d’altres. Com a compositor, s’ha dedicat sobretot al repertori per piano i cor. És conegut com a docent en les àrees de piano i direcció de cor al Royal College of Music de Ghent i la Queen Elisabeth Music Chapel i dirigeix la acadèmia Euskalerriko Abesbatzen Elkartea.

Contingut de les Vespres del primer diumenge d’advent

Entrada Deus in adjutorium, (F.Valls).

Himne Conditor alme siderum, (T.L. de Victoria).

Antifona Jucundare filia sion (gregorià).

Salm1 Dixit dominus (Pau Pujol).

Antifona Jucundare filia sion (gregorià).

Antifona Rex noster adveniet Christus (gregorià).

Salm 2 In exitu Israel del misteri elx

Antifona Rex noster adveniet Christus (gregorià).

Antifona Ecce venio cito. (gregorià).

Salm 3 Cantic de nuptiis Agni (gregorià).

Antifona Ecce venio cito. (gregorià).

Lectura breu

Responsori breu Ostende domine (gregorià).

Càntic de Maria Ne timeas Maria (gregorià).

Magnificat octavi toni (C. de Morales)

Pregàries

Parenostre llatí (gregorià).

Oració

Benedicció i comiat

Sobre el Cor de Cambra Francesc Valls

El Cor de Cambra Francesc Valls va ser fundat el novembre del 2003 per tal de participar de forma regular en més de 70 misses conventuals anuals a la Catedral de Barcelona, oferint setmanalment un variat repertori de motets i cants polifònics en funció dels textos propis de cada dia litúrgic.

Constituït per un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, alguns dels seus membres també actuen com a xantres i animadors del cant del poble en laudes, vespres, viacrucis i misses dominicals i festives, garantint la seva presència en més de 350 oficis anuals.

Els seus directors titulars han estat, per aquest ordre: Rafael Murillo, Jorge Coré i Pere Lluís Biosca i David Malet. Des del gener de 2015 n’assumeix novament la direcció Pere Lluís Biosca.