ROSAS & ICTUS DRUMMING LIVE ( del 27 al 30 de març) Mercat de les Flors

Drumming Live 2012 -® Herman Sorgeloos 10

ROSAS & ICTUS DRUMMING LIVE

Del 27 al 30 de març de 2014 A les 20:30 h (diumenge 18 h) Preu 25€

DRUMMING LIVE

Drumming (1998) és, sens dubte, una de les obres coreogràfiques més fascinants d’Anne Teresa De Keersmaeker, una dansa extraordinària acompanyada per una potent partitura de percussió de Steve Reich. L’Ictus Ensemble interpreta aquesta extraordinària composició amb una precisió sorprenent. Drumming és un viatge increïble, una onada de dansa i so en estat pur, un cicló d’energia vital.

Aquesta peça, creada l’any 1998 és, sens dubte, una de les obres coreogràfiques més fascinants d’Anne Teresa De Keersmaeker, una dansa extraordinària acompanyada per una potent partitura de percussió de Steve Reich, compositor minimalista nord-americà. La partitura es basa en un motiu rítmic repetit de forma obsessiva, que es multiplica i es desenvolupa per assolir una rica varietat de textures. L’Ictus Ensemble interpreta aquesta extraordinària composició amb una precisió sorprenent. I per primer cop en la història d’aquesta peça, la música serà interpretada per estudiants de l’ESMUC, l’Escola Superior d’Estudis Musicals de Catalunya, dirigits per Miquel Bernat, component d’Ictus juntament amb altres membres d’aquesta formació.

Un cicló d’energia vital

La música de Reich ha estat un dels fils conductors de l’obra de De Keersmaeker des de Fase (1982), peça amb la qual va debutar com a coreògrafa.
Reich va escriure Drumming el 1970-1971, poc després d’un viatge d’estudis a l’Àfrica. La partitura es basa en un motiu rítmic repetit de manera obsessiva que es multiplica i va evolucionant per assolir una rica varietat de textures. Una composició on, a més dels tambors, la fusta i el metall, es pot sentir la subtil presència de les veus. En aquesta obra, Reich porta al límit les tècniques que ja havia aplicat a Piano Phase (una part de Fase): per mitjà de l’acceleració, els músics «desestabilitzen» de manera gairebé imperceptible la interpretació conjunta, la qual cosa dóna peu a una sèrie interminable de cànons que es van succeint entre si.

L’Ictus Ensemble interpreta aquesta extraordinària composició amb una precisió sorprenent.
En la seva coreografia, Anne Teresa De Keersmaeker preserva i alhora enriqueix l’esperit de la partitura: tal com passa amb la música, la complexitat de la coreografia sorgeix d’un únic segment de moviment al qual s’apliquen interminables variacions en el temps i l’espai. Només quan els tambors es queden en silenci i els cossos deixen de moure’s l’espectador és conscient del que ha vist: un viatge increïble, una onada de dansa i so en estat pur, un cicló d’energia vital.

FITXA ARTÍSTICA

C
oreografia
Anne Teresa De Keersmaeker
Interpretació
Boštjan Antončič, Linda Blomqvist, Marta Coronado, Tale Dolven, Carlos Garbin, Fumiyo Ikeda, Sandra Ortega, Polina Akhmetzyanova, Igor Shyshko, Marco Torrice, Jakub Truszkowski, Samantha van Wissen, Sue-Yeon Youn
Creada el 1998 amb Iris Bouche, Bruce Campbell, Marta Coronado, Alix Eynaudi, Fumiyo Ikeda, Martin Kilvády, Oliver Koch, Cynthia Loemij, Roberto Oliván de la Iglesia, Ursula Robb, Taka Shamoto, Rosalba Torres
Música
Steve Reich ‘Drumming’
Dirección musical
Georges-Elie Octors
Músics
Ictus + Grup de Percussió de l’ESMUC
Percussionistes
ICTUS Georges-Elie Octors, Miquel Bernat, Michael Weilacher
Percussionistes

ESMUC Rubén Martínez, Alba Rodríguez, Pere Cornudella, Pau Montané, Cristian Pons, Miquel Vich (percussió) i Isabel Gualda (piccolo)
Flautes
Isabel Gualda
Veu
Marta Valero Martinez, Carme Garrigó
Escenografia i disseny llums
Jan Versweyveld
Assistents d’escenografia i llums
Geert Peymen
Vestuari
Dries Van Noten
Assistents vestuari
Anne-Catherine Kunz, Aouatif Boulaich
Assistent coreografia revival
Roberto Oliván de la Iglesia
Directora assajos
Muriel Hérault
Assistent a la direcció artística
Anne Van Aerschot
So
Alexandre Fostier
Coordinació tècnica
Joris Erven
Tècnics
Wannes De Rydt, Michael Smets
Responsable vestuari
Natalie Wynants
Producció
1998 Rosas, De Munt / La Monnaie (Brussel/Bruxelles/Brussels), La Bâtie – Festival de Genève
Coproducció
2012 De Munt / La Monnaie (Brussel/Bruxelles/Brussels), Sadler’s Wells (Londen/Londres/London), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg