ARRIBA LA NIT BILL VIOLA A BARCELONA 4 de desembre

El Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana col·laboren amb la Fundació Catalunya La Pedrera per celebrar la Nit Bill Viola el proper 4 de desembre en el marc de l’exposició ‘Bill Viola: Miralls de l’invisible’

El Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana col·laboren amb la Fundació Catalunya La Pedrera per celebrarla Nit Bill Viola entorn l’exposició «Bill Viola. Miralls de l’invisible», que es pot visitar a la Casa Milà fins el 5 de gener. El dia 4 de desembre, a partir de les 18h i fins a la 1h de la matinada, els tres equipaments de la ciutat obriran les seves portes per celebrar una nit blanca on tothom podrà gaudir de les peces de Bill Viola gratuïtament.

Quines obres es podran veure a cada equipament?

A La Pedrera es podran veure la vintena de peces que configuren l’exposició «Bill Viola. Miralls de l’invisible», que ofereix per primer cop a Barcelona un ampli recorregut per la trajectòria de l’artista, l’obra del qual ha evolucionat en paral·lel al desenvolupament de la tecnologia del vídeo al llarg dels darrers quaranta anys, i abasta des d’obres significatives dels seus inicis, com The Reflecting Pool (1977-1979), fins a creacions recents com la sèrie «Màrtirs».

Al Palau de la Música es podran veure les projeccions continuades de The Messenger, 1996, The Crossing, 1996 i Inverted Birth, 2014.I al Gran Teatre del Liceu, de Fire Woman, 2005, Tristan’s Ascension, 2005, Isolde’s Ascension, 2005, Passage into Night, 2005 i Becoming Light, 2005.

#NitBillViola

Accés lliure i aforament limitat

La Pedrera (Psg. de Gràcia, 92): Exposició Bill Viola. Miralls de l’invisible

Palau de la Música Catalana (c/ Palau de la Música, 4-6): Sala de Concerts

Gran Teatre del Liceu (La Rambla, 51-59): Sala Gran

Bill Viola (Nova York, 1951), considerat un pioner en el desenvolupament del videoart, és un dels artistes més destacats a nivell internacional. La seva obra, que ha evolucionat en paral·lel a la tecnologia del vídeo, explora la condició humana abordant temes universals com el naixement, la mort, l’amor, el dolor o la redempció.