Apolo instal·larà un Punt Lila feminista i LGTBI permanent de l’OCH

Apolo instal·larà un Punt Feminista i LGTBI permanent de l’OCH

El projecte neix de l’acord conjunt per fer front a les violències masclistes i LGTBIfòbiques

Apolo segueix treballant per fer de la sala un espai lliure, amable i segur per a totes les persones
El 25 de novembre és el Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències Masclistes. En aquest context, Apolo i l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) presentem el projecte d’un Punt Lila feminista i LGTBI permanent de dimecres a diumenge en tots els esdeveniments de club de la sala. 
La mesura es posarà en marxa aquest mes de desembre com a part de l’acord per fer front al masclisme i la LGTBIfòbia que es puguin donar en context d’oci nocturn.

Apolo fa anys que treballa per assegurar un entorn amable i segur per a dones i persones LGBTI així com per erradicar les violències que puguin patir dins el recinte a través del  protocol d’acció No Callem de l’Ajuntament de Barcelona o d’ “Apolo,Rules”, el decàleg propi d’espais segurs, respecte i inclusió. Per això, el Punt Lila és un pas més endavant per fer de l’Apolo l’espai on el públic es pugui sentir com a casa.
Operatiu del Punt Lila

El masclisme i l’LGTBI-fòbia s’han d’intervenir conjuntament, ja que formen part de diferents cares de la mateixa moneda. L’experiència de l’OCH en l’àmbit de les violències amb motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere per la seva trajectòria com a entitat, sumat a l’experiència en la formació i participació de “punts liles” en diferents indrets i àmbits d’oci, fan d’aquest punt un instrument amb tres eixos:  

(1) Prevenció, donant informació i recursos a les persones que s’apropin; (2) detecció, amb la coordinació amb el personal de la sala i (3) intervenció, en el cas que s’hagi produït una discriminació o situació de violència masclista i/o LGTBIfòbica a les persones afectades.   
El Punt Lila comptarà amb una professional psicòloga que farà la primera atenció davant de violències masclistes i LGTBIfòbiques i activarà els protocols necessaris davant les heterogènies situacions discriminatòries i de violència, com poden ser les violències sexuals, físiques i psicològiques que puguin ocórrer en l’espai d’oci.  

A més, es coordinarà amb els agents competents necessaris per abordar aquestes situacions: davant una agressió masclista i/o sexual intervindrà el protocol No Callem i, en el cas que l’agressió i/o discriminació sigui de caire LGTBIfòbic, la persona responsable del Punt activarà el protocol de l’OCH elaborat conjuntament amb l’Oficina per la No Discriminació (OND) de l’Ajuntament de Barcelona i el Centre LGTBI de Barcelona. 

El Punt Lila Feminista i LGTBI a l’Apolo és el primer d’aquestes característiques en una sala d’oci a Catalunya i posa en el centre la importància de continuar treballant per crear espais amables per les dones i persones LGTBI.