Aquest cap de setmana, ‘Balls literaris’ amb vermut al TNC 16 d’abril
Diumenge 16 d’abril, a les 13 h, torna la segona edició de Balls literaris al TNC, una proposta teatral diferent que combina autoria catalana contemporània i internacional. El projecteposa en contacte un autor i una autora catalans, amb un autor i una autora internacionals, i durant 48 hores escriuran una obra a quatre mans amb una única condició: que cada escena acabi amb el títol d’una cançó coneguda mundialment. Passades les 48 hores de creació, els mateixos autors llegiran la peça davant del públic i els convidaran a ballar al final de cada escena en un còctel divertit de música i teatre.

Els autors/atletes que enguany participaran en aquesta cursa creativa de fons són: Mar Monegal, Salvador S. Sánchez, Charlotte Lagrange i Mickäel de Oliveira.

L’obra serà el diumenge 16 d’abril a les 13 h al Taller de pintura del TNC. L’entrada inclou una consumició. 

El TNC una porta al món
Un dels eixos principals de la direcció artística és fer del TNC una porta al món: una porta d’entrada i també de sortida. En línia amb aquest objectiu, durant la temporada 2022-2023 el TNC ha programat obres com: la gira internacional de Terra baixa (Reconstrucció d’un crim), amb la que per primera vegada el Teatre Nacional de Catalunya portarà a Europa un clàssic del patrimoni català; Assaig sobre la ceguesa, una coproducció del TNC i del Teatro Nacional São João de Porto que ha girat internacionalment; Zona inundable, una obra de Marta Barceló que ha obert un nou circuit de col·laboracions amb Palma de Mallorca (i a les quals també s’incorporarà, més endavant, Andorra); Triptych, l’última creació de la prestigiosa companyia belga Peeping Tom; Bovary, un text de Michael De Cock a partir de Madame Bovary (de Gustave Flaubert) i amb direcció de Carme Portaceli, o bé propostes com TDDAYDramatúrgia emergent europea: Portugal, i Balls literaris.

Balls literaris 
Mar Monegal, Salvador S. Sánchez, Charlotte Lagrange i Mickäel de Oliveira
Taller Pintura
16/04/2023

Una marató dramatúrgica a quatre mans 

4 dramaturgs. 48 hores tancats al TNC. Una obra a 4 mans. Una cançó per a cada final d’escena.

Aquest és el punt de partida de Balls literaris, una proposta diferent que posa en contacte un autor i una autora catalans amb un autor i una autora internacionals.

Passades les 48 hores de creació, els mateixos autors llegiran la peça davant del públic i els convidaran a ballar al final de cada escena en un còctel divertit de música i teatre.

Els autors/atletes que enguany participaran en aquesta cursa creativa de fons són: Mar Monegal, Salvador S. Sánchez, Charlotte Lagrange i Mickäel de Oliveira.

Fitxa artística

Autoria
Mar Monegal, Salvador S. Sánchez, Charlotte Lagrange i Mickäel de Oliveira

Agraïments
Consolat General de Portugal, Instituto Camões da Coperaçao e da Lingua