Temporada 2020-21 Sala Versus Glòries «RESPIRA CULTURA» més producció, suport a companyies residents i dansa de proximitat🎭🚩

Nova temporada 2020-21
Respira cultura!

La Sala Versus Glòries arrenca la tercera temporada amb l’objectiu de produir més, donar suport a companyies residents i ser l’aparador de dansa de proximitat de la ciutat

  • La sala ha tancat l’any marcat pel Coronavirus amb 9 espectacles, un total d’ocupació del 59,6% amb 147 funcions i un total de 8230 espectadors de setembre a març de 2020
  • Estrena temporada amb la cia resident La Trama i la comèdia GUSTAFSSON R60, la reposició de EL MOTIVADOR de Fel Faixedas, el monòleg interpretat per Roser Batalla L’EMPAPERAT GROCa partir del colpidor relat de l’escriptora nordamericana Charlotte Gilman Perkins  i un cicle de dansa
  • Sota el lema «respira cultura» la Sala Versus Glòries aposta per una programació amb la que poder desconnectar i reconnectar amb tot allò que ens fa sentir vius, per submergir-nos en el present i alliberar-nos del pes de les incerteses.

La programació que presenta el teatre per aquesta temporada serà la tercera a càrrec dels directors Jofre Blesa i Ramon Godino, que des del maig de 2018 es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries. Després de 5 mesos tancats i d’una temporada marcada per la Covid-19 i les seves seqüeles, tornen amb energies i il·lusions renovades per estrenar una excepcional temporada amb força i positivitat.  

Comencen la temporada 2020/21 amb el convenciment que la cultura és segura i és més necessària que mai. Sota el lema “Fes un parèntesi, respira cultura” i amb l’objectiu d’aportar al públic un espai on desconnectar i reconnectar amb tot allò que ens fa sentir vius, alimentar l’ànima, presenten 9 espectacles (dos d’ells de dansa) que giren al voltant de qüestions com “qui som”, “què volem” i “cap a on anem”. Ja sigui des de la comèdia o des del drama aquesta nova temporada servirà per reflexionar sobre aquestes qüestions que, en un moment marcat per la incertesa, han guanyat molta presència a les nostres vides, fent que ens aferrem al present més que mai.

Per començar, continuen amb la comèdia amb la que han reobert la sala i amb la han tingut una molt bona acollida tant de públic com de crítica, Gustafsson R60, de la companyia resident La Trama i de la dramaturga terrassenca resident a Oslo Rosa Molina. Interpretada per Óscar Jarque, Edgar Moreno, Xavier Pàmies, Laura Porta, Rafaela Rivas i Núria Sanmartí estarà en cartell tot el setembre.
Tot seguit, a l’octubre es reprogramarà El Motivador, de Fel Faixedas, obra que va estar programada el març de 2020 i que va haver de cancel·lar la primera setmana de funcions. Al novembre es podrà veure L’empaperat groc, una adaptació d’un dels relats més influents de la literatura d’horror i feminista del segle XIX i XX de la nordamericana Charlotte Gilman Perkins “The Yellow Wallpaper”, un colpidor monòleg interpretat per Roser Batalla i dirigit per Xavier Quero.
Per acabar l’any i donar la benvinguda al 2021 aposten per una obra de Roc Esquius co-escrita amb Sergi Belbel, un comèdia amb tocs de ciència ficció produïda per Apunta Teatre, dirigida per Lluïs Elías i interpretada per Elisabet Assens, Ramon Godino, Alberto Lozano i Rafaela Rivas. Estarà en cartell del 16 de desembre fins el 31 de gener.
Aquesta proposta anirà seguida d’altres espectacles de diversos gèneres: Un home sol (febrer-març) un monòleg de Muriel Villanueva i Jordi Cadellans interpretat per Miquel Sitjar. La grieta, entre animales salvajes (abril-maig) un thriller de la companyia resident “La Simone”. Una obra de Gracia Morales i Juan Alberto Salvatierra amb Cristina Serrano, Rafa Delacroix i Javier López dirigida per Concha Milla.
Per acabar la temporada, i dins del cicle del Festival GREC “De Grec a Grec”, omplirà la Sala Versus Glòries FUERA DEL JUEGO (maig) escrita i dirigida pel cubà Abel González Melo , amb el concepte artístic i producció de Dagoberto Rodríguez i interpretada per Yadier Fernández, Ginnette Gala i Rey Montesinos. Una ficció documental sobre el cas Padilla que va marcar un abans i un després en la relació entre art i poder en aquesta illa del Carib.
 
Els dimecres, dansa de proximitat
Per completar la programació de la temporada i dins de l’Off Versus es durà a terme un cicle de dansa amb dos espectacles diferents:
ATUᴙꓯ (a càrrec del Ballet de Barcelona) , una peça que ha sorgit de la necessitat d’expressar una realitat social causada per la pandèmia mundial de la Covid-19, amb els ballarins Anibal Caballero, Estela Coll i Giuliana Restivo, creat i dirigit per Carlos Renedo amb la direcció adjunta de l’Oriol Burés. Es podrà veure els dimecres d’octubre.
Evangelium (de Maria Rovira) un espectacle de dansa moderna contemporània que es va estrenar fa 10 anys a la sala Muntaner, dirigit per Maria Rovira amb l’ajudantia de Pere Molsosa amb els ballarins Robert Aramburu, Abel Hernàndez, Angel Gabriel Gutierrez, Aleix Lladó.  Es podrà veure tots els dimecres de desembre.

Com l’any passat, la sala acollirà el cicle de lectures dramatitzades organitzat conjuntament amb l’Aadpc, la Fundació Aisge i la Fundació Romea. Així com també, convençuts de la importància de donar suport a la nova fornada d’actors i actrius, la sala es torna a posar a disposició de diferents escoles com Nancy Tuñón-Jordi Oliver, El Timbal, ESCAC, Master D, +Q Teatre, Escola Contracultura per representar les mostres anuals d’alumnes d’últim curs i donar oportunitat de conèixer nous talents.

Fes un parèntesi, respira cultura!
Presentem doncs una programació dirigida a tot tipus de públic però que segueix un fil conductor reflex d’aquesta nova etapa que vivim plena d’incertes i tots els dubtes que es generen. Una etapa on volem que el públic faci un parèntesi a les seves vides i preocupacions i gaudeixi de la cultura; un parèntesi format també per les nostres dues grades que acullen l’escenari al mig i aconsegueixen una immersió a la història amb tanta intensitat que fins i tot ens oblidem que portem mascareta. Un espai segur on respirar de nou la vida amb nou espectacles que engloben diferents disciplines i que es presenten amb la convicció d’estar oferint un teatre de qualitat.
Ara més que mai, fes un parèntesi i respira cultura!!