DIUMENGE, 29 DE GENER | DE LES 20.15 A LES 20.50 H. | TV3 LA CATIFA VERMELLA DELS IX PREMIS GAUDÍ

DIUMENGE, 29 DE GENER | DE LES 20.15 A LES 20.50 H. | TV3

LA CATIFA VERMELLA DELS IX PREMIS GAUDÍ

ix-premis-gaudijpg-23902

 

 

 

 

TV3 seguirà en directe l’arribada dels protagonistes a la gran festa del cinema català

L’especial, conduit per Marc Giró i Ana Boadas, explicarà tot el que passi en els moments previs a la gala

Els dissenyadors i els joiers catalans es donen cita a la catifa vermella dels Premis Gaudí abans de l’inici de la 080

  • Menchén Tomàs, Tween, Miquel Suay, ZeGarcia, Justicia Ruano, Cortana, Santos Costura, Celia Vela, Massimo Dutti, D’S Damat, Teresa Helbigh, Cristina Tamborero i Zazo&Brull vestiran els nominats i lliuradors de les estatuetes
  • Les actrius nominades Betsy Túrnez, Ruth Llopis, Emma Suárez, Sílvia Pérez Cruz, Alexandra Jiménez, Clara Segura i Greta Fernández, així com els actors Alain Hernández, Miki Esparbé, Àlex Monner, Eduard Fernández, Sergi López, Bruno Bergonzini, David Verdaguer i Karra Elejalde passaran per la catifa vermella
  • Bruno Oro serà el mestre de cerimònies d’uns premis que tindran com a lliuradors Vicky Luengo, Marcel Borràs, Flora Saura, Joan Dausà, Roger Casamajor, Cristina Brondo, Aina Clotet, Peter Vives, Melina Matthews, Dafnis Balduz, David Verdaguer, Sílvia Abril, Juan Antonio Bayona, Belén Fabra, Sílvia Bel, Joaquim Oristrell, Pere Arquillué, Núria Prims, Alexandra Jiménez, Àlex Brendemühl, Sergi López o Judit Mascó
  • El Col·legi de Joiers de Catalunya torna a donar suport al cinema català

Barcelona, 27 de gener de 2017.- Els dissenyadors de la passarel·la 080 Barcelona Fashion tornen a tenir el seu punt de trobada a la catifa vermella dels IX Premis Gaudí, que es celebrarà a l’Auditori Fòrum-CCIB el proper diumenge, 29 de gener.  Menchén Tomás, Tween, Miquel Suay, ZeGarcia, Justicia Ruano, Cortana, Santos Costura, Celia Vela, Massimo Dutti, D’S Damat, Teresa Helbigh i Zazo&Brull vestiran les estrelles del cinema que començaran a arribar-hi a partir de les 19.00h. Les actrius nominades Betsy Túrnez, Ruth Llopis, Emma Suárez, Sílvia Pérez Cruz, Alexandra Jiménez, Clara Segura i Greta Fernández, així com els actors Alain Hernández, Miki Esparbé, Àlex Monner, Eduard Fernández, Sergi López, Bruno Bergonzini, David Verdaguer i Karra Elejalde passaran per la catifa vermella.

Bruno Oro serà el mestre de cerimònies d’uns premis que tindran com a lliuradors Vicky Luengo, Marcel Borràs, Flora Saura, Joan Dausà, Roger Casamajor, Cristina Brondo, Aina Clotet, Peter Vives, Melina Matthews, Dafnis Balduz, David Verdaguer, Sílvia Abril, Juan Antonio Bayona, Belén Fabra, Sílvia Bel, Joaquim Oristrell, Pere Arquillué, Núria Prims, Alexandra Jiménez, Àlex Brendemühl, Sergi López o Judit Mascó. Elena Martin, Carla Linares, Marta Cañas i Victòria  Serra,  protagonistes de Les Amigues de l’Àgata; Raul Arévalo, director de Tarde para la ira; les actrius Macarena Gómez i Itziar Castro, l’actor Oriol Pla, l’actor i director Quim Masferrer i Àngel Llàcer, ex presentador de la gala, també desfilaran pel photocall de la festa del cinema 

La prèvia de la gala, en directe a TV3

TV3 emetrà un programa especial des de la catifa vermella, que serà l’aperitiu de la gala per explicar en directe tot el que passi en els moments previs a la cerimònia. Ana Boadas i Marc Giró, els seus presentadors, seran al costat dels nominats de les principals categories. Des de les 20.15h i fins a les 20.50h, poc abans que comenci el TN vespre,  intentaran copsar tot el glamur en una nit que aplegarà la concentració més alta de personalitats de la cultura, de la política, però, sobretot, del món del cinema per metre quadrat de la geografia catalana.

