El Nadalàctic, 1a Fira de Nadal del Joc i la Creativitat de Gràcia, omple d’activitats la Plaça del Sol fins al 4 de gener

El Nadalàctic, 1a Fira de Nadal del Joc i la Creativitat de Gràcia, omple d’activitats la Plaça del Sol fins al 4 de gener

nadalactic2016

 

 

 

 

 

 

 

Jocs i activitats per a diferents edats, cada tarda a partir de les 17 h

Edició especial, matins del 31 de desembre i del 4 de gener

Fins al 4 de gener, a la Plaça del Sol les famílies tenen cada tarda, de 17 a 20 h, diverses propostes creatives i originals per a nens i joves de 0 a 16 anys. Més de 20 activitats per crear i aprendre jugant, comunicar-se, fomentar les relacions socials i participar activament al barri de la Vila durant les vacances de Nadal.

 

El Nadalàctic és la 1a edició de la Fira creativa de jocs destinada a l’oci familiar, organitzada pel Consell del Districte de Gràcia. El programa està comissariat per Button Maker BCN i CoMeet BCN, dues entitats amb una llarga trajectòria en organitzar esdeveniments d’oci familiar en festivals públics i privats. El programa ofereix un ventall de propostes lúdiques i creatives dividides per edats: jocs de taula, contacontes, retallables, mandales, futbol botons, escalèxtric, tallers de màscares i maquillatge infantil, campionat de futbol escuma, escacs gegants, arbre dels desitjos…

 

Al Nadalàctic hi ha diferents espais amb monitors especialitzats per dur a terme tallers creatius i jocs: l’espai creatiu, l’espai lúdic, la ludoteca infantil, l’espai chillout, el quiosc de jocs, un parking per a cotxets i un punt d’informació ubicat a l’entrada.

 

A més dels tallers de jocs de Button Maker BCN i dels tallers creatius de CoMeet BCN, el Nadalàctic té convidats especialitzats com l’escola d’escacs EDAMI, la contacontes Andrea Cortijo, el professional del circ Joan Toro i els experts en jocs de taula de The Curiosity Shop. Per a la ludoteca, les joguines de la botiga de joguines Bateau Lune i els llibres de Tuuu Librería. La Fundació Adsis aporta voluntaris per donar suport al monitors, assolir experiència i aprofondir en la seva formació.

 

Els dies 31  i 4 de gener es duran a terme edicions de matí d’11 a 14h. Aquest dissabte, campionat de futbol carrer amb pilotes d’escuma. I el 4 de gener, coincidint amb la Cavalcada dels carters reials, se celebrarà la cloenda del Nadalàctic amb convidats estrella:

 

  • Taller “Vine a crear un conte”, a càrrec de Jaume Copons i Liliana Fortuny, els autors de la col·lecció “Agus i els monstres” de Combel Editorial.

  • Taller del popular joc d’estratègia Star Wars X-Wing, a càrrec de The Curiosity Shop

  • Partides d’escacs gegants per equips, a càrrec d’EDAMI

  • Taller de teixir amb els dits corones de drapet, a càrrec de la botiga-taller Lalanalú

  • Taller de carta als Reis i visita del Patge Reial

  • Sorteig de més de 15 regals valorats en més de 350 euros donats per botigues i establiments graciencs