El Greco. La mirada de Rusiñol (fins el 2 de febrer) Fundació Francisco Godia

images

El Greco. La mirada de Rusiñol s’emmarca en la commemoració del quart centenari de la mort de Doménico Theotocópuli, El Greco (1541- 1614), i vol recordar l’aportació de Santiago Rusiñol (1861-1931) a la seva revaloració. Ha estat produïda per la Fundació Francisco Godia en col·laboració amb el Museu Cau Ferrat de Sitges. L’exposició explica la fascinació de Rusiñol per El Greco i la influència que va tenir en la trajectòria de l’artista català. Presenta una desena d’obres atribuïdes al cretenc que inclou les teles adquirides per Santiago Rusiñol i conservades al Museu del Cau Ferrat de Sitges, així com d’altres procedents de col·leccions privades. L’exposició presenta a més a més obres de Rusiñol i d’altres autors coetanis com Ramon Casas, Pablo Picasso, Darío de Regoyos o Ignacio Zuloaga. Il·lustren el relat d’una passió que va propiciar la construcció del primer monument dedicat a El Greco i erigit a Sitges per subscripció popular el 1898.

La Fundació Francisco Godia és la seu de la col·lecció de Francisco Godia, una de les col·leccions privades més importants d’Espanya. Està especialitzada en art medieval, ceràmica i pintura moderna, fons que presenta al públic tant a través d’una selecció en exposició permanent com d’exposicions temporals.
Un dels objectius de la Fundació és donar a conèixer la labor del col·leccionisme privat en la conservació del patrimoni cultural. Per això organitza exposicions monogràfiques que permeten contemplar importants col·leccio

C/ Diputació, 250
08007 Barcelona
www.fundacionfgodia.org info@fundacionfgodia.org
De dilluns a diumenge de 10.00 a 20.00 hores; dimarts tancat