Cine y series

LECTURA DE NOMINATS · VII PREMIS GAUDÍ (30 de desembre)

Lectura pública dels Nominats als VII Premis Gaudí

gi_logo-vii-premis-gaudi_fons-blanc501-510

•Els acadèmics Clara Segura i Pere Arquillué llegiran els noms dels Nominats a les 22 categories dels VII Premis Gaudí
•Donaran la benvinguda la Sra. Marga Viza, directora de Cultura de La Pedrera, i Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català
•El dilluns 7 de gener comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva als guardons, que es lliuraran l’1 de febrer de 2015

El dimarts 30 de desembre, a les 12 del migdia, l’Acadèmia del Cinema Català farà públics els Nominats als VII Premis Gaudí. Els actors Clara Segura i Pere Arquillué seran els encarregats de fer la lectura dels Nominats de cada una de les 22 categories a l’Auditori de La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92. Barcelona) en un acte on també intervindran la Sra. Marga Viza, directora de Cultura de La Pedrera, i Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. A la lectura de Nominats estan convidats els productors, actors, directors i equips tècnics de les pel·lícules inscrites, els acadèmics i representants del sector cinematogràfic.

La lectura de nominacions es podrà seguir en directe en videostreaming des de la pàgina inicial de la web de l’Acadèmia http://www.academiadelcinema.cat i a través de la web de La Vanguardia http://www.lavanguardia.com És el primer cop que l’Acadèmia celebra la lectura de nominats en videostreaming, un servei a destacar en aquestes dates festives per facilitar el seguiment de les nominacions des de qualsevol racó del món. Aquesta transmissió es realitza en el marc del programa online OFF/ON dels Premis Gaudí de Livemedia.

Els Notaris que certifiquen el procés de votacions i el recompte de vots són el Sr. Juan Antonio Andújar Hurtado i el Sr. Emilio Roselló Carrión, de Barcelona.

Enguany participen als VII Premis Gaudí 78 produccions, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges.

Un total de 374 acadèmics han estat cridats a emetre el seu veredicte a la primera volta de votacions de la setena edició dels Gaudí, que va començar el passat 9 de desembre i resta oberta fins al 28 del mateix mes.

La segona volta de les votacions començarà el dilluns 7 de gener fins al 26 de gener. La gala se celebrarà el diumenge 1 de febrer de 2015 al Sant Jordi Club de Montjuïc.

Clara Segura

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre. Després d’anys d’experiència al teatre, fa el salt a la gran pantalla amb Excuses! de Joel Joan (2003), i amb l’oscaritzada Mar adentro d’Alejandro Amenábar (2004). També treballa a la televisió, com a col·laboradora al programa AMF (Amb Manel Fuentes), com a actriu a les sèries Jet lag i Porca Misèria, i com a directora, guionista i actriu a la sèrie còmica Vinagre.

El 2010 guanya el Premi Gaudí a la Millor Actriu Secundària pel seu treball a Les dues vides d’Andrés Rabadán de Ventura Durall i el 2014 repeteix Gaudí per la seva interpretació a Tots volem el millor per a ella de Mar Coll. De la seva extensa carrera teatral destaca la seva col·laboració amb el director Oriol Broggi amb qui treballa a Antígona, Electra i Incendis. És membre de la Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català.

Pere Arquillué

Debuta als escenaris el 1990 amb l’obra Tàlem, de Sergi Belbel. Des d’aleshores ha participat en diversos muntatges del mateix Belbel, com La filla del mar – amb la qual obté el premi de l’Associació d’Actors i Directors al Millor Actor Protagonista -, i també ha treballat amb directors com Calixto Bieito, Domènech Reixach, Rafel Duran, Lluís Homar, Georges Lavaudant, Rosa Maria Sardà, Xavier Albertí, Josep Maria Flotats, Ariel García Valdés, Joan Ollé i Àlex Rigola. L’any 2011 és guardonat amb el Premi Nacional de Teatre per la seva interpretació de Primer Amor, adaptació de l’obra de Samuel Beckett.

Ha rodat més d’una vintena de pel·lícules amb directors com Ventura Pons, Carlos Saura, Cesc Gay, Eduard Cortés o Fernando León de Aranoa. En els darrers anys ha participat a la pel·lícula La dona de l’anarquista (2008) de Marie Noelle i Peter Sehr, i a la pel·lícula per a televisió Concepción Arenal, la visitadora de cárceles (2012) de Laura Mañá.

En televisió, ha estat present en sèries com Secrets de família, Estació d’enllaç o Jet Lag i actualment és un dels protagonistes de La Riera de Televisió de Catalunya.

Crèdits Acadèmia del Cinema Català

Actualment l’Acadèmia té 371 membres i es regeix per una Junta Directiva escollida per l’Assemblea, formada per Isona Passola, presidenta; Sergi López, vicepresident; Elisa Plaza, secretària; Maria Rosa Fusté, tresorera i els vocals Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura. Montse Majench exerceix de directora i Míriam Sánchez, de coordinadora.

Patrons de l’Acadèmia del Cinema Català: GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / EGEDA – FILMOTECH / AISGE / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació: TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA XARXA / LA VANGUARDIA

Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM

Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Maquillatge oficial: CAZCARRA IMAGE GROUP

Col·laboradors / amics: COL·LEGI DE DIRECTORS / GUIONISTES ASSOCIATS (GAC) / DDT EFECTOS ESPECIALES / TRADULAB / DELUXE / APUNTOLAPOSPO / ÀMISTER ART HOTEL / FRIT RAVICH / JEAN LEON / GRAMONA / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / FILMOTECA DE CATALUNYA / TMB / FUNDACIÓ BANC DE SABADELL / DOS DÉUS VERMOUTH / BANDE À PART / ASSOCIACIÓ LIVEMEDIA