EL TEATRE PREN LA PARAULA (2ª edició) Dilluns 2 de febrer · 20 hores · Teatre Romea

EL TEATRE PREN LA PARAULA (2ª edició)

7232e4ef-c51f-4e5d-a6f1-fadd5484d5d8

LES NOVES AUTORIES TEATRALS
Productores i Companyies de Teatre. L’autonomia del Dramaturg
Dilluns 2 de febrer · 20 hores · Teatre Romea

L’eclosió de l’autor com a protagonista integral del fet teatral genera una nova manera de produir teatre. Sovint l’autor esdevé el líder d’una companyia (ens recorda a les bandes de Rock’n’Roll), sovint produeix i dirigeix els seus propis textos.
D’una banda retornem al paper de l’antic autor-dramaturg (recordem l’autor David Lodge), d’altra canviem l’ statu quo tradicional que sotmetia a l’autor a un mer receptor passiu de drets d’autor.

EL TEATRE PREN LA PARAULA

Les noves autories teatrals: cap a un canvi de paradigma en el teatre espanyol

Productores i companyies de teatre. L’autonomia del dramaturg.

Diàleg amb Salvador Sunyer i Ángeles Gonzàlez-Sinde.
Moderador: Xavier Marcé, President de l’Associació d’Empreses de Teatre a Catalunya (ADETCA).

Amb el suport de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (INAEM) i de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB)

SALVADOR SUNYER
(Salt, 1957) Gestor cultural i productor teatral. El 1983, fundà Edicions El Pèl, editorial que va gestionar fins al 1987. Va dirigir diferents institucions culturals a Girona fins que el 1991 funda Bitò Produccions, amb la qual crea i gestiona el festival Temporada Alta i el Centre d’Arts Escèniques de Salt- Girona. Ha estat membre del consell assessor del Teatre Lliure (2001 -03). Ha rebut el Premi Nacional de Teatre (2008), atorgat per la Generalitat de Catalunya.

ÁNGELES GONZÁLEZ-SINDE
(Madrid, 1965) Va estudiar Filologia Clàssica a la Universidad Complutense i cinematografia a l’ American Film Institute de Los Ángeles amb una beca Fullbright. Ha escrit més de quinze llargmetratges i moltes hores de ficció televisiva. Autora de quatre obres de teatre i quatre novel·les infantils. Té dos Premis Goya -un pel guió de La buena estrella i l’altre com a directora novell per La suerte dormida. Entre d’altres càrrecs, va ser ministra de Cultura d’Espanya de 2009 a 2011.

XAVIER MARCÉ
Economista, vicepresident de Focus i President de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA). Ha estat director de cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Director de Recursos i d’Acció Cultural de l’ICUB, Director General de l’Institut Català de les Industries Culturals i ha coordinat el màster de gestió cultural de la UB, entre altres càrrecs. Actualment és vicepresident de Focus i responsable d’expansió de l’empresa. Ha escrit diversos llibres l’últim dels quals ha estat El exhibicionismo del mecenas (Mileni, 2007).