La Fundació Fran Daurel reuneix els millors artistes contemporanis

La Fundació Fran Daurel reuneix els millors artistes contemporanis

Cavalier-avec-son-aurige-de

Pintura, ceràmica, escultura, gravat, dibuix… Una gran varietat de tècniques i formats es presenten a la Fundació Fran Daurel i totes elles amb un nexe comú: el millor art contemporani.

Aquest museu que es va inaugurar ara fa 13 anys al Poble Espanyol exposa 337 obres que van de l’abstracció a la figuració i formen part de diverses tendències com l’informalisme, l’expressionisme, el surrealisme, l’hiperrealisme o el conceptualisme. Una col·lecció espectacular que pertany al mecenes català Francesc Daurella.

En un espai de prop de 3.000 metres quadrats s’hi poden veure obres de tres generacions de creadors contemporanis entre els quals figuren els millors artistes catalans del segle XX. La primera està formada per signatures tan cèlebres com Picasso, Miró, Oscar Domínguez, Gómez de la Serna o Dalí. La segona, per autors de prestigi reconegut com Tàpies, Clavé, Joan Ponç, Chillida, Guinovart, Palazuelo o Manolo Valdés. I la tercera amb Barceló, Sicília, Rasero, Plensa, Mata, i Riera i Aragó. I així fins completar una llista de més de vuitanta artistes.

Però la col·lecció de Francesc Daurella no s’acaba aquí. Al 2011 va inaugurar a Madrid la Fundació AMYC amb més de 250 obres de pintors catalans dels segles XIX i XX i, al 2013, va obrir un altre museu a Ventalló (Alt Empordà). Es tracta de la Fundació Perramon, també dedicada a l’art contemporani català.