La companyia belga Needcompany arriba a Barcelona per estrenar a Espanya el seu últim espectacle: Concert by a Band Facing the Wrong Way. Ho faran a L’Auditori els propers dies11, 12 i 13 de juliol com a cloenda del cicle Escenes.

La companyia belga Needcompany arriba a Barcelona per estrenar a Espanya el seu últim espectacle: Concert by a Band Facing the Wrong Way. Ho faran a L’Auditori els propers dies11, 12 i 13 de juliol com a cloenda del cicle Escenes.

Escenes és la programació que L’Auditori dedica a fomentar el diàleg entre la música en directe i les arts escèniques. Uns espectacles en els quals el circ, la dansa, el teatre i altres arts escèniques parlen de tu a tu amb la música, creant experiències singulars que originen una atmosfera molt especial amb el públic. La quarta temporada ha seguit amb l’èxit de les anteriors,esgotant entrades i aconseguint un gran reconeixement per part de la crítica i el públic.  L’Escenes 2017-18 va començar el mes d’octubre i, fins ara, ha presentat quatre propostes.

El cinquè i darrer espectacle arriba de la mà de la Needcompany, una de les companyies més prestigioses del panorama europeu i que ja hem pogut gaudir a casa nostra amb creacions com Isabella’s RoomThe Blind Poet o Begin the beguine. Ara és el torn de Concert by a Band Facing the Wrong Way, un concert performàtic que posa al centre de l’escena l’esforç que suposa aixecar un directe i com aquest mateix esforç es pot convertir en espectacle.

24c40428-33be-4e1b-84a3-611b705af58a
La peça retrata un grup d’artistes occidentals que corre sense parar cap endavant. No està clar si fugen de tota la misèria del món o si, precisament, es dirigeixen cap a ella. Aquesta actuació és com una olla de pressió que esclata per portar-nos a un exuberant optimisme. L’esforç realitzat per comunicar-se en aquest concert és il·limitat però dirigit erròniament. S’ha cridat alguna cosa en un volum totalment audible però no necessàriament comprensible. La banda està composta per Maarten Seghers i Rombout Willems a la veu i la guitarra, i Nicolas Field a la bateria.

Maarten Seghers, actor, performer, músic i artista, és un dels tres responsables del projecte juntament amb Jan Lauwers i Grace Ellen Barkey. «La ‘banda que encara al camí equivocat’ ignora la paret del teatre contra la que crida. Canta passat el mur. O bé ho fa a través d’ell. O bé, la paret es desplaça a un costat. O no, i tothom i tot xoca contra ella. El que compta és l’esforç que es necessita» explica el director Maarten Seghers.

La composició ràpida i la coreografia dels homes enfrontant-se eternament, els sons, la llum i els gestos es reverberen a la paret del teatre, i aquesta reverberació de l’esforç es converteix en la tragèdia en si mateixa.

Una producció de Needcompany coproduïda per L’Auditori, el Festival Grec i Malta Festival Poznań.

Website
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram