El 23, 24 i 25 de març torna l’OFFF, el festival de referència que mostra les últimes tendències en l’àmbit de la creativitat i el disseny


 
OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona, tornarà a reunir durant 3 dies a les principals veus de la indústria creativa que marca les tendències de la nova imatge i estètica en els camps del disseny, l’art i la cultura post-digital. 

El festival se celebra els dies 23, 24 i 25 de març en el Disseny Hub Barcelona, unes setmanes abans de l’habitual, ja que al mes d’abril estrena allà l’exposició d’art digital “Digital Impact”. 

El cartell de la 22a edició compta amb un total de 65 ponents vinculats amb l’àmbit de la creativitat, el disseny, l’art visual i la cultura digital procedents de països com el Regne Unit, els EUA, Canadà, Alemanya, Mèxic, Països Baixos o Espanya.

Entre els convidats destacats trobem a Alex Trochut, Brian Collins, Eddie Opara, Found, Framestore, Timothy Goodman, Gemma O’Brien, David Carson, Joshua Davis, James Victore o STATE entre molts més.

El festival ja té les entrades a la venda i se celebra en diferents espais del Disseny Hub Barcelona.El festival OFFF se celebra els dies 23, 24 i 25 de març en diferents espais del Disseny Hub Barcelona i reunirà durant tres dies grans noms i reconeguts estudis de tot el món vinculats amb l’àmbit de la creativitat, el disseny, l’art, i la cultura post-digital. El festival allotjarà a l’audiència d’un total de 58 països diferents dels cinc continents.

El festival, que avança les seves dates a causa de la celebració de l’exposició d’art digital “Digital Impact”, presenta un potent cartell en la seva 22a edició, reunint un total de 65 ponents vinculats a l’àmbit de la creativitat, el disseny, l’art visual i la cultura digital procedents de països com el Regne Unit, els EUA, Canadà, Alemanya, Mèxic, Països Baixos o Espanya. En la seva programació, OFFF inclou workshops, masterclasses, un concurs per a professionals emergents i diverses activitats de patrocinadors i aliats d’aquesta edició. Com ja és habitual, el festival brindarà accés gratuït a la Fun Zone en els espais exteriors del Disseny Hub amb una proposta gastronòmica, cervesa Moritz i streaming de les conferències en viu.

Entre els convidats destacats trobem a l’artista, dissenyador gràfic, il·lustrador i tipògraf espanyol Alex Trochut;  l’icònic dissenyador gràfic David Carson, que impartirà un workshop on el públic podrà crear el seu propi cartell utilitzant la seva famosa tècnica collage; Brian Collins, fundador i director de l’agència COLLINS, nomenada per Forbes com una de les empreses que remodelen el futur de la creació de marques; l’estudi creatiu guanyador de premis BAFTA i Oscar Framestore; el muralista i il·lustrador Timothy Goodman o el reconegut director d’art, dissenyador i autor estatunidenc James Victore; entre molts més.

En aquesta edició, l’OFFF compta amb el suport institucional de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de BarcelonaDisseny Hub BarcelonaInstitut Ramon Llull i els patrocinadors oficials: AdobeWix PlaygroundMoritz, Houdini i  Zetafonts. Els col·laboradors d’enguany inclouen Montana Colors, TEXIA i The District.

Per part seva, Adobe, el Main Partner del OFFF, continua evolucionant Creative Cloud per a potenciar i fer costat als creadors de tota mena, independentment de la seva procedència, motivació, habilitats o àrea d’interès. Els assistents de l’OFFF tindran accés de primera mà a les formes més avantguardistes en les quals Adobe està innovant, a més d’escoltar a alguns dels millors dissenyadors del sector en els escenaris principals de l’OFFF. Després de l’èxit de l’any passat, l’Adobe Creativity Hub presentarà una sèrie de masterclases gratuïtes que proporcionaran el coneixements pràctics per a fer avançar els enfocaments i processos creatius dels assistents. A l’stand, dissenyat per reavivar les passions creatives, Adobe també mostrarà les seves últimes eines i productes, així com sessions d’Adobe Live, Adobe Portfolio Review i Ask an Adobe Expert per a educar, entretenir i fomentar les relacions entre la comunitat creativa mundial.

