b’Ars · Barcelona Internacional Arts & VFX Fair: CONVENT DELS ÀNGELS · 11 – 14 JUNY 2015

b’Ars · Barcelona Internacional Arts & VFX Fair

CONVENT DELS ÀNGELS · 11 – 14 JUNY 2015

cartell_bars_480_x_480_120

 

 

 

 

 

FIRA INTERNACIONAL DEDICADA A LES ARTS I ELS EFECTES VISUALS

Creatius de Pixar, Disney, Weta Digital i ILM, entre d’altres grans estudis, es donaran cita a la segona edició de b’Ars

Christian Alzmann (Star Wars) i Víctor Navone (Toy Story 3), plats forts del programa

Grangel Studio celebrarà a b’Ars els seus 25 anys creant personatges per al cinema d’animació

Alessandro Jacomini, de Disney, presentarà Big Hero 6 i el curt d’animació Frozen Fever, seqüel·la de Frozen que recrea l’aniversari de la princesa Anna

Barcelona, maig 2015 · De l’11 al 14 de juny el Convent dels Àngels acollirà la segona edició de b’Ars. Barcelona Internacional Arts & VFX Fair, un projecte organitzat i finançat per Vivi Film i Minimo VFX, que compta amb el suport de la Generalitat i la col·laboració de Barcelona Activa, l’Ajuntament de Barcelona i Europa Media. L’esdeveniment busca connectar el talent creatiu amb la indústria audiovisual nacional i internacional, concentrant professionals de les arts i els efectes visuals (VFX) per al cinema, la televisió i els videojocs a la capital catalana. b’Ars potencia la vessant artística i la producció en cloud i s’inspira en esdeveniments internacionals de característiques similars, com Siggraph a EEUU, referent en el sector amb més de 40 edicions i 20.000 visitants, FMX a Stuttgart, principal fira del sector a Europa amb més de 14.000 visitants, y de manera complementària a la fira d’Annecy, especialitzada en animació.

La job fair de b’Ars esdevindrà una de les més grans d’Europa. Tindran presència a la segona edició de la fira 7 de les 10 empreses líders del sector del VFX a nivell mundial, com ILM (fundada per George Lucas i responsable d’algunes de les imatges més impressionants de la història del cinema), MPC (guanyadora d’un Oscar el 2013 per la seva contribució a La vida de Pi), Framestore (guanyadora d’un Oscar per Gravity), Double Negative (recentment guardonada amb un Oscar pels efectes especials d’Interstellar), Halon Entertainment o Method Studios.

La celebració dels 25 anys d’estudis Grangel

La programació de la fira arrencarà l’11 de juny amb la celebració dels 25 anys de Grangel Studio, una de les fàbriques de personatges per al cinema d’animació més importants del món, amb seu a casa nostra. Els germans Carlos i Jordi Grangel, juntament amb Carles Burgès, han projectat el seu talent a Universal Pictures, Dreamworks o Warner Bros, i han treballat colze a colze amb Steven Spielberg o Tim Burton. Són els pares de criatures com La núvia cadàver o els protagonistes de Madagascar, i b’Ars els dedicarà una exposició antològica de la seva obra al mateix Convent dels Àngels.

Els convidats

Dels estudis ILM (Industrial Light & Magic) i contractat per Star Wars VII: El despertar de la força, l’estrena més esperada de l’any, arriba un dels plats forts del programa: el dissenyador Christian Alzmann, conegut principalment per la seva feina a A. I. Inteligencia Artificial, Star Wars II: El Ataque de los Clones i La Guerra de los Mundos. Protagonitzarà la sessió de cloenda de b’Ars, en una conferència en la qual analitzarà la trajectòria de l’Art Department d’ILM, empresa d’una gran trajectòria i palmarès, gràcies a títols com Indiana Jones y el Reino de la Calavera, Pirates del Carib, Jurassic Parc o Los Juegos del Hambre, a part dels ja esmentats.

Víctor Navone, un dels animadors estrella de Pixar -on ha treballat a Cars 2, Toy Story 3, Los Increíbles o Buscando a Nemo-, també compartirà el seu coneixement amb professionals i estudiants inscrits a la fira. Daniel Gregoire repeteix experiència i torna a b’Ars. El propietari de Halon Enterntainment, l’estudi líder al món en el camp de la previsualització, ha treballat a pel·lícules com Birdman, El planeta de los simios, Star Trek: en la oscuridad o Avatar. Recentment ha creat MATTERvr, dedicada a la realitat augmentada.

També comptarem amb Colin Doncaster, amb més de 17 anys d’experiència en el món dels VFX i l’animació. Ha treballat en pel·lícules com Avatar, Harry Potter, Superman o El Senyor dels Anells. Actualment dirigeix Peregrine Visual Storytelleing Ltd creant tecnologia per donar suport als storytellers. Ha estat guardonat amb el Technical Achievement Award de l’Academy of Motion Picture Arts and Sciences – el que seria un Oscar tecnològic – per la seva contribució en el desenvolupament del Deep Compostiting.

Els VFX per als més petits

El diumenge arriben les activitats infantils i gratuïtes amb la presentació del curt Frozen Fever, una peça de set minuts estrenada en cinemes el passat mes de març juntament amb la pel·lícula Cinderella, de Keneth Branagh. Serà presentada pel supervisor de Disney Alessandro Jacomini, qui també parlarà de Big Hero 6. Pepon Negre farà diferents tallers i Carles Burgès, de Grangel Studio, n’impartirà un de cal·ligrafia.