Música

Agenda BARNSASANTS 2019 concerts del 25 de gener al 3 de febrer

logo_bsants_2019_400_04

 

 

 

 

AGENDA DEL 25 DE GENER AL 3 DE FEBRER

En aquesta agenda podreu consultar tota la programació del Barnasants d’aquest cap de setmana i de la setmana vinent.

 

INAUGURACIÓ

 CESK FREIXAS

DIVENDRES 25 DE GENER. L’AUDITORI · SALA 2 ORIOL MARTORELL (BARCELONA) / 21 H /15 – 18€

Festa Major

Aquest 2019 el cantautor penedesenc commemora el seu quinzè aniversari damunt dels escenaris. És el moment, doncs, de fer balanç i, alhora, marcar el color del futur. Un color que queda emmarcat al seu últim treball, Festa Major. Ens trobem davant d’un treball conceptual, on cada cançó rep el títol d’un acte de festa major. Arranjat pel seu inseparable guitarrista (Victor Nin) i produït per Roger Rodés (Medusa Estudio), el cantautor ens explica que hi ha una altra manera de viure i gaudir, un paradigma vital molt més reposat, sense carreres ni competicions. Freixas es deslliura de totes les etiquetes per explicar-nos un ample univers emocional. La paternitat, les  relacions sentimentals o el context social són algunes de les qüestions centrals que el riudebitllenc hi afronta. Som davant d’un Freixas honestíssim, eclèctic, sempre fresc.

 

QUIMI PORTET 

DISSABTE 26 DE GENER. TEATRE JOVENTUNT (L’HOSPITALET) / 20 H / 20€

Festa major d’hivern

El seu és un univers personalíssim; treballat amb una fidelitat insubornable. En aquest últim treball, Festa major d’hivern, Portet ha tornat a reunir-se amb el productor britànic David Trickle, amb qui ja va treballar a Astronomía razonable (1993) i Hoquei sobre pedres (1997). Sensibilitat, ironia i una veu inconfusible són les principals marques de la casa.

 

 

 

 

 

BROSSA QUARTET

DISSABTE 26 DE GENER. SALA MARGARIDA XIRGU (BIBLIOTECA DE CASTELLDEFELS) / 21 H / 8€

Músiques de l’Holocaust

De l’horror en poden néixer grans obres. De fet, l’art sempre ha estat una manera d’escapar de la barbàrie. I el Brossa Quartet ha fixat la mirada en el material artístic creat als camps de concentració nazis. Material creat pels mateixos reclusos que el conjunt reuneix ara a l’espectacle Músiques de l’Holocaust. Amb aquesta acció musical, el quartet proposa un viatge sonor per músiques supervivents de l’extermini. Un pont entre peces clàssiques i músiques klezmer, zíngares o mediterrànies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IVETTE NADAL I PASCAL COMELADE

DIUMENGE 27 DE GENER. AUDITORI BARRADAS (L’HOSPITALET) / 19 H / 15€

PRESENTACIÓ DE DISC 

Arquitectura primera

Ivette Nadal es troba en el seu moment més íntegre. Després d’una dècada als escenaris, la cantant retorna al lloc i punt de partida amb l’espectacle i disc Arquitectura primera (Discmedi). Ho fa al costat del compositor i multiinstrumentista Pascal Comelade, que dona un so radical i elegant a les seves cançons més representatives. La simbiosi intergeneracional ha resultat en un exercici esplèndid de comunicació musical.

 

CLARA FIOL

DIUMENGE 27 DE GENER. HARLEM JAZZ CLUB / 19 H / 9 – 12€

PRESENTACIÓ DE DISC 

Silueta

Clara Fiol i Joan Vallbona presenten Silueta, el seu primer treball discogràfic. Amb la incorporació a la guitarra de Darío Barroso, Fiol i Vallbona ens oferiran un repertori de cançons originals que giren la ullada cap a l’arrel mallorquina. Tant amb la música com amb la paraula. Un univers sonor de tradició passat pel sedàs de l’actualitat. 

 

 

L’ESPIADIMONIS

DIJOUS 31 DE GENER. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H / 9 – 12€

Estimar la vida o témer la mort 

L’Espiadimonis és el nou projecte en solitari de Carles Dordella, excantant i baixista de Les Philippes. El projecte neix amb la determinació de cantar a l’amor, com tota la música pop, i també a la lluita, com el bon folk. Pop lluminós de tall acústic amb melodies rodones i addictives, que es materialitza en aquest disc de debut, Estimar la vida o témer la mort, editat per Bankrobber.