En col·laboració amb Wix Playground, OFFF presenta la segona edició del concurs «On the Rise 2023» per a joves talents creatius, oferint un escenari per a mostrar el seu treball i rebre el merescut reconeixement de la comunitat creativa internacional. Es tracta d’una oportunitat perquè els professionals creatius emergents mostrin el seu treball en Disseny Gràfic i Tipografia, Il·lustració, 3D i Motion i Disseny Web a l’escenari principal de OFFF 2023 i guanyin una sessió de mentoría amb el jutge de cada categoria guanyadora. Les propostes d’enguany se centren en el bé social, en projectes que beneficiïn al públic en general i canviïn el món a millor. El panell d’experts està format pels ponents de l’OFFF 2023: Alex Trochut, Eva Cremers, Rizon Parein i Jamhot. La convocatòria està oberta fins al 10 de febrer. A més del concurs, l’equip Wix Design Motion oferirà sessions de showreels review per als assistents de l’OFFF.

Després de l’èxit de l’any passat, Houdini presentarà una sèrie de xerrades Houdini Saturday Talks el 25 de març per part d’artistes convidats que comptaran sobre alguns consells i trucs que utilitzen en el seu procés creatiu, seguit de sessions de preguntes i respostes.

Les entrades per al festival ja estan disponibles al seu web.

LA CAMPANYA VISUAL DE L’OFFF
 OFFF, el festival conegut pel seu constant canvi i innovació, s’enorgulleix d’anunciar la seva última representació creativa per a la campanya de 2023: “OFFF’s Cube”. Aquest concepte representa la sorpresa i l’admiració que els artistes i ponents desperten en el públic assistent al festival. La campanya comença amb un conjunt d’habitacions que simbolitzen la diversitat de les pràctiques creatives dels artistes i oradors del festival.

Com a peça central de la campanya, un objecte de manera cúbica serveix com a viatger d’aquesta travessia. Flota a través de les habitacions, absorbint les qualitats úniques de cada espai i canviant de forma, color i textura per a representar la inspiració i sorpresa que el públic rep dels ponents en OFFF. Les habitacions mostrades tenen comportaments diferents, subratllant encara més la naturalesa imperfecta i sempre canviant del procés creatiu.

La campanya «OFFF’s Cube” ha estat creada per un equip format per a l’ocasió amb Vasava, Barcelona (concepte i execució creativa), Found, Londres (CGI i animació) i Combustion, São Paulo (disseny de so i música). Amb el seu concepte visualment impressionant i provocador, OFFF 2023 promet ser un esdeveniment realment inspirador que celebra la diversitat, el constant canvi i el poder de la creativitat.


AVANÇAMENT DE LA PROGRAMACIÓ
– Inauguració: OFFF Opening Film by Framestore 

23 de març, 11:55, Disseny Hub, Sala Roots
El festival s’inaugurarà amb la presentació d’un Open Film original que presentaran Framestore.
 
– Main titles (títols de crèdit) per State

23 de marzo, 19:45
La primera jornada del festival finalitzarà amb els Main Titles de State que enguany excepcionalment es presentaran el dijous a la nit. El concepte dels Titles són els diferents estats emocionals pels quals passem al moment de néixer i que marquen com serà la nostra personalitat en un futur. State ens convida a viatjar a través d’aquestes emocions i descobrir-nos a nosaltres mateixos durant els dies del Festival.

Live reading i signatura en directe del nou llibre de Timothy Goodman
L’artista convidat Timothy Goodman farà un live reading del seu nou llibre «I Always Think It’s Forever: A Love Story Set in Paris as Told by an Unreliable but Earnest Narrator». Els assistents de l’OFFF seran els primers a poder adquirir la seva còpia, a més signada en directe per Timothy.

