ActividadesActualidadLiteratura

Sant Jordi 23 d´abril

sant_jordi_mobil_CAT

 

 

 

 

 

Sant Jordi. Sant Jordi és la festa dels gestos. Gestos en forma de llibres i roses per a les persones que més estimem.

El 23 d’abril milers de persones surten a passejar per gaudir d’una de les diades més intenses, especials i belles de l’any. Una vegada més, la Rambla és l’epicentre d’una festa que arriba a tots els barris de la ciutat.

Sant Jordi és cultura, flors, amor i participació ciutadana. I de la mateixa manera, Barcelona és Sant Jordi. Cap altra festa uneix els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada.

Enguany, la Diada presenta novetats i creix amb tot un seguit d’activitats literàries prèvies que tindran lloc del 20 al 22 d’abril i que faran que aquest Sant Jordi sigui, encara més si fos possible, la gran festa de la literatura. El tret de sortida a les activitats de Sant Jordi serà el 20 d’abril, tres dies abans de la Diada, amb el tradicional Pregó de la Lectura al Saló de Cent, que aquest any serà a càrrec de Yasmina Reza.

El 20 d’abril també començaran un seguit de diàlegs entre escriptors a diferents espais de la ciutat entorn de qüestions com el poder, la família, el sexe, la literatura o l’art, així com una taula rodona d’escriptors emergents. Hi participaran, Teju Cole, Enrique Vila-Matas, Petros Màrkaris, Francesc Serés, Lionel Shriver, Empar Moliner, Siri Hustvedt, Gabriela Wiener, Sara Mesa, Max Besora i Carlos Zanón.

La nit abans de Sant Jordi, el dissabte 22 a les 21.00 h, se celebrarà La Nit del Drac. Nit d’homenatges. La plaça Comercial, situada davant del Born, acollirà la primera edició d’aquesta nit especial que commemorarà anualment els aniversaris dels grans noms de les lletres catalanes.  Paral·lelament, del 20 al 22 d’abril, al Palau de la Virreina acollirà la reunió anual de les Ciutats de la Literatura on Barcelona agafarà el relleu de Dublín, ciutat on es va celebrar el 2016.