Alan, el punyent musical basat en fets reals, arriba al Condal el Dia Internacional contra el Bullying 2 de maigEl Teatre Condal acull, per primer cop a Barcelona, el musical ALAN el dimarts 2 de maig a les 20h, coincidint amb el Dia Internacional contra el Bullying.

Sota el segell de WeColorMusicMar Puig Lecha i Mateu Peramiquel Borjas exploren, en aquest nou espectacle de teatre musical, la urgència de combatre les actituds vexatòries que, dia sí i dia també, han de suportar les persones que han decidit transcendir la normalitat imposada per l’statu quo per ser-se fidels. Tot plegat, agafant com a punt de partida la història vital d’Alan Montoliu Albert, un jove de Rubí que amb només 17 anys va decidir treure’s la vida per culpa de la transfòbia que patia tant a l’escola com al carrer, i que durant anys va ser símbol de la lluita contra la LGTBIQ+fòbia.

ALAN, comicitat i cruesa s’entrellacen per bastir un espectacle que fuig de dramatismes i sensacionalismes: “Expliquem la història d’un jove que, com tots els adolescents, té moments bons i dolents”, subratllen Puig i Peramiquel.

Amb un elenc actoral de primer nivell (Cisco Cruz BonalPatricia Paisal SánchezVinyet Morral FontAnder Mataró Marí), el musical segueix mantenint intacte el segell de WeColorMusic d’apostar per la música original i en directe. En aquest cas, els encarregats de posar banda sonora al muntatge són el mateix Mateu Peramiquel (piano) i Danko Compta (bateria).

Tal com apunten els autors del muntatge, «en un moment en que malauradament l’assetjament social està tant en l’ordre del dia, la història de l’Alan segueix més viva que mai”. És per això que des de WeColorMusic “la volem reivindicar, reivindicar i reivindicar”, perquè “la gent prengui consciència que encara queda molta feina per fer i que, malauradament, l’assetjament que ell va patir, segueix sent el pa de cada dia de molts nois i noies”.

ALAN es representarà el 2 de maig de 2023 al Teatre Condal

Sobre WeColorMusic

WeColorMusic és la signatura que engloba les creacions originals d’espectacles d’arts escèniques i musicals de Mateu Peramiquel Borjas i Mar Puig Lecha. Històries reals, creacions de quilòmetre zero i música en directe.
Les produccions que ofereixen es caracteritzen per explicar històries, inspirades en fets reals, que ajuden l’espectador a deixar-se anar a través d’emocions molt properes i que permetin reflexionar sobre experiències passades mentre viu un moment únic.
 
“Estem envoltats de persones amb relats i vivències extraordinàries que no han estat mai explicades ni escoltades”
Mateu Peramiquel Borjas i Mar Puig Lecha
 
WeColorMusic ja ha portat a escena BRUNA (guardonada amb el Premi Teatre Barcelona 2021 al Millor Espectacle Familiar) i LES HISTÒRIES DE L’AVI JOSEP, ferventment aplaudida per públic i crítica. ALAN és la seva nova producció i la més ambiciosa.