El rugit de la Via Làctia del 14/12/2018 al 15/12/2018 Sala Beckett

69f46ba8-42ac-4b06-899b-ed864e2b61c0

 

 

 

 

 

 

Autor
Bonn Park
Dates
Del 14/12/2018 al 15/12/2018
Horari
A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
8€ | Personatges de la Beckett 5€
Col·loqui postfunció: 15 de desembre

L’univers retruny, la terra vibra i ningú no s’enlaira.

Kim Jong-un, líder suprem de la República Democràtica Popular de Corea, està estupefacte davant les dificultats per dur a terme la reunificació amb Corea del Sud; l’expresident Donald Trump se sent desencisat amb el món després de comprovar com n’és de difícil ajudar gent en dificultats; una dona furiosa candidata a la Cancelleria alemanya es disposa a salvar la socialdemocràcia, i un Bonn Park atrapat en un cos de nena d’onze anys es mostra cabrejat amb el futur.

Aquest són alguns dels protagonistes d’El rugit de la Via Làctia, una obra en què les persones, de vegades dolentes i desagradables, intenten fer coses, grans coses, per pura ingenuïtat amb l’objectiu de donar la benvinguda a un moment en què ja no fa coses ningú, sobretot aquells que tenen talent i són uns privilegiats.

Un text subversivament transcendental i perversament estúpid sense límit d’edat però només per a persones disposades a enfrontar-se amb la sobrecàrrega del món i que poden deixar de vendre la seva ànima al diable.

El rugit de la Via Làctia arriba a la Sala Beckett gràcies al projecte europeu Fabulamundi. Playwriting Europe.

L’autor
Bonn Park

Nascut a Berlín l’any 1987 i format a Berlín, Corea i París, Bonn Park estudia llengües i literatura eslaves a la Universitat Humboldt de Berlín a partir de l’any 2008.

Els seus primers treballs com a director i dramaturg són per a la Volksbühne berlinesa. Ha estat director convidat de la Zurich Hochschule der Künste (ZHdK) i alumne convidat de Werner Schroeter, Heiko Kalmbach i Frank Castorf. L’any 2011 assisteix a classes d’escriptura dramàtica a la Universität der Künste Berlin.

El 2001 rep el Premi a la Innovació del Heidelberg Stückemarkt per Die Leiden des Jungen Super Mario in 2D. La seva obra Traurigkeit & Melancholie oder der aller aller einsamste George aller aller Zeiten guanya el Premi de Teatre Else Lasker-Schüler 2014 i és nominada al Premi de Teatre Jove Alemany 2016. L’obra s’estrena a Bonn el 2015 i el mateix any Deutschlandradio Kultur en produeix la versió radiofònica. L’any 2016 guanya el Premi del Jurat Jove Essen Autorentage per Wir trauern um Bonn Park.

Das Knurren der Milchstraße [El rugit de la Via Làctia] es va endur el primer premi del Berlin Theatertreffen Stückemarkt 2017, incloent-hi un encàrrec del Badische Staatstheater Karlsruhe. L’obra es va estrenar al Theater Bielefeld el setembre del 2017, dirigida pel propi Bonn Park.

Autoria: Bonn Park
Traducció: Maria Bosom
Dramatúrgia i direcció: Ferran Dordal i Lalueza

Amb: Clara Aguilar, Paula Malia, Pablo Rosal, Marc Salicrú, Laura Weissmahr Bo i Ferran Dordal i Lalueza
Col·laboració especial: Yuying Shi i Melcior Casals

Disseny d’espai: Marc Salicrú
Música: Clara Aguilar
Assistent de direcció: Natàlia Llovet
Assistent d’escenografia en pràctiques: Raquel Gonta (Escola Elisava)

Agraïments: Caiping, Kexing Ma, Konrad Fentzloff i Pau Puyol Oliveras