ActividadesActualidadExposicionesTeatro

Exposicions, visites guiades, tallers familiars i actuacions dels alumnes per La Nit dels Museus a l’Institut del Teatre (21 de maig)

 

 

 Santos ESAD 3 LA NIT DELS MUSEUS. Foto Jordi Parra

  • ·        Una mostra sobre els espectacles del Paral·lel de principis del segle XX i una instal·lació en homenatge a Rosa Novell, principals novetats expositives

 

  • ·        Prop de dos-cents alumnes de les escoles d’art dramàtic i de dansa de l’Institut del Teatre prenen part en més de cinquanta actuacions

 

  • ·        El programa d’activitats convida a la participació del públic amb els tallers familiars impartits per professors i col·laboradors

 

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona s’afegeix per quart any consecutiu a les activitats programades per La Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 21 de maig, de set de la tarda a una de la matinada.

Les principals novetats expositives d’enguany són una mostra sobre els espectacles del Paral·lel de principis del segle XX i una instal·lació en homenatge a Rosa Novell, a partir de l’arxiu personal de l’actriu que ha rebut el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE).

A més, el MAE organitza les visites guiades a l’exposició La Memòria de les Arts Efímeres  i a la reserva del museu, on s’emmagatzemen fons personals, vestuaris, titelles, textos i altres elements sobre la història escènica.

Els visitants també podran visitar una mostra dels treballs de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), amb instal·lacions i propostes escenogràfiques i dramàtiques realitzades pels alumnes de les especialitats d’Escenografia i de Direcció i Dramatúrgia. També hi participaran els alumnes del Conservatori Professional de Dansa amb accions coreogràfiques i els alumnes de l’escola de tècnics ESTAE amb una escultura cinètica amb tractament de llum i so.

 

Tallers familiars i actuacions

El programa d’activitats convida a la participació del públic amb els tallers familiars impartits per professors i col·laboradors de l’Institut del Teatre. Els tallers són de Teatre musical, amb assaig i posada en escena; de Construcció de teatrins, de Teatre corporal i tres de dansa de modalitats diferents: Dansa i percussió, Popping (dansa ritmica de carrer) i Dansa integrada per a ballarins amb o sense diversitat funcional.

Les actuacions en viu seran a diversos espais de l’edifici i a l’aire lliure a la plaça de la façana principal, amb mostres del treball de prop de dos-cents alumnes de l’Escola Superior d’Art  (segueix)

Dramàtic, dels conservatoris professional i superior de dansa i dels ballarins de la jove companyia IT Dansa. A més també es podrà gaudir d’improvisacions de música i dansa a càrrec del Col·lectiu d’Instrumentistes de l’Institut del Teatre acompanyats d’alumnes.

La nit també tindrà el seu toc culinari amb les Tapes Teatrals inspirades en conegudes obres de teatre, servides pel bar de l’Institut del Teatre.