Barcelona Gallery Weekend revela més detalls del programa 2019. Del 10 al 13 d’octubre.

BARCELONA GALLERY WEEKEND
DEL 10 AL 13 D’OCTUBRE 2019
El Barcelona Gallery Weekend revela més detalls del programa 2019: Composicions, ARCO GalleryWalk, Programa d’Adquisicions i altres novetats. 

Del 10 al 13 d’octubre, i per cinquè any consecutiu, el Barcelona Gallery Weekend s’escamparà per 27 galeries de la ciutat de Barcelona. Enguany també comptarà amb la participació de galeries de L’Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i el Monjos. 

Més de 70 artistes, tant locals com internacionals, situaran Barcelona en el panorama internacional de l’art contemporani i d’avantguarda durant els quatre dies de l’esdeveniment.

Els programes dirigits a professionals, col·leccionistes i públic general posaran en relleu el paper crucial de les galeries en el patrimoni cultural contemporani.

Paral·lelament al programa d’exposicions en galeries, Barcelona Gallery Weekend oferirà un programa públic d’activitats que inclou Composicions, ARCO GalleryWalk, Artévete i Programa d’Adquisicions.

Per primera vegada, el Barcelona Galley Weekend tindrà presència a espais públics repartits per tota Barcelona, en els quals es conjugarà el llenguatge artístic contemporani amb l’arquitectura i l’urbanisme.

Amb l’objectiu de destacar la importància de l’art en el procés de construcció de les ciutats, la cinquena edició de l’esdeveniment llança un nou format per Composicions, el programa d’intervencions artístiques concebut específicament per als quatre dies del Barcelona Gallery Weekend que porta l’art fora dels espais de les galeries. Per primera vegada, Composicions té lloc en els espais públics de Barcelona, posant l’accent en la seva accessibilitat i donant visibilitat al paper de les galeries com a promotores del patrimoni cultural contemporani. Comissariada aquest any per Juan Canela, cofundador del BAR project i investigador associat de osloBIENNALEN First Edition, la nova edició del programa Composicions se centra a descobrir o revisar espais públics emblemàtics de Barcelona a través de la conjunció del llenguatge artístic contemporani, l’arquitectura i l’urbanisme. Els visitants podran veure les intervencions passejant pels carrers i també dins de qualsevol itinerari o en visites guiades dissenyades per Barcelona Gallery Weekend per connectar les galeries participants. Amb la participació dels artistes Mercedes Mangrané (Ana Mas Projects), Felipe Mujica (Die Ecke Arte Contemporáneo), Erick Beltrán (Galeria Joan Prats), Daniela Ortiz (àngels barcelona) i Marc Vives (etHALL). Composicions complementa el programa general d’exposicions amb intervencions més enllà del cub blanc.

Igual que en edicions anteriors, Barcelona Gallery Weekend ofereix diferents tipus de rutes guiades a les exposicions del programa, incloent itineraris específicament dissenyats tant per a professionals, com per a joves col·leccionistes i el públic en general. Entre aquests itineraris guiats, la Fundación ARCO col·labora una vegada més amb Barcelona Gallery Weekend a través dels ARCO GalleryWalks, propiciant un acostament dels ciutadans a les galeries a través d’experiències de primera mà en què galeristes, comissaris i artistes presenten cada exposició en persona, oferint una visió única de les mateixes. En la mateixa línia, la iniciativa Artévete de Barcelona Gallery Weekend torna amb un programa de trobades i visites tant per als amants de l’art com per als joves col·leccionistes, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement del seu mercat de l’art contemporani i estimular l’adquisició d’obres a través d’un calendari dedicat als programes i esdeveniments especials dirigits pels ambaixadors de l’art. Artévete ofereix activitats durant tot l’any com a eina de col·laboració en el mercat de l’art per a nous compradors potencials.

A més, Barcelona Gallery Weekend presenta les institucions que participen en el Programa d’Adquisicions 2019, que es comprometen a comprar obres d’art de les galeries participants. Entre les adquisicions institucionals i empresarials confirmades per a la propera edició del Barcelona Gallery Weekend es troben: Fundació Vila Casas, dedicada a l’art català contemporani i formada per quatre impressionants espais expositius a Catalunya, Sir. Víctor, el luxós hotel de disseny recentment obert a Barcelona, l’espai d’art i residència d’artistes LA PLACE i la col·lecció d’art cubà La Kole.

