Concerts destacats del mes de febrer al Jamboree, amb protagonisme del jazz d’arrel

Aquest mes de febrer al Jamboree destaquen el concerts de Perú JazzTarquim, el trio Bover/Zelnik/Soirat, el duetAlbert Sanz&Javier Colina i Nicole McCabe Quartet. 
 
El febrer al Jamboree compta entre els seus concerts més destacats algunes propostes que tenen en comú el jazz més explorador, iconoclasta i aventurer, amb artistes que flirtegen amb la fusió del bon jazz i les flaires de les seves terres i les seves arrels. És el cas de Perú Jazz (que mariden jazz amb el ritmes i gèneres peruans), Tarquim -un projecte que combina sense complexes jazz amb música cubana, el soul i el reggae- o el duet Albert Sanz & Javier Colina, que en convida a redescobrir peces de compositors brasilers en clau jazzística.  

Aquestes propostes tan acolorides es complementen amb dues cites importants en format de trio: la presentació en primícia del projecte Bover/Zelnik/Soirat i la visita de la californiana Nicole Mccabe, que ens presenta a quartet el seu darrer treball. 
 
PERÚ JAZZ 
Dijous 9 de febrer 
Sala 3 
22.30h 

Manongo Mujica bateria i percussió 
Jean Pierre Magnet saxos 
Andrés Prado guitarra 
Julio Zavala baix 
César ‘Pudy’Ballumbrosio percussió, violí i zapateo 
  
Una proposta fresca amb una fórmula original i pionera: Perujazz. Amb gairebé quaranta anys de trajectòria,  aquesta és una de les bandes més emblemàtiques del jazz a Sud-amèrica, formada per grans figures de la música peruana que fusionen d’igual a igual el bo i millor dels gèneres i ritmes del seu país amb el llenguatge i l’estètica del jazz contemporani. Els ritmes tradicionals com a punt de partida per bastir un camí a la improvisació del jazz. Una joia amagada del jazz amb arrels recala al Jamboree en el marc d’una gira europea. 
 
Descobreix Perú Jazz aquí: 
https://youtu.be/_oDPErhc93o 
 
TARQUIM 
Divendres 10 de febrer 
19 i 20.30h 

Pau Vidal Sánchezf lauta i saxo, liment  
CampàBosch congas 
Kevin Díaz Graveran piano 
Diego Lázaro i Coppinger Zamora guitarra, baix i veu 
Yadira Ferrer Rey veu, güiro i cors 
Oriol Martinez pailas 
 
Tarquim és el projecte del valencià Pau Vidal, jove saxofonista, flautista i compositor amb una extensa trajectòria en gèneres com la música cubana, el jazz, el soul i el reggae i que s’ha fet un nom al costat de Gonzalo Grau y la Clave Secreta, Bitty Mclean, Andrea Motis, Judit Nedderman, The Sey Sisters i The Gramophone All Stars. Tarquim és un lloc natural de creació a partir de l’estudi de diferents tradicions folklòriques que acull anys de matèria i la converteix en música. Els darrers mesos, ha publicat els singles ‘Me despido de ti’ i ‘Pa’ la calle’, dos temes que formaran part del proper disc i que, de ben segur, podreu escoltar al Jamboree. 
 
Aquí podeu conèixer Tarquim
https://youtu.be/Ig9wUECgeKM 
https://youtu.be/tmAV0YWNEAg 
 
BOVER / ZELNIK / SOIRAT 
Dissabte 11 de febrer 
19h 


Albert Bover piano 
Yoni Zelnik contrabaix 
Philippe Soriat bateria 

El trio Bover-Zelnik-Soirat és una nova proposta d’Albert Bover, pianista barceloní actualment resident a París que és un habitual del Jamboree. Ens presenta un projecte en format de trio amb el contrabaixista israelià Yoni Zelnik i el bateria provençal Philippe Soirat. Tots tres components acumulen un currículum de traca i mocador que compten amb col·laboracions amb artistes de gran renom en l’univers jazzístic contemporani. Aquesta formació gravarà en breu un disc amb un repertori de temes propis i estàndards de jazz, i podrem gaudir d’un avançament en primícia.  

Aquí trobeu una mostra de l’Albert Bover Trio
https://youtu.be/4r_L2_tYBOM 
 
ALBERT SANZ & JAVIER COLINA  
SINHÁ 
Dissabte 18 de febrer 
19 i 20.30h 

Albert Sanz
piano 
Javier Colina
contrabaix i acordió 

L’origen d’aquest encontre reeixit es remunta a l’any 2012, quan Albert Sanz va proposar i va gravar el disc ‘O que será’ amb Javier Colina i el llegendari bateria Al Foster (membre durant anys de la banda de Miles Davis). En aquell projecte ja s’intuïen desenvolupaments sobre temes brasilers amb resultats més acolorits que en el jazz. Després d’assaborir l’èxit del seu primer disc a duet, ‘Sampa’, Javier Colina iAlbert Sanz van presentar l’any 2021 ‘Shiná’, un treball en el qual també interpreten peces de compositors brasilers amb l’estil especial que els caracteritza i amb el qual han voltat per mig món, convocant també a un públic que va més enllà dels aficionats al jazz. Fa temps que no visitaven el Jamboree i ara venen amb un gran disc sota el braç. 
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/G9GAXBUlGXU 
https://youtu.be/EaAVrwoPQXI

NICOLE McCABE QUARTET 

Divendres 24 de febrer 
19 i 20.30h 
 
Nicole Maccabe saxo alt 
Vicente Marín piano 
David Gimeno bateria 
Logan Kane  baix 
 
La californiana Nicole McCabe és una de les saxofonistes joves amb més projecció de l’escena de Los Angeles. Al Jamboree presentarà el disc ‘Landscapes’, enregistrat a quartet i publicat pel segell barceloní Fresh Sound, un treball en qual McCabe apel·la a les arrels del jazz modern per confegir un estil propi, excels, fresc i elegant, i amb una especial sensibilitat melòdica. McCabe és una música amb una prolífica activitat a l’escena angelina, a on ha col·laborat amb, entre d’altres, noms de la talla de Dave Binney, John Escreet, Anna Butterss i Henry Solomon… però també participa en propostes allunyades de l’ortodòxia jazzística, capitanejades per segells com ara Brainfeeder i Minaret. 
 
Aquí podeu gaudir d’unes mostres: 
https://youtu.be/oWVaJZ2WROU 
https://youtu.be/oO8Rt7woQTc