ZOOM FESTIVAL Festival Internacional de Ficció Televisiva Del 21 al 26 de novembre · Igualada i Bcn

ZOOM FESTIVAL
Festival Internacional de Ficció Televisiva
Del 21 al 26 de novembre · Igualada i Bcn
  a2ff9e18-957b-43dc-8c16-ccd33eb84a39
El Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva, celebra 15 anys
El cartell d’aquesta edició ha estat creat pel reconegut artista, dissenyador i il·lustrador Javier Mariscal i va ser presentat ahir dalt d’un globus aerostàtic d’Ultramagic Ballons.

Per a commemorar l’aniversari del festival la Biblioteca Central d’Igualada acollirà una exposició que repassa la trajectòria dels 15 anys del Zoom Festival.

Enguany tindrà lloc del 21 al 26 de novembre a diversos espais d’Igualada i Barcelona.

La 15a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva tindrà lloc del 21 al 26 de novembre a diversos espais d’Igualada i a Barcelona.

El cartell d’enguany ha estat creat pel reconegut artista, dissenyador i il·lustrador Javier Mariscal.Un cartell molt festiu i acolorit amb, en paraules de Mariscal «una espiral que recorda el moviment, un aspecte molt televisiu». Mariscal també va reivindicar que la imatge juga amb els colors i amb negatius i positius, destacant la presència del nom del festival. Aquesta col·laboració especial es va presentar ahir al vespre a Igualada, dalt d’un globus aerostàtic, gràcies a Ultramagic Ballons.

Per commemorar els 15 anys d’història del Zoom Festival, el proper dimecres 26 de juliol s’inaugurarà una exposició a la Biblioteca Central d’Igualada, que repassarà la trajectòria de tots aquests anys. La mostra serà un mosaic de més de 200 fotos en un espai dissenyat per submergir-se en l’essència del festival i on també es podran veure els vídeos-resums de totes les edicions i els spots, a més d’un espai dedicat exclusivament als infants.

El Zoom Festival va néixer a Igualada l’any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principi dels anys 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d’espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia, acceptat per la crítica més purista. Al llarg d’aquests 15 anys, el Festival Zoom ha viscut aquest gran canvi i ha anat evolucionant a mesura que ho ha fet el sector de la ficció televisiva. El Zoom va ser el primer festival de l’estat espanyol a apostar pel cinema per a la petita pantalla i s’ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció.

Pel Zoom han passat durant aquests 15 anys prop de 1.000 professionals i 40.000 espectadors i s’han dut a terme 490 projeccions, s’han premiat 100 produccions i hi ha hagut 20 premiats d’honor.

El festival és una iniciativa organitzada per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, Diputació de Barcelona, Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ZOOM FESTIVAL
FESTIVAL INTERNACIONAL DE FICCIÓ TELEVISIVA
15a edició

Del 21 al 26 de novembre
Igualada i Barcelona

www.zoomigualada.org