El genetista vitícola José Vouillamoz i l’actriu Cristina Dilla, protagonistes del Most 2018 del 8 al 18 de novembre

8d3b021c-00b8-44a8-80ba-3c1ec783e121
 
El genetista vitícola José Vouillamoz i l’actriu Cristina Dilla, protagonistes del Most 2018
  • El Dr. José Vouillamoz, una de les màximes autoritats en la investigació vitícola, rebrà el Premi Honorífic Most 2018
  • L’actriu Cristina Dilla serà la mestra de cerimònies de les gales d’inauguració i cloenda
  • El Jurat de la Secció Collita estarà format pel líder de Mishima, David Carabén, juntament amb Montse Serra, Tono Folguera, Marta Selva i Sara Pérez
 El vuitè Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que se celebrarà al Penedès del 8 al 18 de novembre i al Priorat del 28 de novembre al 2 de desembre, atorgarà el Premi Honorífic d’enguany al biòleg genetista José Vouillamoz. Autor de diversos llibres i referent mundial en l’estudi de l’origen i el parentiu de les varietats de raïm a través del seu ADN, Vouillamoz serà, també, un dels ambaixadors al festival del país convidat, Suïssa. L’acte d’entrega del premi tindrà lloc diumenge 18, durant la sessió Hits Most amb el documental suís Les saisons de Marie Thérèse Chapazz , i abans de la raclette popular que el Most organitza com a final de festa suïssa a la monumental Plaça Jaume I de Vilafranca. Vouillamoz serà, a més, l’encarregat de conduir el tast de vins suïssos dissabte 17, a la Capella de Vinseum.
Cristina Dilla, presentadora de les gales d’enguany
Les gales d’inauguració i de cloenda del Most 2018 seran conduïdes per l’actriu Cristina Dilla. Amb una extensa trajectòria en teatre, cinema i televisió, Dilla ha protagonitzat obres com Surf (1998), de Pep Cruz,Rubianes solamente (2004-07), de Pepe Rubianes o ¿Por qué miente la gente? (2018), de Dídac Cervera, i ha participat a sèries com AídaLa Riera o 39+1 i pel·lícules com Verdaguer (J Lladó, 1991), El embrujo de Shangai (Fernando Trueba, 2001) o A tres metros sobre el cielo (Fernando G. Molina, 2010).
Un brindis pel Premi Honorífic, José Vouillamoz
Si l’any passat van ser dues personalitats del món del cinema, Jaume Figueras i Francesc Orella, les que van rebre la distinció honorífica del Most, aquest any és la investigació vitícola la que agafa protagonisme amb el premi al doctor José Vouillamoz. Nascut a Suïssa, Vouillamoz és una autoritat en la genètica de la vinya. Expert en les propietats científiques de les varietats del raïm, format a la Universitat de Califòrnia amb el mestratge de Carole Meredith, és coautor, junt amb Jancis Robinson i Julia Harding del llibre Wine Grapes, referència mundial que recull informació de totes les varietats de raïm que es conreen al món. El 2017 va publicar Cépages Suisses – Histoires et Origines i és també autor i coautor de diversos articles científics i llibres sobre varietats de raïm, com Oxford Companion to Wine World Atlas of Wine.
Els jurats del Most 2018

Els jurats de les dues seccions competitives del Most estaran formats, un any més, per experts i professionals del món del cinema i del vi. El Jurat de la Secció Collita, amb 37 títols dedicats a la vinya, el vi i el cava, està composat per David Carabén, líder del grup Mishima que ha sigut, també, realitzador televisiu i guionista així com productor vinícola; Montse Serra periodista vinícola i fundadora de l’editorial Vibop Edicions, especialitzada en llibres i revistes sobre vi; Tono Folguera, productor cinematogràfic i fundador de Lastor Media, amb la que ha produït films com 10.000 KMTierra firmeJúlia ist o Priorat –Premi Most l’any 2016–;Marta Selva, programadora cinematogràfica, codirectora de la Mostra de Films de Dones i de la distribuïdora Drac Màgic; i Sara Pérez, enòloga i productora vinícola que, a través de la seva bodega del Priorat, Mas Martinet, elabora alguns dels vins més ben considerats d’aquesta D.O.Q.

El Jurat de la Secció Brot, que selecciona els curts catalans i espanyols més destacats de l’any, amb 27 films, el formen la periodista i crítica cinematogràfica Desirée de Fez; l’actriu, guionista i dramaturga Daniela Feixas; i el programador i president de la Federació Catalana de Cineclubs, Tariq Porter.

Most. Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava
8a Edició | 8 – 18 de novembre 2018 | Penedès