La iniciativa “Terrats en cultura” programa espectacles de música, teatre, dansa i circ en terrats barcelonins

La iniciativa “Terrats en cultura” programa espectacles de música, teatre, dansa i circ en terrats barcelonins.

img_9435-tec-afluentes-c-isaias-fanlo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La imatge del sol que es pon, a poc a poc, darrere la serralada de Collserola dóna la benvinguda als espectadors del concert de l’inclassificable cantaor Niño de Elche, en el marc de la iniciativa “Terrats en cultura”. Aquesta proposta cultural programa actuacions en terrats barcelonins amb un objectiu doble: d’una banda, buscar escenaris nous, més enllà dels convencionals, i de l’altra, donar un altre ús a les cobertes dels edificis.

Va ser una idea de 3 gestors culturals, Lola Armadàs, Isaias Fanlo i Anna Piferrer, que volien oferir al públic una proposta diferent: “Els terrats són espais on han passat moltes històries, tant col·lectives com individuals. Als terrats jugàvem quan érem petits, ens hi vam fer els primers petons… Són un escenari molt important de l’imaginari col·lectiu barceloní”, explica Lola Armadàs, una de les fundadores de “Terrats en cultura”.

En aquest format hi ha diferents agents que tenen un paper molt important: als habituals d’un espectacle, com el públic o l’artista, s’hi sumen el vent i el sol. La caiguda de l’astre darrere Collserola i la claredat del cel barceloní fan variar la llum de l’escenari i es posen a la pell d’un tècnic de llums.

Veïnat participatiu

Una altra peça clau són els amfitrions, és a dir, el veïnat que cedeix l’espai perquè s’hi pugui fer cultura. “Una de les veïnes que ens va cedir l’espai ens va trucar després per explicar-nos que, després del concert que hi vàrem fer, els veïns de la comunitat havien instaurat el costum de pujar al terrat i fer-hi un beure junts. Ens va semblar genial!”, recorda la Lola.

“Terrats en cultura” va néixer el 2013 i programa periòdicament concerts, obres de teatre o espectacles de dansa, poesia i circ, actuacions en què els artistes han de guanyar-se més que mai l’atenció dels espectadors, ja que més d’un queda bocabadat davant les vistes.

Més informació aquí http://coincidencies.com