 

ALBERTO ALCALÁ

DIVENDRES 1 DE FEBRER. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H

PRESENTACIÓ DE DISC 

Tragaluz 

Alberto Alcalá ens presenta en format acústic les cançons de Tragaluz, el seu segon disc d’estudi. Deu cançons compostes al llarg de cinc anys. Pensades amb paciència d’artesà, produïdes per Leo Minax i Gonzalo Lasheras i acompanyades de músics com Javier Colina, Borja Barrueta o Víctor Merlo. En aquest Barnasants, Alcalá oferirà una visió nua d’aquesta desena de temes, tal com van ser concebuts. Entre els qui s’han rendit públicament a la seva formar de compondre, exquisida i actual, hi ha des de Javier Ruibal a Amaral.

 

CITA AMB ELS ÀNGELS – JOAN ISAAC I SÍLVIA COMES

DIVENDRES 1 DE FEBRER. LUZ DE GAS

PRESENTACIÓ DE DISC 

Cita amb els àngels (Tribut a Silvio Rodríguez)

Amb un treball artesanal immens i amb un respecte absolut per la poètica de Silvio Rodríguez i per l’emoció que transmeten les seves cançons; Joan Isaac i Sílvia Comes tradueixen al català aquest gran mestre de la cançó universal.

Amb un rigor extrem i un respecte profund per l’obra original, tots dos reten un sentit homenatge a un dels més grans cantautors vius, revisant-ne cançons de totes les èpoques. Des d’Unicorn o Petita Serenata diürna fins a petites joies del seu extens cançoner, d’una bellesa extraordinària.

 

ÀNIMS ANIMAL

DISSABTE 2 DE FEBRER. AUDITORI DEL FÒRUM / 21 H / 35 – 68€

CONCERT ESPECIAL

Homenatge a Aute

Cantautor estimat pel públic i per la professió, els seus col·legues li reten un gran homenatge com a referent de la cançó d’autor i com a persona solidària amb la cultura i la llengua que compartim. El concert inclourà convidats com Andrés Suárez, Ángel Petisme, Cristina Narea, De Pedro, Els Amics De Les Arts, Estopa, Sisa, Javier Gurruchaga, Joan Isaac, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Miguel Ríos, Pi de la Serra, Quique Gonzàlez i Suburbano.

 

GUILLAMINO

DIUMENGE 3 DE FEBRER. AUDITORI BARRADAS (L’HOSPITALET) / 19 H / 15€

Fra Júpiter

Guillamino portava quatre anys sense donar pràcticament senyals de vida quan va tancar-se en una cel·la de Poblet. La vida monacal, l’atmosfera del claustre, el paisatge intuït a través d’estretes finestres de pedra… Tots aquests elements li han inspirat un grapat de cançons místiques, escrites des del jo més íntim, que es materialitzen ara en Fra Júpiter, on Guillamino inclou, per exemple, l’adaptació d’un versicle de l’Antic Testament o un poema de Màrius Torres. 

 

JOAN VINYALS

DIUMENGE 3 DE FEBRER. CASINET D’HOSTAFRANCS / 19 H / 9 – 12€

PRESENTACIÓ DE DISC 

Res no és igual  

Dotze anys després de Vil·la Blauet, Joan Vinyals plasma una altra etapa personal en el seu nou treball, Res no és igual.

El disc recull temes conductors d’una evolució cap a un present ple d’il·lusió i força, conscient de que “res no és igual”. En aquest nou treball tornem a gaudir de l’estil eclèctic de la seva guitarra. Un estil nodrit de rock, blues, reggae i jazz; amb el toc mediterrani de sempre, aquí més acusat.

 

LEANDRO MAIA

DIUMENGE 3 DE FEBRER. HARLEM JAZZ CLUB / 19 H / 9 – 12€

En concert 

La música de Leandro Maia combina estils de la música brasilera (samba, maracatu, candombe…) amb ritmes característics de la regió de la Plata. Aquesta barreja situa la seva obra en la rica tradició de la cançó llatinoamericana. Maia té una dilatada carrera discogràfica que inclou els canònics Palavreio i Mandinho. A més, el cantant també ha escrit música per a teatre, dansa i pel·lícules.

Concert coorganitzat amb Casa Amèrica

www.barnasants.com

logo_bsants_2019_400_04