ActividadesActualidadMúsica

El Cor de Cambra Francesc Valls, torna a interpretar el Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona (24 de desembre)

El Cor de Cambra Francesc Valls, torna a interpretar el Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona

 

Amb estrena de Bernat Vivancos

 

 

 El Cor de Cambra Francesc Valls presenta, per vuitè any consecutiu, la nit de Nadal, just abans de la Missa del Gall, la recuperació històrica del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona, declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

 

El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l’antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi.

 

L’ampli fons documental conservat al respecte a la Catedral ens ha permès, d’acord amb l’ideari de recuperació musical del Cor de Cambra Francesc Valls, recrear i oferir als ciutadans de Barcelona, després de més de 400 anys, el cant sibil·lí amb la mateixa melodia i en els mateixos espais en què es va desenvolupar al s. XVI. El Cor de Cambra Francesc Valls, gràcies a les investigacions del Dr. J. Baucells, arxiver de la Seu barcelonina, ha pogut recuperar aquest drama sacre en els mateixos espais i en una forma molt propera a com es representava al segle XVI. La Catedral conserva un dels fons documentals més importants d’Europa, la qual cosa ha permès utilitzar la tonada pròpia i única de la Sibil·la de la Catedral, diferent de la que és tradicional a Mallorca i a altres indrets, i així recrear, molt acuradament, la cerimònia renaixentista barcelonina.

 

Com es tradició, el Cor encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al compositor català, Bernat Vivancos. En les darreres edicions s’havia encarregat a Jordi Cervelló, Josep Vila, Vic Nees, Narcís Bonet, Xavier Pagès-Corella o el belga Johan Dujick.

 Cor-Francesc-Valls

  

 

 

 

 

Representació del Cant de la Sibil·la

 

Lloc:                            Catedral de Barcelona

Dia:                             Dijous, 24 de desembre de 2015

Hora:                          23:30 h (just abans de la Missa del Gall, presidida per l’Arquebisbe Joan Josep Omella)

Entrada:                      Gratuïta