 
El programa complet està disponible en la seva pàgina web.

ARTISTES DESTACATS

El llistat complet d’artistes de l’OFFF 2023, aquí:
 
Alex Trochut (Nova York)
Artista, dissenyador gràfic, il·lustrador i tipògraf espanyol. Després de completar els seus estudis a l’Elisava Escola Superior de Disseny, va establir el seu propi estudi de disseny a Barcelona, ​​​​abans de traslladar-se a la ciutat de Nova York. A través del seu treball de disseny, il·lustració i tipografia, ha desenvolupat una manera de treballar intuïtiva, donant com a resultat el seu estil visual expressiu. Com a dissenyador, l’Alex se centra en el potencial del llenguatge com mig visual, empenyent el llenguatge al límit perquè la visualització i la lectura esdevinguin una acció, i el text i la imatge es converteixin en una expressió unificada.

Brian Collins (COLLINS) (Nova York, San Francisco)
Brian Collins és cofundador i director creatiu de COLLINS, l’empresa independent de disseny d’estratègia i experiència a San Francisco i Nova York. En el seu treball, pretenen barrejar imaginació, artesania i tecnologia per a construir marques que no es poden ignorar. Els seus clients inclouen Spotify, Target, Nike, Disney, Dropbox, Microsoft, Riot Games, Chobani, Mailchimp i The San Francisco Symphony. Forbes els ha nomenat com una de les empreses que remodelen el futur de la creació de marques.

David Carson (Los Angeles, Nova York)
David Carson és una llegenda del disseny gràfic i director d’art estatunidenc. El seu estil, poc convencional i experimental, va revolucionar l’escena del disseny gràfic als Estats Units en la dècada dels 90. Va ser director d’art de la revista Ray Gun, en la qual va introduir innovadors dissenys i tipografies. Es diu que és el padrí de la “tipografia grunge”, aquella que utilitzava de manera recurrent en els números de la seva revista. La revista de disseny internacional, Casa, va nomenar a Carson «el dissenyador gràfic més famós del món» i Apple el va seleccionar com un dels 30 usuaris més influents del seu producte, referint-se a ell com un «pioner de gran impacte».Eddie Opara (Pentagram) (Nova York)
Eddie Opara va començar la seva carrera com a dissenyador a ATG i Imaginary Forces i va treballar com a dissenyador sènior/director d’art en 2×4 abans d’establir el seu propi estudi, The Map Office, al 2005. Es va unir a l’oficina de Pentagram a Nova York com a soci al 2010. Opara és una dissenyadora polifacètica el treball de la qual abasta l’estratègia, el disseny i la tecnologia. Els seus projectes han inclòs el disseny d’identitat de marca, publicacions, packaging, ambients, exhibicions, instal·lacions interactives, llocs web, interfícies d’usuari i programari.
 
Found (Londres)
Found crea contingut visual extraordinari per a les marques més exigents del món. Són artistes i narradors que fusionen el disseny de moviment en 3D amb l’art i la tecnologia cinematogràfics per a crear contingut imaginatiu, innovador i impactant. Amb seu a Londres, el seu estudi treballa amb marques com Google, Burberry, L’Oreal i Stella Artois per a iniciar, investigar i desenvolupar projectes que donen vida a idees complexes de formes refinades i elegants.

Framestore (Regne Unit, Nova York i Canadà)
Framestore és un estudi creatiu guanyador de premis Bafta i Oscar que ofereix una varietat de serveis d’efectes visuals, producció, direcció i postproducció. Conegut mundialment pels seus efectes visuals, Framestore té una orgullosa història de creació d’imatges i escenes extraordinàries per a algunes de les pel·lícules més grans de Hollywood, recollint tots els premis possibles de la indústria en el camí. Framestore ha aprofitat les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies i treballa amb marques, estudis, artistes i organitzacions per a brindar experiències immersives a audiències noves i existents. 

