Alemany estrena a Alimentaria Mels Selecció, les més singulars de cada regió o temporada

Alemany estrena a Alimentaria les Mels Selecció, les més singulars de cada regió o temporada
FINS AL 21 DE MARÇ, VINE A L’ESTAND D’ALEMANY A ALIMENTÀRIA

Ferran Alemany, gerent de l’empresa, t’atendrà a l’estand on podràs veure els impressionants bidons de 50 kg de mel selecció. 


Estand 301. Gran Via, Pavelló 1, Nivel 0, Carrer C 

Barcelona, 18 de març del 2024.- La firma Alemany ha estrenat aquest matí al Saló d’Alimentària & Hostelco, el seu producte més preuat, una autèntica joia de l’apicultura, que la marca d’Os de Balaguer (Lleida) ha catalogat com a Mel Selecció. Ferran Alemany, gerent de l’empresa, amb el seu pare, Miquel Alemany, han estat els encarregats de mostrar i donar a tastar aquesta delícia gastronòmica.

L’àrdua tasca de seleccionar les millors mels de la Península al llarg dels anys ha permès a Alemany descobrir les mels més singulars de cada regió o cada temporada. Són unes mels que, per les seves qualitats organolèptiques d’aromes, sabor, color o textura, també pel seu indret de procedència, assoleixen una singularitat que les converteixen en les millors de les millors, és a dir, la millor mel entre les millors mels del territori, així com la millor entre les millors d’una època de l’any en concret. 

Entre aquestes mels, per exemple, la varietat de romaní-timó, que es va obtenir l’any passat a l’Aragó fruit d’una primavera atípica marcada per una implacable sequera que va obligar les abelles a concentrar en cada gota el nèctar recol·lectat. El resultat, una mel extraordinàriament madura que es distingeix per la seva tonalitat clara i una dolçor suau i agradable que transporta els sentits del consumidor fins a l’essència de la mel fresca de les primeres floracions. Per la seva pròpia idiosincràsia, la producció de les Mels Selecció Alemany és exclusiva i limitada.

Bidons de 50 Kg de mel a Alimentaria

L’empresa familiar estarà present a Alimentaria & Hostelco (Estand 301. Pavelló 1, Carrer C) amb un ampli mostrari de les Mels Selecció mitjançant uns vistosos bidons de 50 quilos creats per a l’ocasió per tal que els visitants al Saló Internacional de l’Alimentació  puguin degustar i descobrir les propietats que les fan úniques i excepcionals

“Les Mels Selecció Alemany són el resultat d’un esforç apassionat per part del nostres apicultors, la nostra experiència com a seleccionadors de mel i la passió per l’art de l’apicultura, la qual cosa es tradueix en una expertesa d’alt nivell per part dels nostres professionals a l’hora de seleccionar les millors mels de proximitat”, subratlla el gerent de la marca, Ferran Alemany.

Sobre l’empresa Alemany

Torrons i Mel Alemany es dedica a la selecció en origen de les mels dels millors apicultors de la península i a l’elaboració de torrons amb la recepta tradicional de fa cinc generacions. És l’empresa espanyola més premiada als Great Taste Awards (2022), els Oscar internacionals de l’alimentació gurmet. Entre el seu portafolis, la mel és el tret diferencial d’Alemany, ja que és l’ingredient comú de la gran majoria dels seus productes. Tradició en els torrons i innovació en la mel caracteritzen la marca.

“L’Univers Alemany”, que pren el nom de l’especificitat del cel del Montsec, és el concepte que adopta la manera d’entendre el món d’Alemany. Un món fundat per una dona, l’àvia Mundeta, que ocupa majoritàriament dones. Un món en què es respecten els ritmes i els temps de cocció i d’execució de tasques i on la cooperació és un valor a l’alça enfront de la competitivitat. 

La passió per la mel ha portat a Alemany a impulsar accions diverses per pol·linitzar l’opinió pública amb la idea de la mel com “el dolç natural”. Ferran Alemany, gerent de l’empresa, propugna la necessitat d’un món més dolç i defensa fermament que, atès que la mel va ser el primer dolç de la humanitat, “som com som gràcies a la mel”. A més, una única cullerada de mel al dia d’apicultura de proximitat aporta tres beneficis: bona nutrició (energia i micronutrients), protecció (virus i bacteris) i millora de la biodiversitat. Així com de la sostenibilitat en el cas d’Alemany, atès que la companyia prioritza sempre l’envàs de vidre enfront dels que contenen plàstic, entre altres mesures que adopta la firma Alemany en favor de la preservació de la biodiversitat.

Humanització dels processos de producció

L’empresa Alemany és una ferma defensora del món rural i de la seva gent, de la no robotització dels processos de producció en pro de l’ocupació de les persones i de la necessitat de la humanització de les empreses.

Alemany ha demostrat que un món millor és possible si entre tots ho fem possible. Amb la marca hi treballen dia a dia manualment 60 persones amb discapacitat de quatre centres especials de treball de les terres de Lleida. Per posar un exemple: totes les seves etiquetes són enganxades manualment, sovint amb un resultat perfectament imperfecte. L’aposta per la humanització ha permès a l’empresa no deslocalitzar-se i fer una aposta clara per fer possible la seva visió: portar els seus productes des del Montsec al món i ajudar a visualitzar aquest territori més enllà de les nostres fronteres, donat que l’empresa exporta a tot el món