L’art floral, ‘exposat’ al parc de Cervantes (del 9 a l´11 de maig)

L’art floral, ‘exposat’ al parc de Cervantes

rosesnoves01-300x300

73 tipologies diferents de rosers concorren al 14è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, aquelles que no han arribat al mercat i que des de fa poc temps han estat hibridades. Barcelona esdevé així la capital mundial de les roses.

Al parc del Roserar de Cervantes, fins a l’11 de maig, els professionals i amants al món tenen una cita ineludible amb una celebració que compta amb l’opinió de la gent. Els ciutadans poden votar quin roser els agrada més i és el seu preferit d’entre els 73 que hi ha plantats. En el moment de dipositar la seva butlleta amb la votació reben d’obsequi una rosa vermella, la més popularitzada.

I ho poden fer una vegada el jurat de la 14a edició del Concurs Internacional de Roses Noves de la ciutat ja ha designat els diferents premis. Tot plegat se celebra coincidint amb la primera floració de les roses a Barcelona.

El secretari del certamen i expert en la matèria, Lluís Abad, apunta: “Perquè hi hagi avui un roser florit els obtentors han començat a treballar-lo entre el 2003 i el 2005 en què han hibridat una flor, i n’han obtingut fruits que han acabat sembrant i donant com a resultat una planta nova que si ha estat prou valuosa s’ha presentat en aquest concurs”.

Es calcula que existeixen, aproximadament, entre 20.000 i 30.000 varietats diferents de roses. “N’hi ha de tots els colors, excepte blau i negre, de totes mides, amb molts o pocs pètals, rosers enfiladissos, amb flors monocolors. Hi ha de tot. També en això hi ha modes i els creadors van seguint els gustos de la gent que conrea i compra els rosers”, sosté Abad.

Paral·lelament, s’han organitzat activitats culturals i de lleure, entre les quals, una novetat com és la presentació plantada de la Rosa La Sardana creada per la roserista Matilde Ferrer o la convenció internacional sobre “Roses in the sun”, per primera vegada a Barcelona. Se celebra de l’11 al 14 de maig amb conferències i debats amb uns 200 experts i aficionats d’arreu del món.

Els que s’hi apropin aquest cap de setmana també podran gaudir de música en directe, amb el concerts que protagonitzen en una de les carpes habilitades la Banda Municipal.

Més informació:

– Web Convenció
http://www.roseconventionbarcelona.cat