Torna El bon lladre a l’Off Romea (del 20 de maig al 12 de juny)

Torna El bon lladre a l’Off Romea

 

lladre7

 

 

 

 

 

 

L’obra dirigida per Xicu Masó i interpretada per Josep Julien torna al Teatre Romea després de l’èxit aconseguit durant la temporada anterior

Escrita per Conor Mcpherson el 1994, El Bon lladre és potser el primer monòleg en el que l’autor troba la veu que posteriorment el convertirà en referent de la dramatúrgia, no només britànica, sinó mundial.
En el transcórrer de l’hora i deu minuts que dura el muntatge, Mcpherson ens posa en clau de road movie, monòleg interior o bé thriller per a teixir un relat sobre els tot sovint ambigus conceptes del bé i el mal. A través d’una història aparentment senzilla veiem al nostre protagonista provant d’escapar del seu destí i fracassant una i altra vegada enredat en la teranyina en què s’ha convertir la seva existència. Irlanda, la veu pessimista i atàvica del país de James Joyce és, juntament amb el nostre perdedor, l’altre protagonista del relat. Amb gran audàcia l’autor converteix un pinxo de baixa estofa, que acaba de sortir viu de miracle d’un tiroteig, en un cavaller medieval a la recerca d’un greal impossible i enamorat d’una damisel·la que, evidentment, acabarà significant la seva perdició.

Aquesta obra de petit format, que ha tingut una gran acollida per part de la crítica i del públic, es representa al bar del Teatre Romea per a 30 espectadors durant 4 ÚNIQUES SETMANES!

DADES PRÀCTIQUES
del 20 de maig al 12 de juny
Autor: Conor Mcpherson
Director: Xicu Massó
Amb: Josep Julien
Producció: Iria Producciones