El Food’n’Fest arriba a Barcelona el proper 7 de maig

CARTELL DEFDEF_pMúsica a canvi de menjar
El Food’n’Fest arriba a Barcelona el proper 7 de maig

En la cerca d’un punt de trobada entre la cultura i la solidaritat neix el Food‘n’Fest, un festival solidari que ofereix música a canvi de menjar. Barcelona és la ciutat que acollirà la primera edició d’aquest projecte, que tindrà lloc el 7 de maig de 2016 a la Nau Bostik (La Sagrera). La recaptació assolida al final de la jornada arribarà a la fundació Banc dels Aliments per beneficiar als més desafavorits.

Barcelona creix i passa gana. Els menjadors socials són un dels serveis que ofereix l’administració pública per satisfer la demanda. Tot i aix , no abasteixen a oferir més d’un àpat per emportar o bé servir un dinar i un sopar al menjador per persona. La lluita contra la fam depèn cada cop més de la solidaritat. Food ‘N’ Fest pretén ser una iniciativa amb continuïtat gràcies a la col·laboració ciutadana. L’essència del projecte és impulsar la cultura per afrontar problemes socials mitjançant accions solidàries.

La Nau Bostik obrirà les portes a les 17:00 i la festa no pararà fins les 22:00. Hi haurà una barra amb preus populars, un videocall, un photobooth, una terrassa i una sala plena de festa a ritme de folk, indie, pop, ska i d’altres estils en format acústic. Amb el pas de les hores els artistes faran el recompte del menjar acumulat.
El gran recapte es pretén aconseguir amb un gran cartell. Cinc artistes i bandes vindràn a la Bostik per aportar el seu gra de sorra en el projecte.

| Artistes |

JU
Pop, rock, reggae, funky, soul, jazz, R&B… La música l’ha fascinada des de petita. Després de col·laborar amb músics com Strombers, Oques Grasses, Morodo, Bikimel i Ricard Puigdomènec, JU acaba de composar i gravar el seu primer disc, “Temps”. Actuarà acompanyada de la seva banda formada per Arnau Martín (Guitarra), Gil Grau (Teclat), David Vila (Baix) i Jordi Junyent (Bateria).

TRAST
Fan música de festa, de compromís i il·lusió. Són un grup de joves que van començar a caminar per la música el 2008 i ja han presentat el seu segon CD, “El Detonant”. TRAST vindrà al Food‘n’Fest a fer-nos ballar amb el seu directe explosiu que alterna cançons pr pies i versions.

SEXY BICYCLE
Aquesta proposta experimental formada per Nika Elia posa sobre la taula un estil anti-folk psicodèlic i evocador que aportarà un toc íntim i proper al festival. Sexy Bicycle omplirà l’escenari de la Bostik amb un caràcter ambiental, àcid i pinzellades cinematogràfiques.

WILLIAM TAYLOR & CO
Des de 2011 animen les nits de Barcelona carregats amb una maleta de versions. Transformen a l’acústic els èxits de tota la vida: The Beatles, Oasis, fins a Passenger o Katty Perry. William Taylor & Co està format per Guillem Gené a la veu, la pandereta i l’ukelele; i el Marc Sastre a la guitarra i la segona veu. Seràn al Food’n’Fest per fer-nos cantar.

ICE CRIME
Tenen una forta dosi de rock, per al Food’n’Fest mostraran la seva cara més suau. Amb la calidesa del soul combinada amb el soft rock, Ice Crime posarà en escena la seva cara més pacífica. El currículum de la banda és curt per intens: formats fa poc més d’un any, ja poden presumir d’haver aconseguit el primer premi del Sonomav i haver arribat a la final de tres concursos més.

Un festival especial en una sala especial
La Bostik com a espai de col·laboració
No és casualitat que la primera edició del festival s’organitzi en un recinte com aquest. L’antiga fàbrica Bostik, de productes adhesius, va estar tancada durant més d’una dècada. Fa un any que la factoria s’ha convertit en dotze naus que conformen un lloc per la cultura viva. Gràcies a la col•laboració del veïnat i l’equip de l’Espai 30 ara s’hi organitzen esdeveniments artístics, solidaris i socials oberts a tothom. Xavier Basiana, arquitecte i fot graf, és conegut per donar segones oportunitats a espais d’aquest tipus, i va liderar la transformació de la fàbrica. Ho va fer amb la Nau Ivanow i ara ho torna a fer amb la Nau Bostik. Aquest projecte s’enfronta a una cursa contracorrent amb un pla urbanístic que pretén enderrocar les instal•lacions, per l’equip conserva l’esperança d’aquells qui creuen que per una bona causa tot es pot aconseguir.

El Food’n’Fest és una creació de dos estudiants de Comunicació i Indústries Culturals, de la Uniersitat de Barcelona, que han decidit fer un Treball de Final de Grau basat en la solidaritat. El festival serà possible gràcies als voluntaris que col·laboraran desinteressada