ActividadesActualidadCine y seriesGastronomia

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi aixecarà el teló de la seva 12a edició. Del 2 al 12 de novembre


El Most 203 ja està aquí i celebra la seva 12a edició apostant per la filosofia slow aplicada a la viticultura

Ja estan a la venda les entrades del Festival Most, la cita anual amb la cultura del vi que enguany també celebra la gastronomia amb Itàlia com a país convidat.

El proper 2 de novembre, el Most Festival Internacional de Cinema del Vi aixecarà el teló de la seva 12a edició. Del 2 al 12 de novembre, el Penedès tornarà a ser el centre del cinema del vi, amb projeccions, tastos i activitats, i del 22 al 26 de novembre l’acció es traslladarà al Priorat.
Tornen les seccions competitives Collita (cinema del vi) i Brot (curtmetratges), així com les sessions Gran Reserva -amb preestrenes d’alguns dels títols més esperats de la temporada cinematogràfica-, els tastos, el cinema als cellers i altres activitats. Enguany destaca l’estrena de la MosTeca, un cicle anual que servirà per a reflexionar des de la pantalla al voltant de l’alimentació, la gastronomia i el futur de l’agricultura.


Secció Gran Reserva

«El mestre que va prometre el mar» de Patricia Font i «Un amor» de Isabel Coixet es veuran per primer cop a Catalunya. També es podran veure les  franceses «A fuego lento» i «Anatomía de una caída«, així com  «La chimera«, ambientada en la campanya toscana. 

Secció Collita

La secció dedicada a les produccions internacionals més recents en matèria del vi tractarà temes tan diversos com el paper de les Denominacions d’Origen, la guerra a Ucraïna i l’impacte en la seva viticultura, l’enologia israeliana o el vi que es produeix al volcà més gran d’Europa… entre altres!  Algunes de les pel·lícules de collita 2023 són:

La contra etiqueta, el que es veu i el que es beu (Clara Isamat, Catalunya) 
Crush: Message in a Bottle (Maya Gallus, Canadà)
Wounded Land (Roman Zajac, Estats Units)
Holy Wine (Snow R. Shai, Israel)
La révole nature (Aline Geller, França)

Secció Brot

Una selecció acurada de la fructífera producció de curtmetratges del país. Els curts seleccionats competeixen pel premi del jurat i el premi del públic. 

Altres activitats

D’entre les propostes del festival 2023 cal destacar la nova MosTeca, el Most als Cellers (amb Jean Leon i Pardas), el Most als Municipis (a Santa Margarida i els Monjos, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Olèrdola i Avinyonet del Penedès), la programació pels més menuts amb el Mini Most o la sessió especial 50 anys de «El exorcista«, entre molts altres. 
Entrades ja a la venda aquí! Un homenatge a Itàlia i a Joseph Beuys

El Festival Most 2023 convoca la figura de l’artista alemany Joseph Beuys a través del país convidat, Itàlia, concretament la regió d’Abruzzo, on l’artista va embotellar el seu propi vi l’any 1983: F.I.U. Difesa della Natura. 
La imatge del cartell reprodueix una obra de Joseph Beuys, una safata de cartó cal·ligrafiada, i s’apropia d’una frase seva: “M’alimento malgastant les meves forces”. La cita deixa constància del compromís polític, social i ecològic de Beuys. És un aforisme, un bucle tancat, una reflexió que sembla una provocació. Beuys introdueix la idea de menjar com a acte polític, alimentar-se és un affaire col·lectiu. 

El Most 2023 celebra la gastronomia, els vins i la cultura italiana a través de diverses activitats com un tast de vins d’Abruzzo, un àpat popular italià, un acte en conjunt amb Slow Food – Slow Wine Italia i, és clar, projeccions de films italians!Visita la web del Most 2023