Del 7 a l’11 de novembre, Barcelona acollirà la 4a edició del certamen literari «Barcelona Novel·la Històrica

 Del 7 a l’11 de novembre, Barcelona acollirà la 4a edició del certamen literari «Barcelona Novel·la Històrica». El Born Centre de Cultura i Memòria, el Museu Egipci i el Saló dels Miralls del Liceu, entre altres, esdevindran espais de trobada entre autors i lectors d’aquest gènere literari.

  premi-barcino-literatura

 

 

 

 

L’escriptor i egiptòleg, Christian Jacq ha estat escollit guanyador del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino.

El jurat del premi, format pel periodista Òscar López,  la novel·lista Care Santos, la  periodista cultural Anna Pérez Pagès i la catedràtica d’Arqueologia de la UAB Isabel Rodà, i presidit pel comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena, ha decidit per unanimitat atorgar-li el premi pel conjunt de la seva obra centrada en la recreació del món social, cultural i polític de l’antic Egipte.

L’escriptor i egiptòleg, Christian Jacq (París, 1947), és doctor en Egiptologia per la Sorbona i autor de diverses obres de divulgació històrica, així com de nombroses novel·les de ficció ambientades a l´antic Egipte. També ha estat distingit amb el premi de l’Académie francaise, el Jean d´Heurs i el Prix des Maisons de la Presse.

Anteriorment han rebut  aquest premi els escriptors Lindsey Davis, Santiago Posteguillo  i Simon Scarrow.

Barcelona Novel·la Històrica marca a l’agenda de la ciutat uns dies dedicats al gènere narratiu històric; aquestes activitats, entre moltes altres, van portar la UNESCO a designar Barcelona com a Ciutat de la Literatura.

Més informació en el següent enllaç