Quaranta anys de la Cursa El Corte Inglés ( 8 d´abril)

 

cartell-cursa-corte-inglés-18-760x428

 

 

 

 

 

 

Diumenge 8 d’abril, a les 9.00 hores és la cita d’aquest aniversari tan rodó. La Cursa El Corte Inglés fa 40 anys consolidada com una de les proves populars de referència arreu del món i essent un exemple de solidaritat i paritat. El nombre de dones ha anat augmentant any rere any fins aconseguir superar el d’homes en l’edició anterior.

La Cursa manté el recorregut de 10’766 km, certificat per la Federació Catalana d’Atletisme, i torna a passar per l’interior de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Passeig de Gràcia-Gran Via serà el punt de sortida dels atletes més competitius que corrin amb xip groc de propietat. Es dividiran per calaixos en funció del temps de cada participant; i aquells que també formen part de la Challenge BCN10k trobaran un control al quilòmetre 10 per contrastar-hi el temps. La resta de corredors populars (amb dorsal-xip) hauran de sortir des de la Plaça de Catalunya.

 

 

Gratuïtat com a identitat

La Cursa manté la seva gratuïtat com a principal símbol identitari. Enguany, el període d’inscripció on-line es va obrir el passat 20 de febrer. Des de llavors, més de 3.000 persones ja han confirmat la seva presència a la Cursa. Les inscripcions on-line es poden formalitzar a la web cursaelcorteingles.cat fins el dijous 5 d’abril, a les 22.00 hores. Les presencials van començar ahir i finalitzaran el divendres 6 d’abril, a les 21.00 hores. El fet de no tancar inscripció el mateix dissabte anterior a la cursa respon a la voluntat de l’organització d’adaptar-se a la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) de caràcter europeu, reforçant-ne la seguretat i el control de dades dels participants el mateix dia de la Cursa.

Solidaritat com a valor irrenunciable