32ª edició del Saló Internacional del Caravaning (del 15 al 23 d´octubre)

 

1935833_959851600767809_886065992015968426_n

 

 

 
 
 
La 32ª edició del Saló Internacional del Caravaning serà la més gran dels últims anys. I és que els expositors han contractat ja la totalitat de l’espai disponible dels pavellons 4 i 5 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, seu del certamen del 15 al 23 d’octubre. D’aquesta manera, els visitants podran conèixer la major oferta comercial de caravanes i autocaravanes i altres elements per a la pràctica d’aquest estil de vida que es pot reunir a Espanya en l’actualitat. Així mateix, el saló organitzat per Fira de Barcelona atraurà nous visitants amb un programa que inclou des de xerrades fins a activitats infantils, passant per espais de restauració.
 
 
Amb 24.000 m2 de superfície d’exposició, un 15% més que en la passada edició de 2014, el Caravaning donarà cabuda a un centenar d’expositors que posaran a la venda més de 600 vehicles d’oci. Adrià, Benimar, Bürstner, Caravelair, Comanche, Dethleffs, Elnagh, Fendt, Frankia, Hobby, Hymer, Knaus, Illusion, Mercedes, Pilot, Rapido, Rimor, SIGUI, Steckermanr o VW són algunes de les marques participants d’un saló que té com a gran objectiu contribuir a la recuperació que està vivint el sector amb un espectacular augment de les matriculacions. A l’agost, el millor dels últims nou anys, segons dades de l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravàning (ASEICAR), s’hi van matricular un total de 198 autocaravanes noves i es van matricular 378 autocaravanes usades i un total de 87 caravanes noves i 375 caravanes usades, un 72% més que l’agost de 2015.
A més de ser el major aparador comercial en presentar les novetats de la temporada 2016-2017, el Caravaning de Fira de Barcelona és la millor plataforma divulgativa per donar a conèixer aquest estil de vida. Per a això, el certamen comptarà amb quatre àrees temàtiques en què la gastronomia i les activitats infantils seran les grans protagonistes.
 
Així, a Gastrovaning, hi haurà parades de menjar street food tematitzats en caravanes ‘vintage’ per a tots els gustos des de menjar vegà, hamburgueses, empanades, entrepans de botifarra, pasta italiana i cuina mexicana o creps dolces i salades.
A la mateixa zona, s’habilitarà l’espai Caravaning Kids que, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, comptarà amb tres grans àrees: el ‘Playground, que oferirà a tots els nens la possibilitat de passar-s’ho d’allò més bé amb 25 jocs creatius de fusta; el Petit Cinema, una petita caravana habilitada com a sala de cinema en la qual es passaran projeccions de deu minuts de durada de pel·lícules d’animació i al Kindergarten, l’escola bressol del saló, amb monitors qualificats, per a nens d’entre 3 i 10 anys. A més, el DJ Ibán Sánchez ‘punxarà’ música chill out. Tant Gastrovaning com Caravaning Kids romandran oberts només durant els caps de setmana del certamen.
Per donar a conèixer les experiències que proporciona la pràctica del càmping i el caravàning, el Saló presenta, com a gran novetat de l’edició d’aquest any, l’àreaTravelvaning, un espai per intercanviar experiències entre practicants d’aquest estil de vida en el qual es replicarà a escala una àrea de servei per a caravanes i autocaravanes i on, amb la col·laboració de l’Área 13, Bona Ruta, Espanya Discovery i on Road Magazine, s’organitzaran xerrades i contactes de networking amb bloggers, associacions i clubs.
El saló també comptarà amb l’Àrea de vacances, integrada per entitats, associacions i càmpings de tot Espanya, i amb Campervaning, un espai de més de 3.600 m2 per a un públic més jove, aventurer i esportista en el qual s’exhibiran centenars de furgonetes camper.
Un pàrquing de caravanes i autocaravanes per als visitants del saló en el mateix recinte de Gran Via, coordinat per la Unió Caravanista de Catalunya i dotat amb tots els serveis, la XVII Trobada d’empresaris del càmping i el caravaning i la II Nit del Caravàning completen l’oferta de la 32a edició del Saló Internacional del Caravàning que, un cop més, compta amb la col·laboració del Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya (GREMCAR) i de l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravàning (ASEICAR).