MALEÏTS POETES / Recital poètic i musical (26 de novembre i 3 de desembre) La Seca- Espai Brossa

S__lvia_Bel_198

MALEÏTS POETES / Recital poètic i musical

Poetes que van viure al límit de la vida i que van descriure el seu temps sense sedassos, ni mordalles, ni topalls

Sala
Joan Brossa

Dates
26 de novembre i 3 de desembre de 2013

Sinopsi

L’actriu Sílvia Bel, acompanyada de la veu Llúcia Vives i el piano de Carles Beltran, es capbussen dins la història més fosca i viva de la literatura, l’obra dels poetes ‘maleïts’, versos de passió, amor, ràbia i melangia, construïts pels autors que més han regirat les nostres vísceres. Parlem de Baudelaire, esclar, però també de Pasolini i de Miquel Bauçà. De Palau i Fabre i Blai Bonet, Sylvia Plath i Andreu Vidal, Verdaguer i Nicanor Parra. Perquè, algú ha expressat millor que ells què és viure en el nostre temps, què és estimar, què és ser odiat, què és viure, què suposa morir? Es poden dir les coses de manera més alta, es pot cridar, però ningú no ho ha expressat de manera més directa.

Fitxa artística

Veu Sílvia Bel

Música Carles Beltran

Veu Llúcia Vives

Tria Andreu Gomila

Amb poemes de Pier Paolo Pasolini, J.M. Fonollosa, Miquel Bauçà, Charles Baudelaire, Jacint Verdaguer, Nicanor Parra, Josep Palau i Fabre, Carlos Edmundo de Ory, Blai Bonet, Andreu Vidal, Antonin Artaud i Sylvia Plath

Sobre l’espectacle

Els poetes són “els legisladors no reconeguts del món”, deia Shelley. I els poetes maleïts, podríem dir, són l’oposició extraparlamentària del món, ànimes foragitades que, això no obstant, s’hi han capbussat i han tornat a la superfície amb experiències impúdiques, relats inversemblants i mentides descomunals. Poemes que mostren com és la humanitat… Des que es va titllar Baudelaire, Verlaine, Mallarmé i companyia de ‘poetes maleïts’, la família no ha parat de créixer, i aquest recital els donarà veu. Hi sentirem, esclar, Charles Baudelaire, però també Jacint Verdaguer, Blai Bonet, Miquel Bauçà, J.M. Fonollosa, Nicanor Parra, Sylvia Plath, Andreu Vidal, Carlos Edmundo de Ory, Antonin Artaud, i Josep Palau i Fabre. Poetes que van viure al límit de la vida i que van descriure el seu temps sense sedassos, ni mordasses, ni topalls.

ANDREU GOMILA

Horaris i preus

Dues úniques representacions: Dimarts 26 de novembre i 3 de desembre a les 21 h.

Preu: 12 €