Estrenes de Teatre del 13 al 18 de desembre 2016

 

Telondeteatro_i2

 

 

 

 

 

 

13 de diciembre

El TEATRO APOLO,  estrena el nuevo espectáculo musical de COCO COMIN

 

 

 COCO COMIN p

El TEATRO APOLO estrenará MOUSTACHE, el nuevo espectáculo musical de COCO COMIN

 

Os informamos que el 13 de diciembre el TEATRE APOLOpresentará el estreno absoluto de MOUSTACHE, The Rhythm Musical, un nuevo espectáculo de gran formato creado y dirigido por COCO COMIN.

 

Basado en la atractiva disciplina del tap-dance como hilo conductor de los números musicales de distintos autores, estilos y épocas que se interpretan en el espectáculo, MOUSTACHE es el primer gran musical de Claqué que se representa en España.

 

Se trata de una gran producción creada íntegramente por profesionales de nuestro país que incluye una espectacular escenografía de Paco Azorín y un asombroso diseño de vestuario, con más de 500 vestidos.

 

En el apartado artístico, cabe destacar la Dirección Musical de Xavier Mestres y la Dirección Coreográfica de los maestros de tap-dance Sharon Lavi y Júlia Ortínez, junto a la propia Coco Comin.

http://www.catacultural.com/el-teatro-apolo-estrenara-moustache-el-nuevo-espectaculo-musical-de-coco-comin-13-de-diciembre/

 

.

13 de desembre 

Entre la vinya e el fenollar (Llull i el seu món), arriba a la Sala Gran del TNC com a acte de cloenda de l’Any Llull

 

Vinya_e_fenollar_1424x427_1  

 
  L’acte tindrà lloc el proper dimarts 13 de desembre, a les 19 h a la Sala Gran del TNC, i comptarà amb la participació de grans noms de l’escena catalana i les actuacions musicals de Maria del Mar Bonet i de la Capella de Ministrers   
El 2016 ha estat declarat l’Any Llull per commemorar el setè centenari de la mort del polifacètic pensador i Entre la vinya e el fenollar serà l’acte que clourà les activitats i propostes que s’han desenvolupat en tots els territoris de parla catalana i també fora del domini lingüístic català per celebrar la singularitat i la vigència de Llull set segles després de la seva mort.   Grans noms de l’escena com Enric Majó, Clara Segura, Pep Cruz, Lluís Soler, Manel Barceló, Joan Ollé, Pep Tosar i Jordi Oriol llegiran textos representatius de l’obra de Ramon Llull i altres fragments d’autors com Verdaguer, Joan Vinyoli, Palau i Fabre i de joves creadors contemporanis catalans. A més de la lectura de textos, l’espectacle comptarà amb l’excepcional actuació musical de Maria del Mar Bonet i del prestigiós grup de música antiga Capella de Ministrers amb direcció de Carles Magraner.   Com a cloenda de l’Any Llull, l’acte també comptarà amb presència institucional i una nodrida representació de l’àmbit de la cultura i de la societat civil.  

http://www.catacultural.com/entre-la-vinya-e-el-fenollar-llull-i-el-seu-mon-arriba-a-la-sala-gran-del-tnc-com-a-acte-de-cloenda-de-lany-llull-13-de-desembre/

 

del 14 de desembre al 22 de gener 2017

 EL TEST

Sala Muntaner

 Així de simple, així de difícil.

 Cartell-EL-TEST RED

 Aquest és el dilema al que s’enfronten l’Hèctor i la Paula —un matrimoni amb problemes econòmics— quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seva actual companya, una psicòloga molt exitosa i mediàtica.

La decisió que ha de prendre el nostre matrimoni sembla ben senzilla: conformar-se amb una petita fortuna a l’instant, o esperar deu interminables anys per guanyar deu cops més. El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, anirà poc a poc despullant les personalitats i els secrets més profunds dels nostres personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i, finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida. Qui sap si per sempre.

