BARBES DE BALENA ( a partir del 8 de març) El Maldà

BARBES DE BALENA. Teatre, música i dansa. Català. 70 min.  Barbes de balena fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d’obstacles, que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones. A partir de la seva figura, fem memòria de les nostres àvies, besàvies…, i reflexionem sobre les dones d’avui en dia, sobre nosaltres. Elles portaven cotilla, i nosaltres? Ens hem tret realment les cotilles reals i figurades que ens constrenyen?

BARBES-DE-BALENA_horizontal3-1

 

 

 

 

Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Direcció: Mònica Bofill
Composició musical: Ariadna Cabiró
Coreografia: Anna Romaní
Intèrprets: Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs
Laura López i Anna Romaní/ Anna Rosell
Escenografia i vestuari: Maria Albadalejo
Fotografia promocional: Núria Gámiz

Fotografia espectacle: Raimon Cabiró

Il·luminació: Laura Clos “Closca”
Producció: Marina Marcos
Estudiant en pràctiques: Laura Solé

Agraïments:

Institut del Teatre, Xamfrà, EMMCA , Lipi Hernández, Bàrbara Raubert, Loles Cuyàs, Joan Cuyàs, Derry Oates, Jorge Mur, Sheila Garcia, Marina Marcos… i sobretot a les nostres mares, àvies, besàvies…

Col·loquis postfunció:
 
– Dimecres 15/03: col·loqui postfunció amb Dolors Cuyàs, besnéta i responsable familiar del llegat de la Dra. Aleu, i les co-creadores de l’espectacle.
 
– Dijous 30/03: col·loqui postfunció “Dones que obren camí” amb Agnès Garcia Ventura, historiadora i música, especialista en estudis de gènere, i les co-creadores de Barbes de balena.