Festes de Santa Eulalia (del 10 al 12 de febrer)

 

Santa Eulalia 2017 260x150

 

 

 

 

Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat, arriba acompanyada de gegants i gegantes, capgrossos, dracs, diables, colles sardanistes i castelleres, els Falcons i altres expressions de la cultura popular.

Els infants de la ciutat obriran les celebracions de la festa major d’hivern amb la lectura del pregó divendres, 10 de febrer, al matí. I al vespre, amb els Protocols de l’Àliga, començaran els seguicis i les cercaviles, que ompliran la ciutat de personatges mítics. Aquests dies podreu gaudir de la cultura popular en tota la seva esplendor amb trobades d’esbarts dansaires, correfocs, ballades de sardanes, trobades de gegants, les figures humanes dels Falcons o la Diada Castellera amb les colles de Barcelona, entre altres activitats.

Sense oblidar les gegantes de Ciutat Vella, que per uns dies canvien de nom i passen a dir-se Laia en honor de santa Eulàlia. Enguany, l’artista convidat de les festes, el director de fotografia i il·luminador teatral Josep Maria Civit, ha creat una passarel·la de moda molt especial per a elles, que podreu visitar al Palau de la Virreina.

Els altres protagonistes de les Festes de Santa Eulàlia són els joves. Amb el lema “Sacsegem carrers i places!”, les associacions juvenils de la ciutat reivindiquen l’ús de l’espai públic i organitzen la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona. Dissabte, 11 de febrer, ompliran el Moll de la Fusta d’activitats per a infants i tallers per a joves. I al vespre pujaran a l’escenari grups com Oques Grasses, Tremenda Jauría o 9son.

Durant el cap de setmana hi haurà jornada de portes obertes a diferents museus i centres culturals de la ciutat. I dissabte, 11 de febrer, entre les 10.00 i les 20.00 hores, podreu visitar l’Ajuntament de Barcelona.

Web de les Festes de Santa Eulàlia