  Direcció: Cristina Clemente
 
Autor: Jordi Vallejo
 
Intèrprets: Sergio Caballero, Dolo Beltran, Clàudia Costas i David Vert
 
 

del 14 de desembre de 2016 al 15 de gener de 2017

Sik Sik y otros

Teatre Akadèmia

Eduardo De Filippo direcció Guido Torlonia
 D_sik_2 (1)

  Sinopsi

‘Amistad’ – Situació entre dos vells amics de la infància que es retroben a la casa de camp, on un d’ells viu amb la seva germana . La visita donarà l’oportunitat de desemmascarar la veritable naturalesa de la seva amistat. ‪’Peligrosamente’ – Està inspirada en les farses napolitanes del 800, amb el protagonista Pulcinella. L´autor presenta amb ironia el mètode ideat per un marit per a temperar el caràcter impetuós de la seva muller, davant la presència d’un espectador privilegiat. ‘Sik Sik, el artífice mágico’ – Peça que dóna nom a l’espectacle, explica la hilarant història d’un il·lusionista de fira, Sik Sik, acostumat a actuar acompanyat per la seva dona i el seu assistent. Però, una nit, l’ajudant serà substituït per un altre còmplice, maldestre i barroer. Una aventura que va situar a aquesta obreta a l’alçada de les millors comèdies de De Filippo. 

Repartiment: Pep Molina Annabel Totusaus Xavier Capdet Javier López

http://www.catacultural.com/sik-sik-y-otros-del-14-de-desembre-de-2016-al-15-de-gener-de-2017-teatre-akademia/

a partir del 15 de desembre

EL LLARG DINAR DE NADAL 

El Maldà 

LLARG-DINAR_-horitzontal1

EL LLARG DINAR DE NADAL. Cia. La Ruta 40. 60 min. Català. 

 A partir de l’obra en un acte escrita pel dramaturg nord-americà Thornton Wilder l’any 1931, El llarg dinar de Nadal de la companyia La Ruta 40 relata el transcurs de noranta anys al menjador de la casa dels Bayard celebrant el Nadal.

A casa de la família Bayard el gall d’indi està a punt i el vi, a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… I repeteixen rituals, ecos i cançons, de generació en generació. I comparteixen la tragèdia quotidiana i eterna del pas del temps. A través del pas del temps i de la mà d’aquesta família, l’espectador coneixerà la vida al camp i els canvis en els costums i hàbits d’una part de la societat americana del canvi de segle passat. Una peça teatral carregada d’humanitat amb grans dosis d’humor i tendresa.

Direcció: Alberto Díaz
Col·laboració en la direcció: Albert Prat
Intèrprets: Bruna Cusí, Alberto Díaz, Ignasi Guasch, Aina Huguet,
Jose Pérez-Ocaña, Magda Puig, Maria Rodriguez Soto
*Covers: Queralt Casasayas, Marta Fíguls, Berta Giraut,
Albert Prat, Bàrbara Roig i Joan Solé

http://www.catacultural.com/el-llarg-dinar-de-nadal-a-partir-del-15-de-desembre-el-malda/

a partir del 15 de desembre

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT

Teatre Poliorama

el gos

 Christopher Boone, un jove amb síndrome d’Asperger, descobreix una mitjanit el cadàver de Wellington, el gos de la seva veïna. Malgrat que el seu pare li demana que no s’hi obsessioni, en Christopher decideix investigar qui és l’assassí. El viatge que emprendrà per descobrir què va passar la mitjanit de l’assassinat li revelarà molts misteris de la seva vida, i també el farà redescobrir el seu món interior.

