Festival Visual Brasil 2016 (15 i 16 de juliol) Parc de l’Espanya Industrial.

Festival Visual Brasil 2016

visual-brasil-14

 

 

 

 

 

 

 

DIVENDRES 15 I DISSABTE 16 DE JULIOL DE 2016 _ PUNT MULTIMÈDIA, BARCELONA.

VIDEOART, MAPPING, PERFORMANCES AUDIOVISUALS, INSTAL·LACIONS, DEBATS I NOVES MITJOS.

HORARI: 20hs FINS A LES 02HS

LOCAL: PUNT MULTIMÈDIA, CASA DEL MIG. MUNTADAS maig

 

VISUAL BRASIL _ Escenari Global Bass

Després de tretze edicions es presentaran més de 300 artistes internacionals, la trobada de 2016 es realitzarà dues nits amb de molt de ritme al Parc de l’Espanya Industrial.

El dia 16 tindrà lloc una festa de Tropical Bass amb els artistes: SonikGroove del projecte Gozalow, Barri Lindo d’Argentina, de França i de Jerusalem, destaquem l’artista Tropikal Camel. Per a aquesta ocasió apresentarem també el live audiovisual del grup Sound Skultur. Resident a Barcelona i destaquem el Dj Grounchoo, artista conegut en l’escena catalana de música balcànica. Destaquem també la increïble performance dels brasilers Va, Vingui i el potent grup Animal Chuki que presentaran una mostra del millor de la cúmbia electrònica.

A la segona nit ve amb molta potència sonora amb la participació dels artistes Zócrulos del Coletivo Beat Selecter Brasil, Pedro Makonnen del Col·lectiu Afrodelika, el francès nixtamal i el grup Natiu. Per completar aquest cartell comptem amb la presència de Scooby Dub i del francès Rafael Aragon, famós músic internacional.

El VISUAL BRASIL és un festival realitzat per VJs que té com a objectiu crear un entorn de visuals potents que portin el públic a un ambient d’immersió sensorial i creativa. Projectant els seus somnis en pantalla haurà els VJ Froch dnd i VJ Ovideo; del Brasil: Vinicius Llum, VJ Eletroiman i VJ Bigues. Un altre punt important del festival és la presència del Studio Aszyk, Aszyk és un estudi multidisciplinar que barreja en el seu directe tècniques com el disseny, l’animació i la il·lustració, una experiència memorable plena de colors. El festival VISUAL BRASIL assegura un any més la reunió de VJs molt importants i premiats a nivell mundial.

VISUAL BRASIL _ Escenari DUB

El Visual Brasil obre en aquesta edició un nou espai cultural dins el festival l’Escenari Dub, un estil musical que s’estén des de fa més de 50 anys arreu del món i que s’ha arrelat profundamenta la societat brasilenya. En aquesta oportunitat comptarem amb el productor local Bruno Lima de l’Estudi Sonor. Brasiler de naixement resident a Barcelona ens porta la proposta d’un nou espai dedicat al sound system: equips totalment artesanals que ens faran vibrar i viure una experiència diferent. Al costat del seu soci Jahel Chacon muntaran el seu equip anomenat Babel Sound System, que divulgarà el treball d’artistes locals i nacionals tornant aquesta edició del festival encara més potent.

VISUAL BRASIL _ SEMINARI LLUM I SO; CONTROL, SINCRONIA, INTERACCIÓ

La vídeo projecció ha abandonat el “enquadrament” clàssic, heretat de la tradició pictòrica occidental, per apropiar-se de l’espai físic. En aquest camí, l’ús de vídeo projectors com a fonts lumíniques i la utilització, control i programació d’elements lumínics digitals, Lluminàries LED o díodes Làser, aporten una sèrie d’innovacions en diferents àrees de la creació escènica, la música, les intalacions interacitves o inmersives, l’arquitectura o el Live Av

VISUAL BRASIL _ INSTAL·LACIONS

L’associació audiovisual Telenoika proposa un espai de reflexió audiovisual dins de la programació del Festival VISUAL BRASIL. Amb l’Espai TK LAB, o col·lectiu crea una possibilitat per divulgar propostes d’instal·lacions, mapping i performances audiovisuals.

El TK LAB és un grup de recerca que es reuneix cada setmana a Telenoika per experimentar amb eines i recursos audiovisuals.

És un espai de treball i experimentació per a realitzar projectes concrets, obert a la reflexió i formació de nous creadors. El TK LAB té com a objectiu fomentar i afavorir l’increment de nous membres a la comunitat AV i millorar la qualitat de les propostes artístiques a Catalunya.

 

Realiza

Festival Visual Brasil

Apoyo

Districte Sants-Montjuïc   Punt Multimedia Barcelona

Consulado-Geral do Brasil Barcelona


-5