EL VIOLÍ DE JOSHUA BELL I EL BOLERO DE RAVEL ( 2, 3 i 4 d’octubre de 2015) l´Auditori

EL VIOLÍ DE JOSHUA BELL I EL BOLERO DE RAVEL

2, 3 i 4 d’octubre de 2015
Sala 1 Pau Casals
Temporada OBC

FOTO_Joshua_Bell_Photo_Credit_Lisa_Marie_Mazzucco_2

 

 

 

 

 

 

 

Fa uns anys va protagonitzar un experiment que va donar la volta al món: tocar d’incògnit al metro de Washington en un experiment de The Whasington Post que qüestionava si la bellesa seria capaç de cridar l’atenció en un context banal i en un moment gens apropiat. És Joshua Bell i aquest cap de setmana teniu l’oportunitat d’escoltar-lo en directe a l’‪#‎auditori‬ perquè actua per primera vegada amb lOrquestra OBC!

https://www.washingtonpost.com/…/7a699e28-4282-11e4-9a15-13…

Joshua Bell és un dels astres indiscutibles del firmament musical: ens visita amb una de les pàgines més celebrades de la música francesa de totes les èpoques, al costat del trepidant i famosíssim Bolero de Ravel.

Repertori
• Lalo » Simfonia espanyola per a violí i orquestra
• Ginastera » Estancia. Ballet
• Ravel » Bolero

Intèrprets i artistes convidats
Ramon Tébar, director
Joshua Bell, violí

 

Ramon Tébar, el director valencià establert als Estats Units –on és titular de diferents orquestres i festivals–ens proposa un programa entorn del ritme, de la dansa i del moviment. El crescendo més famós de la història el va compondre Ravel l’any 1928 i des d’aleshores sorprèn a cada audició. El compositor argentí Alberto Ginastera va compondre el ballet Estancia a mitjan segle XX i va captar amb una gràcia especial el ritme i el color de la música popular dels gauchos. I per obrir el concert, la màgia de Joshua Bell amb una de les obres més espectaculars del repertori per a violí solista que Lalo va dedicar al virtuós navarrès Pablo Sarasate

https://www.auditori.cat/es/