“El curiós incident del gos a mitjanit” és l’adaptació teatral de Simon Stephens de la popular novel·la homònima del britànic Mark Haddon. Guanyadora de 3 Premis Butaca 2015, 4 Premis de la Crítica 2015 (inclòs el de millor espectacle), i del Premi Ciutat de Barcelona de Teatre per l’actor Pol López, que encarna magistralment al jove Christopher.

  http://www.catacultural.com/el-curios-incident-del-gos-a-mitjanit-a-partir-del-15-de-desembre-teatre-poliorama/

15, 16 i 20 de desembre

 Projecte Social del TNC: El teatre com a eina d’inclusió social

 

Projecte Social del TNC:

El teatre com a eina d’inclusió social

 

 KALIMAT_360x205

 

 
 Aquest mes de desembre la Sala Tallers acull dues iniciatives dins del Projecte Social del TNC: d’una banda, A cor obert (Un viatge coral a l’interior de Descabelladas), una producció de Descabelladas amb direcció d’Isabel Díaz i Teresa Urroz, que es podrà veure el 15 i el 16 desembre; i Kalimat, amb dramatúrgia i direcció d’Helena Tornero, el 20 de desembre de 2016. 

http://www.catacultural.com/projecte-social-del-tnc-el-teatre-com-a-eina-dinclusio-social-15-16-i-20-de-desembre/

 

 

 

del 16 al 20 de desembre

JULIO BOCCA PRESENTA LA GIRA INTERNACIONAL DEL BNS QUE ARRIBARÀ A BARCELONA I A MADRID EL 2016

 0000756021

JULIO BOCCA PRESENTA LA GIRA INTERNACIONAL DEL BNS QUE ARRIBARÀ A BARCELONA I A MADRID EL 2016

Coppélia del BNS |Ballet Nacional Sodre / Uruguay es podrà veure al Liceu i a los Teatros del Canal durant desembre del 2016 i gener del 2017

Julio Bocca presenta la gira internacional del BNS |Ballet Nacional Sodre / Uruguay que arribarà amb Coppélia al Liceu de Barcelona del 16 al 20 de desembre i a los Teatros del Canal de Madrid del 27 de desembre de 2016 a l’1 de gener de 2017. En la present gira internacional del BNSes presentarà a Xina, Colombia, Guatemala, Argentina i Espanya, finalitzant al gener del 2017 amb Un tranvía llamado deseo, espectacle que es podrà veure a Madrid del 4 al 8 de gener amb la coreografia de Mauricio Wainrot i la música de Béla Bartók. L’Orquestra del Gran Teatre del Liceu posarà música a Coppélia sota la direcció musical de Martín García, director musical de la Orquestra Simfònica del Sodre / Uruguay, que també liderarà la part musical a Madrid.

El Liceu posarà les entrades de Coppélia a la venda el proper 8 de juny. Actualment ja es poden adquirir els abonaments de dansa que compten amb un 25% de descompte respecte les entrades individuals i que permeten escollir entre els espectacles de dansa programats a la temporada 2016/17: Coppélia del BNS, Spectral Evidence i La Stravaganza de la companyia de Ballet Preljocaj i IT Dansa.

http://www.catacultural.com/julio-bocca-presenta-la-gira-internacional-del-bns-que-arribara-a-barcelona-i-a-madrid-el-2016-del-16-al-20-de-desembre/

 

 

 Iron-Skulls-350x200_2

 No sin mis Huesos. En aquesta obra Iron Skulls Co segueix desenvolupament el  seu propi llenguatge de moviment. Aquesta vegada posa en escena les seves influències com a paper principal de la dramatúrgia i parteix de la idea de canalitzar l’energia negativa en art. Aborda la identitat mediterrània com un espai en el qual se submergeixen multitud de civilitzacions al llarg de la història. Ho fa mitjançant la cultura hebrea, àrab i espanyola, juntament amb la dansa urbana, el Contact Improvisation i el Butoh, barrejant-se com un caldo de cultiu que ens porta a una recerca de la identitat d’un col·lectiu a través del moviment.

Iron Skulls Co és una companyia de dansa experimental nascuda el  2012 a partir d’un grup de Bboying. Formada por ballarins de diversos punts d’Espanya i del sud de França, aquest grup explora els límits del moviment, amb una especial atenció a la moda, la cultura musical i la teatralitat. El seu és un moviment animal que integra efectes visuals i dissociacions del Hip Hop, a més de combinar arts marcials, acrobàcia i break dance. En els darrers anys han rebut destacats premis.