Aquest abril al Jamboree, jazz d’alt nivell per a tots els paladars

Aquest abril al Jamboree, jazz d’alt nivell per a tots els paladars 

Aquest mes d’abril al Jamboree en destaquen cinc concerts, amb les propostes musicals de Govin-Ernault-Bernier, Tarek Yamani TrioNoe Codjia & Neil Saidi QuintetJeb Patton i Avram Fefer
 
El Jamboree estrenarà l’abril amb el recital del formidable trio francès Govin-Ernault-Bernier, assolirà l’equador del mes amb l’eclèctica barreja de música afroamericana, àrab i espurnes d’electrònica que ens proposa el pianista Tarek Yamani en format de trio, i la recta final passat Sant Jordi no donarà treva amb tres grans concerts consecutius: el quintet liderat pel trompetista Noé Codjia i el saxofonista Neil Saidi combinaran clàssics del swing, el bop i hard-bop amb temes propis, l’esperada visita del pianista Jeb Patton i la rubrica serà la trobada a l’escenari de novaiorquès Avram Fefer -compositor, improvisador, director, professor, intèrpret de diferents instruments de vent i un dels grans noms del jazz contemporani- amb dos dels nostres grans referents com són Manel Fortià Marc Ayza. Una oferta d’altíssim nivell… 
 
GOVIN-ERNAULT-BERNIER 
Dissabte 1 d’abril 
19 i 20.30h 
 
Ludovic Ernault saxo alt 
Joachim Govin contrabaix 
Simon Bernier bateria 
 
Nascut el 1984, el contrabaixista Joachim Govin és un dels grans noms de l’escena francesa, una de les millors d’Europa. L’any 2015 va debutar en solitari amb el segell barceloní Fresh Sound, amb qui ha editat dos discos més. El darrer, ‘Tree‘ (FSNT, 2022), és un àlbum a trio i sense instrumentació harmònica, és a dir, a saxo, contrabaix i bateria. Govin diu inspirar-se “en els solos de Coltrane amb els magnífics Jimmy Garrison i Eilvin Jones,” que considera “la santíssima trinitat de tot allò que em fa vibrar a través del jazz: el ritme, el baix, la melodia, les arrels, el tronc, les branques, les fulles.”. Ho podreu comprovar al Jamboree tot arrencant el mes. 
 
Aquí trobes un tast del projecte: 
https://youtu.be/kluMLI5j4wo 
 
TAREK YAMANI TRIO 
Dissabte 15 d’abril 
19 i 20.30h 


 
Tarek Yamani piano  
Elie Afif contrabaix
Khaled Yassine bateria

El pianista libanès Tarek Yamani (guanyador del prestigiós premi Thelonious Monk) destaca per jugar constantment amb els límits entre les músiques afroamericana i àrab i, si s’escau, l’electrònica. De la seva discografia cal esmentar treballs com ara els magnífics ‘Ashur‘ (2012) i ‘Lisãn Al Tarab‘ (2014), enregistrats a trio i ‘Peninsular‘ (2017), a sextet. Resident a Nova York des de 2011, ha tocat als clubs més importants dels Estats Units i ha fet una  carrera impressionant com a acompanyant (ha tocat amb Wayner Shorter i Richard Bona, entre d’altres).  
 
Descobriu Tarek Yamani Trio: 
https://youtu.be/sGfqu-JGl9w 
https://youtu.be/zxSlyoEs9L0 
 
NOÉ CODJIA & NEIL SAIDI QUINTET 
Dimarts 25 d’abril 
19 i 20.30h 
 
 
Noé Codjia trompeta
Neil Saidi saxo tenor 

El trompetista Noé Codjia i el saxofonista Neil Saidi treballen plegats des que van coincidir en una jam session ara fa ben bé deu anys. L’any 2014 van marxar a Nova York, per formar-se a la prestigiosa New School. Quan van tornar a París, el 2016, van fundar un col·lectiu de músics joves anomenat The Zoot Collective, una iniciativa que busca reunir músics de la seva generació amb projectes creatius i originals. Un bon exemple és el quintet que veurem tocar al Jamboree, on homenatjaran els estils del jazz que més aprecien —swing, el bop i hard-bop— juntament amb música d’autoria pròpia. 
 
Un avançament del concert: 
https://youtu.be/y80fXUR2hXU 
https://youtu.be/8sjr_AhrpKo 
 
JEB PATTON 
Divendres 28 d’abril 
19 i 20.30h 


 
Jeb Patton piano 
Santi de la Rubia saxo tenor 
Ignasi González contrabaix 
Roger Gutiérrez bateria 
 
Jeb Patton (Kensington, EUA, 1974) és un dels pianistes més brillants i fidels a la gloriosa tradició del piano jazz. Deixeble el gran Roland Hanna, el seu estil beu directament de les arrels del bop amb referents ineludibles com ara Tommy Flanagan i Horace Silver. El llegat de Charlie Parker, però també el de Duke Ellington i Jimmy Heath, adquireixen a les mans de Patton una lectura actual i ben viva. Ha fet feina al servei de George Coleman, Frank Wess, Jimmy Heath, James Moody, Antonio Hart i Roberta Gambarini, entre d’altres. També cal esmentar el seu treball durant més de vint anys amb els Heath Brothers. 
 
AVRAM FEFER 
Dissabte 29 d’abril 
19 i 20.30h 
  


Avram Fefer saxo 
Manel Fortià contrabaix 
Marc Ayza bateria 
 
Des de Nova York arriba Avram Fefer, compositor, improvisador, director, professor, intèrpret de diferents instruments de vent i un dels grans noms del jazz contemporani. Com a líder ha enregistrat vora una quinzena de discos; com a sideman, un bon grapat més. Ha tocat als clubs i festivals més importants d’Europa, Japó, Àfrica, Pròxim Orient i, és clar, els EUA. En solitari encapçala un grup de jazz electrònic, Rivers on Mars, i una banda de jazz-funk, Big Picture Holiday. A Barcelona -a on fa anys que no recala- tocarà en companyia de dos dels millors exponents del nostre jazz: Manel Fortià Marc Ayza. Millor combinació, impossible. 
 
Aquí podeu gaudir d’una mostra: 
https://youtu.be/uQvTNLp1pGk 
https://youtu.be/ohw_VToRWzI