Sir Victor, un hotel que dona suport i promou l’escena artística catalana, també dóna suport al Programa Professional de Barcelona Gallery Weekend de Barcelona i funcionarà com a punt de trobada VIP.

Donant suport al programa professional del Barcelona Gallery Weekend 2019, el despatx d’advocats Cuatrecasas reforça, un cop més, la seva contribució a la promoció de l’escena artística barcelonina.

Més informació i detalls sobre aquestes i altres activitats que conformen els quatre dies de l’edició de 2019 es donaran a conèixer properament.

27 galeries

Aquestes són les galeries que participaran a Barcelona Gallery Weekend 2019: 3 Punts Galeria, ADN Galería, Alalimón, ÀMBIT Galeria d’Art, Ana Mas Projects, àngels barcelona, Arte Aurora Galería, Artur Ramon Art, Bombon Projects, Die Ecke arte contemporáneo, Dilalica, Espai Tactel Toormix, etHALL, Galería Carles Taché, Galeria Contrast, Galeria Joan Prats, Galeria Marc Domènech, Galeria Toni Tàpies, Galería Zielinsky, L&B Gallery, Mayoral, Nogueras Blanchard, Palmadotze Galeria d’art, Pigment Gallery, RocioSantaCruz, Sala Parés i Víctor Lope Arte Contemporáneo.
Més de 70 artistes

Els artistes que participaran en la propera edició de Barcelona Gallery Weekend són: Abdelkader Benchamma, Adrian Melis, Alex Katz, Anna Ill, Antonio Saura, Antoni Tàpies, Alfredo Rodríguez, Avelino Sala, Bouchra Khalili, Carlos Aires, Carlos Pazos, Christto & Andrew, Cynthia Fusillo, Claudia Maté, Daniel & Geo Fuchs, DEMOCRACIA, Diogo Pimentão, Dirk Salz, Eduardo Chillida, Eugenio Merino, Emma Kay, Federico Solmi, Francisca Benítez, Francisco Suárez, Gerard Mas, Gonzalo Sicre, Gustavo Pérez, Kendell Geers, Igor Eskinja, Irma Álvarez-Laviada, Itziar Okariz, Jaime Pitarch, Jordi Colomer, Jordi Mitjà, Joaquín Lalanne, José Luis Paz Fo, Juliana Cerqueira Leite, Jordi Colomer, Josep Guinovart, Josep Maynou, Juan Uslé, Lorna Mills, Luis Coquenão, Luis Úrculo, Magda Bolumar, Manuel Rivera, Margaret Harrison, María María Acha-Kutscher, Manolo Millares, Marcos Ávila-Forero, Marria Pratts, Marta Fàbregas, Meta Isæus-Berlin, mounir fatmi, Nazif Topçuoğlu, Núria Güell, Núria Rion, Oksana Mas, Patricia Bentancur, Patrik Grijalvo, Pep Vidal, Pere Gastó, Rafael Canogar, Ràfols-Casamada, Raphaël Barontini, Riccardo Licata, Rocío Verdejo, Tobias Bernstrup, Shona Kitchen, Yogesh Barve, Vanesa Muñoz, Virginie Barré i Vicky Uslé.
Agraïments

En la seva cinquena edició, Barcelona Gallery Weekend compta amb el suport institucional de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, i d’Acción Cultural Española (AC/E) i el seu Programa para la Internacionalización de la Cultura Española (PICE), en la modalitat de Visitants pel qual una vintena de professionals internacionals podran estar presents en aquesta nova edició.

Barcelona Gallery Weekend s’ha associat amb: Sir Victor, Cuatrecasas, Barcelona Global, Fundación ARCO, IT Gallery, Gramona, Jean Leon, Moritz, BCN Gin, The Art Newspaper, Tendencias del Mercado del Arte, Espronceda.

Barcelona Gallery Weekend forma part de GalleryWeekend.org.

BARCELONA GALLERY WEEKEND
DEL 10 AL 13 D’OCTUBRE
www.barcelonagalleryweekend.com