Els dies 18 i 19 de febrer el Poble Espanyol acull la 13a edició del ja clàssic Festival de Titelles de Barcelona, i enguany recupera el seu format original


El Festival de Titelles de Barcelona torna al Poble Espanyol amb 50 funcions i en el seu format original


Els dies 18 i 19 de febrer el Poble Espanyol acull la 13a edició del ja clàssic Festival de Titelles de Barcelona, i enguany recupera el seu format original

La programació inclou un total de 50 funcions de 20 espectacles diferents a càrrec de 15 companyies que es podran veure en 7 escenaris repartits per tot el recinte

El festival es consolida com a activitat cultural familiar a la ciutat i les entrades inclouen la visita a tot el recinte, el Museu d’art contemporani Fran Daurel i l’exposició “Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol” 
 

El cap de setmana del 18 i 19 de febrer el Poble Espanyol acull la 13a edició del seu històric Festival de Titelles de Barcelona i ho fa en el seu format original: dos dies per gaudir en família d’un total de 50 funcions de 20 espectacles diferents a càrrec de 15 companyies que es podran veure en 7 escenaris repartits per tot el Poble Espanyol. 

Durant tot el cap de setmana s’oferiran espectacles de carrer, de sala, itinerants a l’aire lliure, i es podran veure representacions de tècniques diverses: titelles tradicionals, teatre d’objectes, ombres xineses, cercaviles clown i titelles de mà. La programació inclou propostes per a totes les edats: de 0 a 3 anys, espectacles infantils a partir de 3 anys i d’altres aptes per a tots els públics.

Any rere any, el Festival persegueix l’objectiu d’obrir al públic familiar les portes del teatre de titelles, objectes i de carrer en un entorn arquitectònic únic en el qual l’espai exterior i l’entorn arquitectònic prenen un gran protagonisme. La programació, molt variada, està integrada per propostes de companyies de teatre emergents i consolidades, principalment locals.

El certamen es manté fidel al seu esperit original: oferir una programació que estableix complicitat amb el públic familiar local i també amb el sector professional dels titelles, i que dóna especial importància al carrer com a espai escènic, aprofitant el valor arquitectònic del Poble Espanyol i els 40.000m2 de recinte a l’aire lliure. A més, el festival vol aportar al sector dels titelles un espai de difusió, únic a la ciutat de Barcelona i, a partir d’una mirada transversal, apropar el sector a nous públics.

Espectacles de carrer, de sala, itinerants i obres pels més petits

Els espectacles de sala es representaran a l’Hivernacle de la Plaça Major, la Carpa, el Monestir i el Teatre i tindran entre 25 i 55 minuts de durada: El gegant sempre té gana i El peix d’or, de la companyia Binixiflat; Pinotxo i Mag d’Oz, de Titelles Vergés; Roma Umbra i Ronda d’Ombres, de Valeria Guglietti; Contes del cel i la lluna, de Ruth Tururuth; SOS en re menor, d’Animamundi, Les aventures de Matito, de la companyia Matito; El gat negre i altres ombres impertinents, de la companyia Fratelli La Strada; i LULÚ, de La Perla Teatro.

Pels petits de 0 a 3 anys es representarà Jugues? O la meravella de jugar fent volar la imaginació, de la companyia Rocamora, i Piu Piu, de Tutatis.

Els espectacles de carrer, que es representaran a la Plaça Baluard, la Plaça Aragonesa i  el Pícnic, d’entre 30 i 55 minuts de durada, seran Blauró, de la companyia La Boia Teatre; Emiliano, l’últim nen del món, de la companyia Brillantina; Glàdius i Medulina, de la companyia Genovesa; El viatge de la Joana, de Foccia Teatre i De Faula, de La Guilla Teatre.

Per últim, l’obra itinerant, d’uns 40 minuts de durada, anirà a càrrec de Dragon street, de la companyia JAM.

Titelles, artesania… i tot el Poble Espanyol

Aquest 2023 el Poble Espanyol segueix apostant per oferir contingut cultural i de lleure per a totes les edats en un espai monumental i únic a Barcelona. Per aquest motiu, les entrades del Festival de Titelles inclouen la visita a tot el recinte. 

Els assistents podran aprofitar per visitar tots els carrers i places del Poble, admirar els més de 100 edificis que constitueixen aquest recinte històric, lliscar pels tobogans gegants, visitar el Museu d’art contemporani Fran Daurel, l’exposició “Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol” o la instal·lació audiovisual Fiesta.

A més, nens i adults podran participar dels tallers d’artesania ràpids que proposen els artesans del Poble que treballen dia a dia el vidre, el cuir o la ceràmica, entre d’altres materials, i que aniran relacionats amb el món de les titelles. Els preus dels tallers són d’entre 3€ i 10€, i es paguen a l’artesà/ana que imparteix el taller.
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Festival de Titelles de Barcelona – 13a edició
18 i 19 de febrer de 10h a 18:30h al Poble Espanyol


Preus:
Adult / Infantil (de 4 a 12 anys): a partir de 10€ anticipada online
Pack 3 entrades: a partir de 27€ anticipada online
Pack 4 entrades: a partir de 36€ anticipada online
Menors de 4 anys: entrada gratuïta (nens i nenes 0 a 3 anys anys tenen l’entrada gratuïta sempre que seguin a la falda d’un adult i no ocupin localitat)


Les entrades són vàlides per a un dia i permeten l’accés al recinte i a tots els espectacles. Tan sols cal reservar localitat prèviament pels espectacles de la Carpa (mètode de reserva explicat durant el procés de compra de les entrades del festival).


Més informació i venda d’entrades aquí