Pel set de TV3 passaran també el presentador de la cerimònia, l’actor Bruno Oro, així com Núria Mora, directora de continguts del 080 Barcelona Fashion i Gemma López, presidenta de la Secció d’Artesania del JORGC. Serà un programa farcit de cares conegudes del nostre cinema, amanit amb el sentit de l’humor i comentaris del Marc i l’Ana sobre la moda que lluiran els convidats a la gala i les pel·lícules nominades.

De la passarel·la a la catifa dels Gaudí

Menchén Tomàs tornarà a vestir la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, i serà la firma escollida per Aina Clotet, Clara Segura, Isa Campos i Melina Mathews. Maria Molins ha triat Justicia Ruano, mentre que Belén Fabra i Judit Mascó s’han decantat per estilismes de Cortana. Santos Costura vestirà Betsy Túrnez, Anna Bertran, Alexandra Jiménez, Mònica Sors i Cristina Brondo, que canviarà el vestit després de la gala, una peça de Teresa Heilbig, firma escollida també per Sílvia Abril. Flora Saura lluirà diferents models de Zazo&Brull mentre que Vicky Luengo vestirà una peça ZeGARCIA. Natàlia Sánchez ha posat la seva confiança en una proposta de Cristina Tamborero i Núria Prims en Celia Vela, mentre que Sílvia Sabaté, Aida Flix i Lluïsa Castell s’han posat a les mans de Miquel Suay, que també signa els vestits Dafnis Balduz, Àngel Llàcer, Roger Casamajor i el del presentador de la gala, Bruno Oro.

Massimo Dutti vestirà Juan Antonio Bayona i Tween ha estat la marca escollida per David Verdaguer, Joan Dausà, Pere Arquillué i Lluís Danés. Miki Esparbé i Marcel Borràs lluiran vestits de D’S Damat i Marc Clotet de Bikkembergs.

Joieria catalana als Premis Gaudí

El Col·legi de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) col·labora amb l’Acadèmica del Cinema per segon any consecutiu.  Durant la cerimònia de lliurament dels propers Premis Gaudí, presentadors, actors i membres del sector cinematogràfic lluiran peces de joieria de manufactura o artesania de col·legiats catalans. Cayelles Joiers, Joan Domenech «El Pèndol», Majoral, Elisenda Santacreu Joies, J. Prats, Misui, Lida Joies, Sant. Joieria i Argenteria, Jud Joies, Núria Ruiz, Bagués Masriera, Toni Monés, Fili Plaza, Victor Caparrós i Facet són les firmes seleccionades.

Amb aquesta acció, el JORGC  vol establir, un cop més, relacions transversals amb la societat i la cultura. A la vegada, els joiers catalans recolzen i donen visibilitat als artesans del sector de la joieria, i reforcen el rol de la joia com un element viu, cultural i d’actualitat.

La plaça es transforma

El desembarcament dels protagonistes de la festa del cinema català a l’Auditori Fòrum-CCIB transformarà la Plaça Leonardo da Vinci per donar la benvinguda a tots els convidats i nominats, que arribaran bé en els BMW, vehicle oficial dels IX Premis Gaudí, o bé a peu. A tots els rebrà el Gaudí gegant de sis metres que Jean Leon acull des de fa tres anys al seu celler de Torrelavit, al Penedès. Els convidats que arribin a peu ho faran a través del pòrtic, amb dues torres lluminoses, que dóna pas a una zona encatifada amb un primer set on els convidats podran fer-se les primeres fotos. L’espai que separa l’exterior de l’auditori està decorat amb jardineres amb llorers i sis ficus benjamines cortesia de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i banderes de l’Acadèmia del Cinema Català i dels seus col·laboradors.

La festa, abans i després de la gala

A les 19:00h començaran a arribar els convidats al photocall, de prop de 30 metres. Abans d’entrar a l’Auditori podran gaudir d’un refrigeri a peu dret a la zona de nominats, per gentilesa de La Fábrica (empanadas argentinas), Rocambolesc, vermut Dos Déus, bunyols de La Farga, cava Gramona, cervesa Estrella Damm, cafè The Milk & Coffee, sucs Green Shots, vi Jean Leon, Croqueta y Presumida, IGP Pa de Pagès, formatge Cadí, Oleum Flumen, patates Frit Ravich, Avellana de Reus, Caviarioli i Xocolates Valor. FUJI també dóna el seu suport i regala càmeres Instax als premiats.

