THUG. L’odi que dónes, una novel·la realista i impactant que denuncia la violència contra les persones de color

THUG. L’odi que dónes, una novel·la realista i impactant que denuncia la violència contra les persones de color

La novel·la és número 1 a The New York Times des del seu llançament al febrer, amb més de 100.000 exemplars venuts

Angie Thomas a la seva primera obra dóna veu a una jove de raça negra 
 
841593 
 
 
Thug. L’odi que dónes, la novel·la d’Angie Thomas, ja ha arribat a llibreries, editada en català per Fanbooks (Grup62) i en castellà per GranTravesía (Océano). 
 
 
Angie Thomas, l’autora que ha convertit el racisme i la violència policial en un bestseller, ha escrit la seva primera novel·la sent el debut més esperat del 2017. El títol fa referència a una cançó del raper Tupac Shakur per indicar que l’odi només genera més odi i violènciaÉs un llibre reivindicatiu que tracta una realitat que està a l’ordre del dia: el moviment Black Lives Matter. 
 
Thug. L’odi que dónes ha sigut un dels llibres més disputats per les grans editorials aquest últim any i actualment es publicarà a més de vint països. A més a més, la productora Fox 2000 ja ha comprat els drets cinematogràfics i farà la pel·lícula amb l’actriu Amandla Stenberg com a protagonista (Rue a Els jocs de la fam). 
 
 
 
 
«Angie Thomas ha escrit una novel·la impressionant, punyent i brillant, que serà recordada com un clàssic del nostre temps.»
JOHN GREEN
 
«Aquesta història és necessària. Aquesta història és important.»
KIRKUS REVIEWS
 
 
L’Starr Carter és una adolescent negra de setze anys de classe mitjana que es mou entre dos mons: el barri marginal -majoritàriament negre- on viu amb la seva família i l’elegant i car institut -majoritàriament blanc- on estudia, lluny de casa seva. La seva plàcida i poc conflictiva vida canvia radicalment quan presencia l’assassinat a mans d’un policia blanc del Khalil, un noi negre amic de la infància, que anava desarmat. La mort és notícia a tots els mitjans, que afirmen que el noi era un traficant de drogues. Al seu barri esclaten les protestes i els aldarulls. L’Starr vol que es faci justícia, però els seus dos mons entren en conflicte i comença a rebre amenaces i pressions des de totes dues bandes. La decisió que ella prengui pot destruir la seva comunitat i, fins i tot, posar en perill la seva vida. 
 
 
La novel·la més esperada de l’any.
Un llibre que sacsejarà consciències. 
 
 
«Als dotze anys, els meus pares van tenir dues xerrades serioses amb mi. Una era la típica xerrada sobre els ocells i les abelles. Bé, no va ser la versió habitual. La meva mare, la Lisa, és infermera diplomada, i em va explicar on anava què i què no havia d’anar aquí, allà ni enlloc fins que no fos adulta. Llavors jo dubtava que res anés enlloc. Mentre a les altres noies els sortien pits entre sisè i primer, jo era plana com una post de planxar.
 
L’altra va ser sobre què havia de fer si em parava la policia. La mare va protestar i li va dir al pare que era massa jove per a allò, però ell va dir que no era massa jove per rebre un tret o perquè m’arrestessin. —Starr-Starr, fes tot allò que et demanin —va dir ell—. Les mans sempre visibles i no facis cap moviment brusc. Parla només quan et parlin. Sabia que era una cosa molt seriosa. Esperava que algú hagués tingut la xerradeta amb el Khalil.»
 
Fragment del llibre Thug, L’odi que dónes
d’Angie Thomas
 
 
 
Angie Thomas viu a Jackson, Mississipí, on va néixer. En l’adolescència va ser rapera. Ara és llicenciada en escriptura creativa, però encara pot rapejar, si l’hi demanen. THUG. L’odi que dónes és la seva primera novel·la, que ha causat un gran impacte en el món editorial americà. 
 
@acthomasbooks