El Jamboree enceta el 2019 amb el millor jazz anglosaxó de la mà de Jim Mullen, Liane Carroll i Scott Hamilton

La llegenda de la guitarra del jazz europeu, Jim Mullen; un dels pilars de l’escena del jazz i el soul al Regne Unit, Liane Carroll; i els saxofonistes Scott Hamilton & Toni Solà, artistes destacats al Jamboree aquest mes de gener.

Aquest mes arrenca l’acord del Jamboree amb el londinenc Pizza Express Jazz Club consistent en un intercanvi d’artistes de l’escena de Barcelona i de Londres, que s’integraran en les programacions d’ambdues sales, respectivament. Durant el 2019 el Pizza Express presentarà tres propostes de jazz britànic al Jamboree. Per la seva banda, la cava de la plaça Reial oferirà l’actuació de tres artistes del nostre jazz a la sala del Soho londinenc.

27d766e9-10f8-434b-b617-945b6e730a7c
L’any 2019 arrenca amb força al Jamboree. La mítica cava de jazz barcelonina ofereix una extensa programació amb grans figures que farà les delícies de tots els amants del jazz.

Aquest mes s’inicia l’acord de col·laboració del Jamboree amb el club londinenc Pizza Express consistent en un intercanvi d’artistes de l’escena de Barcelona i de Londres, que s’integraran en les programacions d’ambdues sales, respectivament. Durant el 2019 el Pizza Express presentarà tres propostes de jazz britànic al Jamboree. Per la seva banda, la cava de la plaça Reial oferirà l’actuació de tres artistes del nostre jazz a la sala del Soho londinenc.

Aquests són els concerts destacats de gener:

Divendres 4 i dissabte 5 a les 20h i 22h · Jazz· Tickets: 20€ 
JIM MULLEN ORGAN TRIO
Jim Mullen guitarra, Roger Santacan hammond i Stephen Keogh bateria
Els Reis d’Orient ens obsequien amb una llegenda de la guitarra del jazz europeu que recala per primer cop al Jamboree: Jim Mullen, pioner del moviment britànic de jazz fusió durant els anys setanta. Nascut a Glasgow el 1946, Mullen va actuar amb pràcticament tots els grans de l’època. Va formar part de l’Oblivion Express de Brian Auger, banda emblemàtica de cultura jazz-rock dels 70. També va treballar amb Malcom Duncan i Roger Ball, de The Average White Band, i va establir una prolífica col·laboració amb Dick Morrissey, que es va perllongar durant 16 anys i va donar lloc a set àlbums d’estils tan diversos com el bop el pop i el funk. Avui, aquest gegant de les sis cordes encapçala un trio amb l’organista Mike Gorman i el bateria Stephen Keogh, un vell amic del Jamboree.

Dimecres 16 a les 20h i 22h · Jazz· Tickets: 15€ 
LIANE CARROLL TRIO
PIZZA EXPRESS
Liane Carroll veu, Roger Carey contrabaix i Russell Field bateria
Fruit de l’intercanvi de programacions entre la sala Jamboree i el Pizza Exprés, un dels clubs més importants de Londres, Liane Carroll visita la cava de la plaça Reial. Durant gairebé tres dècades, Liane Carroll ha estat un dels pilars de l’escena del jazz i el soul al Regne Unit. En la seva fecunda carrera ha col·laborat amb mestres de la música britànica, com Peter Kirtley, Gerry Rafferty i, fins i tot, Paul McCartney. Reconeguda amb els més prestigiosos premis de la crítica britànica, Carroll ha estat definida pel crític John Fordham (The Guardian) com a “una artista poderosa, tocada pel soul, amb una forma d’improvisar que recorda a Ella Fitzgerald i una sinceritat emocional a les balades”. El bo i millor que es pot escoltar als clubs de la ciutat del Tàmesi recala al cor de la capital catalana.

Divendres 25 i dissabte 26 a les 20h i 22h · Jazz· Tickets: 24€
SCOTT HAMILTON & TONI SOLÀ QUINTET
Scott Hamilton saxo tenor, Toni Solà saxo tenor, Gerard Nieto piano, Ignasi Gonzálezcontrabaix i Xavi Hinojosa bateria
Nascut a Providence l’any 1954, el saxofonista Scott Hamilton és un vers lliure en l’escena del jazz internacional. El seu so preserva la tradició del mainstream que van patentar referents com Benny Golson i Roy Eldridge. Per la història queden els seus discos amb el mite del saxo baríton Gerry Mulligan, entre altres proeses. Ell és, de fet, una autèntica llegenda viva del jazz.
La seva retrobada al Jamboree amb Toni Solà, un dels millors saxofonistes tenors de la nostra escena, suposa una oportunitat única per a gaudir del jazz més essencial i autèntic en formació de quintet.

Aquí podeu consultar tota la programació de gener:
PROGRAMACIÓ GENER

AMB JAMBOREE, EL MILLOR JAZZ A BARCELONA

Jamboree és, un local, un jazz cava, un espai, una institució, que forma part del patrimoni cultural de Barcelona; de la cultura viva d’una metròpoli dinàmica, inquieta, cosmopolita i oberta al món; un dinamisme musical fruit d’iniciatives com aquesta petita gran cava de jazz de la Plaça Reial, per on han passat llegendes mundials de totes les èpoques del jazz, on s’han format generacions senceres de músics locals que avui triomfen en els cinc continents. Jamboree és avui un dels pocs equipaments culturals i d’oci del país amb una estructura professional com per oferir jazz de qualitat en viu. Els avalen milers de sessions de jazz en directe, milions d’entrades venudes i rius de tinta abocaments en centenars de publicacions del tot el món dedicats a aquest club. Els acredita el suport unànime del sector a tot Espanya, l’interès de programadors de tot el món per portar els seus artistes al seu escenari, el somni de molts músics joves de fer carrera entre els murs del Jamboree.

EL CLUB DE REFERÈNCIA DEL JAZZ 

Més de cinquanta anys d’història de la música, la societat i la cultura d’una ciutat, Barcelona, que el 2010 va reconèixer tasca del Jamboree atorgant-li el seu consistori la Medalla d’Or de la Ciutat. Un honor que també correspon al treball d’una empresa, Mas i Mas, responsable de mantenir viva la flama del jazz en aquest racó consagrat a la música en directe. Sens dubte avui dia el Jamboree Jazz és el club de referència del jazz en directe de Barcelona, per on han passat artistes internacionals i nacionals, consolidats i emergents, de la talla de Jerry Bergonzi, The Fringe, Mina Agossi, Freedom Jazz Quintet, Brian Auger, Jesse Davis, Dick Oats, Yarom Herman, Nasheet Waits, Christian Scott, Al Foster, Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, Wallace Roney, Benny Golson, Pee Wee Ellis, Jordi Rossy, Perico Sambeat, Horacio Fumero, Albert Bover, Gorka Benítez, Giulia Valle, Gregory Porter, Myles Sanko, Jacob Banks, Andrea Motis, Joan Chamorro, Robert Galsper Trio, Zalón entre molts altres. Totes les nits obren les seves portes per oferir concerts amb dues sessions a les 20h i 22h, i una programació que inclou el jazz més actual i notable amb la presència equilibrada d’intèrprets consolidats, de glòries del nostre jazz i de joves promeses.

JAMBOREE JAZZ
GENER 2018

SEGUEIX EL JAMBOREE A LES XARXES!