El Handmade Festival oferirà més de 300 activitats als aficionats a les manualitats creatives (del 28 al 30 d´abril)

 

El Handmade Festival oferirà més de 300 activitats als aficionats a les manualitats creatives

 banner_150x150_cat

 
 
 
 
 
 
 
Aprendre els secrets del scrapbooking o el patchwork, descobrir nous trucs de bricolatge o noves receptes i estimular la creativitat de grans i petits és la proposta de la nova edició de Handmade Festival, que del 28 al 30 d’abril, al Palau 2 i la Plaça de l’Univers del recinte firal de Montjuïc, oferirà 300 activitats i reunirà els 150 expositors més importants del sector de l’entreteniment creatiu i les arts plàstiques.
 
Així, entre les principals novetats del certamen, organitzat per Fira de Barcelona i l’agència creativa Evident Events, hi haurà la participació dels tres principals referents de l’scrapbooking espanyol, Alberto Juárez, Elena Roche, i Quim Díaz, coneguts en el món del do it yourself com a Carrotcake seran presents per primera vegada al Handmade Festival d’una manera molt especial. I és que cada dia aixecaran la persiana del primer Carrotcake Cafè des d’on oferiran tallers, demostracions, i showrooms per a scrabookers de tots els nivells.
 
Entre cafè i cafè, els visitants podran aprendre els trucs d’aquesta disciplina creativa caracteritzada per la personalització dels àlbums de fotografies afegint ornaments de tot tipus, com ara adhesius, cintes, papers, botons… Hi haurà una dotzena d’activitats especialment creades per a l’ocasió que mostraran un munt de tècniques noves i materials que buscaran la inspiració dels visitants. 
 
Igualment, destaca la presència de la nord-americana Sharon Laakkonen, membre de l’equip de disseny Prima Marketing, la botiga online d’scrap més gran del món, i scrabooker practicant amb milers de seguidors a les xarxes socials.
 
Segons la directora del Handmade Festival, Laura Pararols, el certamen «és una oportunitat única per aprendre de la mà dels principals experts, amb propostes per a tothom». De la mateixa manera, la codirectora del festival i directora d’Evident Events, Anna Ventura, subratlla que «és una festa de tot el sector, un espai d’inspiració entre professionals i aficionats al DIY».
 
Masterclasses i tallers per a tots els gustos
Hi haurà més de 200 xerrades i tallers amb experts que aniran des de mostrar les tècniques  de crear textures que imiten el marbre i d’altres pedres naturals o envelliments alternatius al decapat, fins a  sessions sobre com gestionar un negoci crafto com emprendre en aquest sector, així com sobre les futures tendències del món do it yourself, entre moltes altres. 
 
Pel que fa als tallers, n’hi haurà que mostraran com crear tota mena de complements, com ara bosses de mà, joiers, anells o joguines; de rebosteria, per aprendre a fer els pastissos més dolços; de gastronomia, amb les sopes i cremes més gustoses i els esmorzars i berenars més saludables. També n’hi haurà per als més petits de la casa, amb propostes per crear mini marcs de fotos, una postal-gerro per al dia de la mare, lletres amb flors o punts de llibres amb animalons. Tampoc faltaran classes per aprendre tècniques com la serigrafia, l’estampació sobre diversos materials, el decoupage o el lettering, entre d’altres. 
 
La zona de bricolatge guanya pes
Des del seu inici l’any 2014, l’interès dels visitants del Handmade Festival per els expositors relacionats amb el bricolatge ha anat augmentant a cada edició. Atenent aquesta tendència, l’espai brico&deco&garden ocuparà una superfície de 800 m2, incloent els espais de Bauhaus, Abacus i Lidl que oferiran més d’un centenar de tallers de jardineria, reciclatge o ceràmica, entre d’altres, amb la participació de les principals marques del sector. 
 
Música i Handmade Night a ritme de swing
Com cada any la música estarà molt present durant els tres dies del festival. Les principal novetats d’aquesta edició seran les actuacions de Dj Surna i MashRoom, dos dels exponents més coneguts del mash-up català. L’equivalent musical del patchwork tèxtil que consisteix en combinar dues cançons diferents perquè sonin com una de sola. L’altra novetat musical destacada d’aquesta edició serà el concert que la Beth oferirà el diumenge a les 12h del migdia a la Plaça de l’Univers. 
 
A més, per segon any consecutiu el certamen obrirà fins les 11 de la nit el dissabte 29 oferint un reguitzell de propostes lúdiques tant per a aficionats com per a professionals del DIY. Amb el títol «Make, Gin & Swing», la Handmade Night proposarà una variada oferta de tallers, actuacions musicals en directe, espais de degustació de còctels i street food, exhibicions, classes obertes d’electroswingjazz stepslindy hop, així com de sessions de mash-up.
 
Un altre de les novetats serà conèixer Puck, la caravana que al seu ventre amaga la sala de projecció més petita del món. Un cinema amb capacitat per a 7 persones on s’hi podran veure petits tresors en forma de pel•lícules d’animació desconegudes per al gran públic i que vol ser un espai que desperti la inspiració creativa entre els visitants.