Després de la gala, els premiats podran dipositar els seus guardons en dues neveres cedides per Smeg i custodiades per un gos de la botiga de mobles Kare, que també ha cedit una barra, un sofà, i les figures d’un cavall i un goril·la que es situaran al photocall i al guarda-roba, respectivament. Tots els convidats podran gaudir d’un còctel ofert per Damm, Croqueta y Presumida, La Vanguardia, Gin Raw, Pastisseria Canal, Jägermeister, Shoko, Mistinguett, Jean Leon, Avellana de Reus, Frit Ravich, IGP Pa de Pagès, Oleum Flumen, Caviarioli, Xocolates Valor, Çukor i Fuji. L’ambientació musical anirà a càrrec de DJ Pater. Els convidats més noctàmbuls podran seguir comentant la jugada a la discoteca Shôko del Maremagnum, un cop el CCIB tanqui les seves portes.

Crèdits Acadèmia del Cinema Català

L’Acadèmia del Cinema Català es va fundar el 2008 amb la finalitat d’atorgar els Premis Gaudí, que varen prendre el relleu dels Premis Barcelona, impulsats i organitzats pel Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya. Actualment l’Acadèmia compta amb 466 socis. La Junta directiva de l’Acadèmia està formada per Isona Passola, presidenta, Sergi López, vicepresident; Elisa Plaza, secretaria; Maria Rosa Fusté, tresorera i els vocals Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura.

L’Acadèmia del Cinema Català rep el suport de: GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA – ICEC / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / FUNDACIÓ AISGE / EGEDA – FILMOTECH / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació: TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA VANGUARDIA

Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM

Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Maquillatge oficial: CAZCARRA IMAGE GROUP

Col·laboradors / amics: COL·LEGI DE DIRECTORS DE CINEMA DE CATALUNYA / GUIONISTES ASSOCIATS (GAC) / PRODUCTORS AUDIOVISUALS ASSOCIATS (PROA) / PRODUCTORS AUDIOVISUALS DE CATALUNYA (PAC) / ASSOCIACIÓ D’ACTORS I DIRECTORS PROFESSIONALS DE CATALUNYA (AADPC) / ASSOCIACIÓ CATALANA DE CRÍTICS I ESCRIPTORS CINEMATOGRÀFICS (ACCEC) / MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA / PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA / DDT EFECTOS ESPECIALES / DELUXE / ANTAVIANA FILMS / OVIDE / KINOLUX / MUXART / FUJIFILM OPTICAL DEVICES / ENELMO / BANDE À PART / LIVEMEDIA / FILMIN / ARTYPLAN / FILMOTECA DE CATALUNYA / FUNDACIÓ TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA  (TMB) / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / DRAC MÀGIC / INSTITUT RAMON LLULL / FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS / CINEMES TEXAS / AVENIR-TINTORERIA ECOLÔGICA / COL·LEGI OFICIAL DE JOIERS, D’ORFEBRES, DE RELLOTGERS I DE GEMMÒLEGS DE CATALUNYA (JORGC) / ESCOLA INTERNACIONAL DE PROTOCOL / RUANO Fotografia / CARDELLACH / NUOVI PIATTI EVENTS / KARE / JEAN LEON / GRAMONA / DOS DÉUS VERMOUTH / FRIT RAVICH / SERCOTEL-ÀMISTER ART HOTEL / CCIB Centre de Convencions Internacional de Barcelona /

I la participació de: CARDELLACH / KARE / FARGA / ROCAMBOLESC / PANÀTICS BOJOS PEL PA /  IGP PÀ DE PAGÈS / CADÍ / PASTORET / OLEUM FLUMEN / AVELLANA DE REUS / ÇUKOR / GREEN SHOTS / JÄGERMEISTER / GINRAW / MISTINGUETT / LA CROQUETA Y PRESUMIDA / RODILLA / LLONGANISSA DE VIC / LA FÁBRICA / PASTISSERIA CANAL / BONPREU / THE MILK & COFFEE / ALEMANY / XOCOLATES VALOR / IVS IBÈRICA / SMEG / THE COOL LUXURY / PIMEC / CAVIAROLI / CIRCO RALUY / SHÔKO

Amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”.