Gemma  O’Brien (Sydney)
Dissenyadora i artista de renom internacional coneguda pels seus cridaners gràfics, lletres il·lustratives i murals. Gemma crea il·lustracions, murals i peces d’art per a publicitat i espais de galeries. Gran part del seu treball se centra en la paraula escrita, les lletres i la tipografia. Li encanta el llenguatge i com es relaciona amb l’experiència humana. Fora del seu treball de disseny comercial, explora el llenguatge, la naturalesa i l’experiència humana a través de la seva pràctica artística.

James Victore (Texas)
Reconegut director d’art, dissenyador i autor estatunidenc. És un líder de pensament creatiu que guia a les persones a trobar claredat i propòsit en la seva vida i treball. James és conegut pel seu estil provocatiu com a dissenyador gràfic, educador d’art i orador dinàmic i sol·licitat sobre creativitat. Dona conferències i ensenya regularment a tot el món, inspirant a les persones a il·luminar els seus dons individuals per a aconseguir la grandesa personal i guanyar-se la vida fent el que estimen. A més de fundar el seu propi estudi de disseny, James va passar molts anys ensenyant a l’Escola d’Arts Visuals de la ciutat de Nova York. Ara viu a Texas on continua buscant noves maneres d’ajudar i inspirar a uns altres a alliberar-se creativament i viure amb valentia a través de la seva pròpia veu.

Joshua Davis (Ciutat de Mèxic)
Joshua és soci i Director de Noves Tecnologies en l’estudi multimèdia Cocolab, una de les signatures de disseny immersiu amb major experiència a Amèrica Llatina que realitza projectes no sols a Mèxic sinó a tot el món. Joshua és responsable d’integrar la creativitat, l’art i la tecnologia en cada projecte de Cocolab, treballant de prop amb un equip interdisciplinari d’artistes digitals, músics, desenvolupadors, il·lustradors i animadors 3D. Durant els últims 15 anys, ha centrat la seva experiència a desenvolupar experiències digitals enfocades en les persones i no en la tecnologia, encara que la seva especialitat és aplicar les últimes tecnologies en tots els projectes creats per Cocolab, el més important des del seu punt de vista és connectar persones. amb un únic missatge utilitzant la tecnologia com a mitjà i no com a fi. 

State  (Los Angeles)
State és un estudi creatiu basat en el disseny amb seu a Los Angeles. L’estudi crea imatges en moviment que commouen a la gent, per diversió o per serietat. Com l’estudi es defineix a si mateix, és una agència secreta; el lloc per a ser. El seu objectiu és simple: presa una gran història o idea i assegura’t que es vegi i es mogui meravellosament.

Timothy Goodman (Nova York)
Dissenyador, il·lustrador, muralista i autor. L’art i les paraules de Timothy han poblat parets, edificis, embalatge, cotxes, persones, sabates, roba, sobrecobertes de llibres, portades de revistes i galeries de tot el món. A l’OFFF, Timothy presentarà el seu nou llibre » I Always Think It’s Forever: A Love Story Set in Paris as Told by an Unreliable but Earnest Narrator». L’enginyosa descripció de Goodman dels seus intents d’aprendre a estimar-se a si mateix. Retrata un viatge a través de l’amor i la masculinitat d’una manera que cap llibre l’ha fet abans.Festival Internacional de Creativitat, Disseny i Cultura Digital de Barcelona

L’OFFF celebrarà la seva 22a edició els pròxims 23, 24 i 25 de març al Disseny Hub Barcelona.
Durant els últims 20 anys, OFFF s’ha convertit en l’aparador més gran i també punt de trobada i visibilitat de la creativitat visual contemporània. L’OFFF alberga talents innovadors i internacionals per a unir-se, col·laborar i compartir les seves experiències. Continua sent un esdeveniment de referència a nivell mundial i des del seu llançament l’any 2000 s’ha organitzat en més de 40 ciutats que pròximament celebraran noves edicions a Barcelona, Tel Aviv (setembre 2023), Sevilla (desembre 2022).