EL LLAC DELS CIGNES Sant Petersburg Festival Ballet (5 de març) Teatre-Auditori Sant Cugat

EL LLAC DELS CIGNES

Sant Petersburg Festival Ballet

 archivo2-espectacles-882

 

 

 

 

 

 

DATA
diumenge 5 de març . 19:00 h

DURADA
2 hores i 15 min (amb intermedi)

 

“Sense cap mena de dubte, aquest ballet és dels més coneguts i populars del món per la seva concepció, la seva admirable coreografia i la meravellosa música de Txaikovski.”
El Sant Petersburg Festival Ballet és una gran companyia que combina l’estricta elegància clàssica i un aire fresc del segle XXI amb acurades posades en escena. La companyia, composta per grans ballarins i excepcionals solistes, ha realitzat gires a Alemanya, Àustria, Itàlia, Finlàndia, Suècia, Polònia, Islàndia, la República Txeca, Hongria, Croàcia i Eslovàquia.
La ciutat de Sant Petersburg està inextricablement vinculada a la gran figura del ballet clàssic que va ser Màrius Petipà, qui va crear més de 50 ballets i va revisar nombroses obres creades per altres coreògrafs, moltes de les quals són les versions tal com les coneixem avui.
El llac dels cignes és el primer dels tres ballets que va compondre el compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski a petició de l’Òpera de Moscou. Es va estrenar al Teatre Bolxoi de Moscou el 1877. En aquell moment, no va ser ben rebut, però, el 1895, es va reestrenar amb noves coreografies de Marius Petipà i va tenir un gran èxit al Teatre Mariinski de Sant Petersburg.